2. měsíční si dudlá palec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
17.8.13 11:14

@traktorka Jenže už bude moci mít trvale zdeformovanou čelist…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
17.8.13 11:37

Nátor ortodontisty a lékaře- do 3 let toto nevadí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
traktorka
17.8.13 11:40

@hanka.br. Já ale u syna žádné deformace nepocituji, ani u daších lidí, co si palec cucali ;). Ježiši, vždyt to by dělal snad i dudák, ne?? Cucání palce a takové katastrofické scénaře :roll:, Jo a palce mají uplně v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
30408
17.8.13 11:48

@traktorka Předpokládám, že zakladatelka zakládala tuto diskuzi, aby se o problému něco dozvěděla. Pokud si z toho vezme, že to nevadí(a chtěla bych vidět toho ortodontistu, kterému by cucání palce nevadilo!), nechá své dítě cucat si palec. Pokud si z toho vezme, že je to těžko odnaučitelný zlozvyk, který může dítěti způsobit vážné problémy, pak ho to odnaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
17.8.13 12:02

@hanka.br. dudání je potíž po třetím roku života, do té doby to nevadí ani dutině ústní, ani samotnému palci :-). o tom, že se těžko odnaučuje, se můžeme bavit až když dítě překlene orální období! místo abys tu nemožně citovala názory druhých a to podložené názory na základě psychomotorického vývoje a anatomicko-fyzilogickeho vyvoje, tak si to nejdriv poradne zjisti! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
traktorka
17.8.13 12:08

@hanka.br. tak to je snad jasné, proč by ji jinak zakladala? Vždyt je miminku dva měsíce!!! Do pul roku bych to nijak neřešila a už vubec, že bude mit deformace :roll:

• Citovat
  • Upravit
30408
17.8.13 12:09

@Térouš Podívej, nikoho tady nepotřebuji oslňovat cizími slovy ani nebudu nikomu, koho neznám, říkat, aby si něco zjstil a urážet ho, že něco nemožně cituje. Nevíš vůbec nic o tom, jak dalece mám problém nastudovaný a proč. Poskytla jsem informace zakladatelce, s tebou se o tom bavit nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
17.8.13 12:15

@hanka.br. ale vzdyt ty to delas, mohlas napsat jen svuj nazor a necitovat me.ani ty nevis, jak a co mam nastudovane. nechci se dohadovat, nicmene mam informace, jake jsem prezentovala…
btw- nevim, jak bys napsala oralni obdobi a anatomii a fyziologii necize, jedine celymi definicemi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
17.8.13 12:49

Já bych jí nechala, právě proto, že si myslím, že je to přirozenější než dudlík, ale bojím se, že jí to zůstane po tom třetím roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.8.13 12:53

@Magnificata To je právě to. Dudlíček předáte Ježíškovi, skřítkům, ptáčkům - ale paleček? Ten ji lákat nepřestane. Ten se jednoduše odstranit nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.8.13 12:55

@hanka.br. JÁ S TEBOU SOUHLASÍM. Horší palec, než dudel. Zakladatelko zkus jiný - jiný materál, nebo tvar. Mě děti milovaly především ty občejné, jakoby hnědé, ne ty průhledné,,ta se asi špatně dumlají, navíc an. tvarované jako prs, ty přicházely v úvahu nejvíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
17.8.13 12:57

Já jsem zkoušela všechny typy, navíc ona hezky dudlala dudlíka, ale postupně přešla na paleček:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.8.13 13:57

No tak rukavicky a jako moznost dudlik, no… to s tim malickem sem psala proto, ze nekou staci dudlat na usnuti a ne celou noc, tak to aspon meli moje deti, samozrejme u nekoho to muze byt problem. Nechci se nazorama nikoho dotykat a uz vubec ne urazet, je mi jasne, ze ta holcicka se zdeformovanym palcem je spis extrem, ale protoze jsem se s tim setkala, predavam dal. Je to k tematu a pro zakladatelku k zamysleni, ze i tak daleko to muze dojit. Ale na druhou stranu ona je maminka sve holcicky a rozhodnuti je na ni. Kdyby sme se mely vzdy rozhodovat jen podle toho, co vsechno se nasim detem muze stat kdyz…, tak bychom zadny dite nikdy ani nepocaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
17.8.13 15:33

Přeučila bych na dudlík. Čím dřív, tím líp to půjde.

Mám vlastní špatnou zkušenost a dudlání palce u mých dětí jsem nebyla ochotná tolerovat. Přeučila jsem na dudlík obě své děti.
Chce to hodně trpělivosti. Dcerka byla složitější případ, v 6. týdnech jsem jí musela vzít dudlík, protože se začala kazit technika kojení a malá špatně sála.
Takže si našla okamžitě náhradu. Během týdne měla palec v puse skoro pořád, ve dne, v noci.
Přeučení mi trvalo týden. Na ruce rukavičky nebo delší ponožky (protože rukavičky už pak uměla velmi rychle sundat, aby dosáhla svého, dokonce i dudlala paleček přes rukavičku, u ponožky jí to nešlo). A když se začala vztekat, že chce palec, tak jsem byla u ní, dokola dávala dudlík, hladila, zpívala, konejšila. Jo, dalo to zabrat (měla jsem neustále za zadkem žárlivého staršího), ale za týden bylo po všem. Dneska má dudlík jen na denní spaní a večer na usnutí. Přes noc ho nevyžaduje, přes den taky ne.

Syn měl dudlík taky jen na denní spaní a v noci jen na usnutí. Ve dvou letech spadl na schodech, narazil si horní zuby a bylo po dudlání. Doufám, že u dcery to nebude tak dramatické, ale každopádně souhlasím s tím, že snadnější je zbavit se dudlíku než dumlání palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
17.8.13 15:44

@Térouš

Názor zubařů a ortodontistů na dudlík se shoduje asi tak jako názor ortopedů na dětskou obuv.
Jeden to má tak, druhý jinak. Oba jsou odborní lékaři, oba mají ve svém oboru patřičné vzdělání, a přesto bude jeden tvrdit, že pevná bota hned jak se staví, druhý, že ne, že až bude dítě samo chodit. Jeden capáčky vynese do nebes, druhý je zatratí, že to ničí nohu. Jeden tvrdí, že pevný kotník ano, druhý, že ne, že volný kotník je lepší.
A tak je to i se zubaři (a ortodontisty). Moje někdejší zubařka tvrdila, že dudlík nikdy, ale fakt nikdy nedat. Současná zubařka mých dětí tvrdí, že ano, s mírou a nejlépe po roce se ho zbavit. Každopádně upozorňovala, že lepší je ortodontický dudlík než cumlání palce.

Edit: A tedy ve svém okolí nemám jedinou maminku, které by zubař tvrdil, že dudlík do tří let nevadí, že je to, z hlediska vývoje zoubků a dutiny ústní, v pohodě. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí