Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, moje 2 m si asi 14 dní dudlá paleček, má ho bohužel místo dudlíku, i když předtím dudlík dudlala.
Dneska jsem jí na noc dala rukavičky a když kňourala dala jsem jí dudlík do pusy. Ten ale vždycky vyplivne. Takže dnešní noc vypadala tak, že se nikdo nevyspal, ona řvala, já jsem asi 6 krát kojila:-/
Nevím teda co mám dělat, nechat dudlat paleček??
Díky
Obě moje děti nenáviděly dudlíky a obě jely (jedou) palec. Já s tím problém nemám. A dvouměsíční mimino bych teda nějakými výchovami netýrala…
Zkus ji na usinani nechat dudlat svuj malicek, jestli teda nemas gelovky neb dlouhe nehty… ja bych se asi hodne snazila, aby palecek nedudlala, znamych dcera mela palec, ktery si dudlala sirsi a zplostely. A navic se toho decka zbavuji hur, nez dudliku - palec proste nevyhodis, ze…
Nase mala si taky v tomhle veku rvala ruce do pusy, ale takovym stylem, ze se davila. Delala to asi do pul roka a pak uz vubec.
@jakkoli píše:
Zkus ji na usinani nechat dudlat svuj malicek, jestli teda nemas gelovky neb dlouhe nehty… ja bych se asi hodne snazila, aby palecek nedudlala, znamych dcera mela palec, ktery si dudlala sirsi a zplostely. A navic se toho decka zbavuji hur, nez dudliku - palec proste nevyhodis, ze…
Malíček? A to bych měla sedět u postýlky po celé spaní? Vyndat ho, (moje) děti jsou okamžitě vzhůru…
Ja bych taky našla náky zpusob aby si nedudlala palec, těžko se odnaucuje! Ale kolikrát nic nenadelas, zkus jiny tvar dudliku
Ja mam dite, co si dudla palce v roce a pul
Nikdy bez nej neusla a nikdy si ho vzit nenechala. Dudlik odmitala, ale s palcem usne hned. Snazila a snazim se odnaučit, zatím bez uspechu
Nejak to ale popravde nehrotim…
@Magnificata neuděláš nic. Moje dítě přestalo taky na 2 měsících chtít dudel a od té doby jen palec. Je mu 9 a půl měsíce.
Ber to z té lepší stránky - já musím několikrát za noc vstávat, protože malé vypadne dudel a vzteká se, protože ho nemůže najít..kdežto tvoje si palec najde vždycky, takže nebudeš muset kvůli tomu z postele ![]()
Dudat paleček je velký zlozvyk, který může skončit vpáčenými zoubky, zdeformovaným jazykem nebo vydudaným bolákem na palečku. Z hlediska zubních lékařů je horším zlozvykem než dudat dudlíčka už jen proto, že se nedá jednoduše odebrat.Na vašem místě bych vydržela několik nocí křiku s ručkama v rukavičkách, v nejhorším nahraďte paleček čímkoli, co se dá jednoduše odebrat.
Zkusila bych vždy když jde s palečkem na trh dát prso, uspokojit její potřeby, dudlík bych nedávala
Přiznám se že jsem dcerce dávala na dudlík cukřík
neni to dobře ale nechtěla jsem aby si cucala palec. Já sama jsem si ho cucala dlouho a dost jsem s tím bojovala, strašně jsem se za to styděla
Nakonec jsem jí to naučila a když byl správný čas tak jsem dudlík zahodila…sněd ho pejsek ![]()
Nechala bych ji palec, má to asi už z bříška a tam ji ho taky nikdo nebral,… však až ji začnou rust zoubky, bude pro ni dudání nepřijemné a třeba přestane jako muj syn.
@traktorka Jenže už bude moci mít trvale zdeformovanou čelist…