2. měsíční si dudlá palec

1618
17.8.13 09:03

2 m Dudlá si palec

Ahoj, moje 2 m si asi 14 dní dudlá paleček, má ho bohužel místo dudlíku, i když předtím dudlík dudlala.
Dneska jsem jí na noc dala rukavičky a když kňourala dala jsem jí dudlík do pusy. Ten ale vždycky vyplivne. Takže dnešní noc vypadala tak, že se nikdo nevyspal, ona řvala, já jsem asi 6 krát kojila:-/

Nevím teda co mám dělat, nechat dudlat paleček??

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
17.8.13 09:24

Obě moje děti nenáviděly dudlíky a obě jely (jedou) palec. Já s tím problém nemám. A dvouměsíční mimino bych teda nějakými výchovami netýrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.8.13 09:24

Zkus ji na usinani nechat dudlat svuj malicek, jestli teda nemas gelovky neb dlouhe nehty… ja bych se asi hodne snazila, aby palecek nedudlala, znamych dcera mela palec, ktery si dudlala sirsi a zplostely. A navic se toho decka zbavuji hur, nez dudliku - palec proste nevyhodis, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
17.8.13 09:25

Nase mala si taky v tomhle veku rvala ruce do pusy, ale takovym stylem, ze se davila. Delala to asi do pul roka a pak uz vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
17.8.13 09:30
@jakkoli píše:
Zkus ji na usinani nechat dudlat svuj malicek, jestli teda nemas gelovky neb dlouhe nehty… ja bych se asi hodne snazila, aby palecek nedudlala, znamych dcera mela palec, ktery si dudlala sirsi a zplostely. A navic se toho decka zbavuji hur, nez dudliku - palec proste nevyhodis, ze…

Malíček? A to bych měla sedět u postýlky po celé spaní? Vyndat ho, (moje) děti jsou okamžitě vzhůru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
17.8.13 09:34

Ja bych taky našla náky zpusob aby si nedudlala palec, těžko se odnaucuje! Ale kolikrát nic nenadelas, zkus jiny tvar dudliku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
17.8.13 09:36

Vždyť je to naprosto normální a přirozené - orální období :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
17.8.13 09:47

Ja mam dite, co si dudla palce v roce a pul :roll: Nikdy bez nej neusla a nikdy si ho vzit nenechala. Dudlik odmitala, ale s palcem usne hned. Snazila a snazim se odnaučit, zatím bez uspechu :evil: Nejak to ale popravde nehrotim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
17.8.13 09:55

@Magnificata neuděláš nic. Moje dítě přestalo taky na 2 měsících chtít dudel a od té doby jen palec. Je mu 9 a půl měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
17.8.13 10:11

Ber to z té lepší stránky - já musím několikrát za noc vstávat, protože malé vypadne dudel a vzteká se, protože ho nemůže najít..kdežto tvoje si palec najde vždycky, takže nebudeš muset kvůli tomu z postele :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.8.13 10:17

Dudat paleček je velký zlozvyk, který může skončit vpáčenými zoubky, zdeformovaným jazykem nebo vydudaným bolákem na palečku. Z hlediska zubních lékařů je horším zlozvykem než dudat dudlíčka už jen proto, že se nedá jednoduše odebrat.Na vašem místě bych vydržela několik nocí křiku s ručkama v rukavičkách, v nejhorším nahraďte paleček čímkoli, co se dá jednoduše odebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
17.8.13 10:20

Zkusila bych vždy když jde s palečkem na trh dát prso, uspokojit její potřeby, dudlík bych nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
17.8.13 10:29

Přiznám se že jsem dcerce dávala na dudlík cukřík :oops: neni to dobře ale nechtěla jsem aby si cucala palec. Já sama jsem si ho cucala dlouho a dost jsem s tím bojovala, strašně jsem se za to styděla :roll: Nakonec jsem jí to naučila a když byl správný čas tak jsem dudlík zahodila…sněd ho pejsek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
traktorka
17.8.13 11:01

Nechala bych ji palec, má to asi už z bříška a tam ji ho taky nikdo nebral,… však až ji začnou rust zoubky, bude pro ni dudání nepřijemné a třeba přestane jako muj syn.

• Citovat
  • Upravit
30408
17.8.13 11:14

@traktorka Jenže už bude moci mít trvale zdeformovanou čelist…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí