2 měsíční miminko 180ml 6 davek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77130
14.11.22 09:38
@Týna75498 píše:
@stinga dobře děkuju:))) já se bála právě je to první miminko abych ji třeba neprejedla.

miminko nejde přejíst, když nebude chtít, tak prostě přestane pít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
14.11.22 09:42

Jinak tabulkově má sníst 150-180ml na kilogram váhy za den. To je 825 až 990 ml za den. A to je spíš orientační. Jak píše @stinga, nepřejí se. Zkrať ty intervaly a netrap to díte hlady. Kdybys kojila, tak taky neřešíš kolik ml vypije.

• Citovat
  • Upravit
1966
14.11.22 10:02

Já jsem to dělala podle malého. Byl na um a když jsem mu dala co 3 hodky, tak nechtěl. Začala jsem dávat co 4 a super všechno snědl a po čase už šlo vidět, že mu interval co 4 hodky nestačí a dostával co tři hodky a vše snědl. Zkus dávat co tři hodky a uvidíš co na to malá 🙂. Já se nějakým dávkování úplně neridila kolikrát má mít kolik ml. Když jsem viděla, že mu nestačí dávka co dostal, tak na příští dávku jsem mu přidala. Nějakou dobu se držel na stejné dávce a pak si třeba řekl zase, že chce víc. A prejidat jsem ho neprejidala a dr mi na to nic neřekla, že by tolik neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.22 10:05
@Týna75498 píše:
Ahoj holky mám jednu otázku kolik vám vypili 2 mesicni miminka?
Ta moje vypije 150ml a 5 odmerek. A brečí, že ji to nestačí. A to jí po 4 hodinách. Miminko má sníst 30ml na 1 kg vahy. Ta moje má 5,5kg. A i na krabici píšou že davkovani je jen orientační, že se máme řídit potřebou miminka.
Dnes jsem ji zkusila dát 180ml vody a 6 odmerek a je spokojená. Ale nechci ji přejídat. Poradíte prosím co a jak?. Jsem prvorodička.

Ve 2 měsících jsme mělyntaky kolem ty 150ml k tomu jsem ještě kojila takže mě 180 nepřijde moc. Pokud máš pocit, že je hladová tak přidej. Nebo to vyzkoušej kolik vypije. Udělej třeba 250 a říd se pak podle toho, kolik vypila.

• Citovat
  • Upravit
22944
14.11.22 10:18

Dávala bych menší dávku po 3h, já jsem kojila, takže klidně co hodinu, jak si holky řekly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4924
14.11.22 10:20
@Týna75498 píše:
@Velo správně má jist po 5 je to napsané právě na té krabici a říkala to doktorka. Miminka plně kojené mají jist prý když si řeknou.

dvouměsíční mimino po 5 hodinách? nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.11.22 10:22

Po 4 hodinach je strasne dlouhy interval. Davej driv.

Ty mililitry jsou navic za cely den, takze cim min davek, tim logicky vetsi mnozstvi na davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4903
14.11.22 11:25

Ve dvou měsících měl 90-120 ml po cca 3 hodinách jak chtěl a přes noc jak se vzbudil, ale těch 5 hodin zvládal. Každé miminko je jiné ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.11.22 11:39

Řiď se svým dítětem. Zůstala bych u její frekvence a navýšila dávku. Já se mohla zbláznit, malá mi častěji jak po 4 hodinách nejedla a to navíc udělala v noci 8-9 hodin pauzu a pila o 30ml méně, než bylo na krabici v jejím věku. Přibírala super, rostla a nic jí nechybělo. Měla prostě menší potřebu. Když jsme jí dávala častěji, pila ještě méně a pak stejně za hodinu chtěla znovu. Jediné, co bych fakt dodržovala, je ta tříhodinová pauza mezi jídly, aby neblinkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.11.22 02:21

@Týna75498
Já teď řeším to samé. Podle krabice má mít 150 vody, 5 odměrek a v 5ti dávkách což na ten den opravdu vychází lehce přes 4 hodiny.. ale moje malá je vzhůru a pláče dřív, takže prostě dávám o jednu dávku navíc než má mít. :nevim: Nic ji nebolí, přibírá nádherně a všichni jsme spokojení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová