Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám 2 měsíční miminko. Posledním týden chce neustále něco cucat, slinta a vše si cpe do pusinky. Dudlík nám odmítá a hračky cucat moc nechce, spíše si strká prsty do pusy.
Nevím si už rady jak ho uspokojit, nerostou mu náhodou zoubky?
Dle lékařky je o měsíc napřed, dásně má trochu oteklé.
To je v tomhle věku normální…začíná zkoumat svět kolem sebe a pusa je nejcitlivější smyslový orgán který momentálně má…taky to mohou být ty zuby samozřejmě…můžou se v dásních hýbat a pomalu posouvat týdny a měsíce před tím než se začnou skutečně prořezávat…moje malá dělala to samý a taky v tomhle věku moc nechtěla ani dudlík ani různá kousatka myslím že ji nechutnala ta gumová chuť 😁 zuzlala si prsty a nebo chapadla háčkované chobotničky. pripadne moje prsty když sem měla čas…různý kousatka a ostatní gumové a plastové věci začala strkat do pusy až když se jí první zuby prořízly což bylo těsně před ukončeným 6m
Jeste přidám začal plakat před jídlem, malo spí a je vice plačvejsi
Vnouček strká do pusy všechno, prstíky na ručičce, na nožičce, hračky, deku, plenku, slintá snad od jednoho měsíce. Zkus mu nabízet hračky, které se dobře dávají do pusinky, kousátko, pokud už ho udrží, a takové hračky.
Za mě normální, všechny děti mi slintaji pomalu od narození, zuby měly až tak v 8 měsících, mladšímu synovi budou 3 roky a slinta a cpe si věci do pusy pořád
dcera má dva měsíce a je to to samé, slinta, pořád ruce v puse, ona teda bere i dudlík a nebo chce pořád jíst.
Mám 10tydenní miminko a zrovna dneska jsem zaregistrovala, že si do pusinky strká pěstičku a spinkala s palcem v puse.
Začala i slintat. Myslela jsem si, že má hlad, ale kdepaaaak….
Jsem ráda, že jsem na tuto konverzaci narazila.
Já usoudila, že asi zjistila, že má ruce ![]()
@Markéta188 jojo to taky. Má ručičky a pusinku, za chvíli zjistí že do těch ručiček může brát věci…bacha na náramky, hodinky, řetízky, náušnice, brýle…to všecko je děsně zajímavý…a pokud je tatínek vousatý to je to nejlepší na tahání a zmuchlani v pestickach…stejně jako maminčiny vlasy pokud jsou delší.. ![]()