2. miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
381
10.2.17 16:13

@Barbora1993 To záleží na mnoha faktorech. Samozřejmě nutit se do dítěte, to určitě ne. Ale zase jestli je ten pocit pouze ze strachu - z porodu, jak to zvládnout, apod - tak bych si to určitě promyslela. Ne kvůli okolí! A ani to nemusí být hned. Já za sebe mohu děti blízko za sebou jenom doporučit. Má to spoustu výhod. Děti si spolu lépe rozumí a vyhrají si, navíc se snadno najdou společné aktivity. A je to krásné mít větší rodinu. ALe je jasné, že to není pro každého, každý máme jiné podmínky a jiné představy. Doporučuju především o tom s partnerem mluvit a řešit to spolu, svěřit se mu s pocity a zeptat se ho zase na ty jeho. Záleží také na tom, jak moc se partner podílí na chodu domácnosti a jak moc obecně pomáhá. A jestli opravdu dospějete k rozhodnutí, že jedno dítě stačí, tak na tom nic špatného není. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
10.2.17 16:20

@Barbora1993 Nech to uzrát, čas tě netlačí, takže pokud nechceš další dítě brzy po prvním, tak to nedělej. Já mám kluky 2,5 roku od sebe, ale jsem starší než ty. A už stříhám metr a těším se do práce, podruhé už bych tak malý rozestup mezi dětmi asi nevolila…no všechno má svá pro a proti. A na otázku kdy bude další bych se já zeptala spíše stylem: a proč se ptáš? Proč tě to zajímá…ať si taky tazatel trochu poláme hlavičku s vymýšlením odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.17 17:38

@nanoBETA o strachu z porodu to fakt není :) mělaj sem krásný porod :) samotný tři kontrakce a chlapec byl venku bez poranněí nebo nástřihu :) jde spíš celkově o finance a spol :) přestavujeme teď domek a už teď vidím, jak ten čas strašně utíká a mám strach z toho, že během stavby a spol se tak nějak syn hodí na druhou kolej :/ ten čas co si tím zkrátíme bych mu chtěla vrátit..co se týče rozestupu jsme od sebe se sestrou o rok a třičtvrtě a vždycky byly doby, kdy jsme si nerozumněli. Na druou stranu máme v rodině děti i o 10 let a vychází spolu krásně :) :) Mě to příjde byrzo vidím to u švagrové. Starší je s prominutím rozmazlenec a odskákává to ten mladší, jsou od sebe o 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.17 17:42

@bubulina Ano přítel se mu věnuje, ale jak to tak bývá, tak mi přišlo, že si uvědomil, že je otcem, až se syn narodil :D to je prý normální :) kolikrá mi ho ráno po probděné noci vzal a byl s ním dvě hoďky venku nebo si spolu hráli, abych se trochu víc vyspala..každý den se spolu koupou a hrajou si ve vaně :) nedělá mu problém přebalit, nakrmit, pohrát si nebo tak :) pokaždé mi na procházce bere kočár se slovy „já si chci taky povozit“ :D je starší než já letos mu bude 28 mě je teď čerstvě 24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.17 17:45

@Kverčice Neříkám, že nikdy.. jen prostě nemám tu potřebu zrovna teď si plánovat budoucnost na dalších 5 let, abych s jistotu tvrdila, ano bude me mít dvě nebo více dětí. to mě právě vyděsilo, protože mám v okolí ženské, které o druhém básnili hned co dorazili z porodnice. Proto jsem si připadala praštěná. Vím, že dřív jak po 6-ti letech další nechci. Chci se prostě vrátit do té práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.17 17:49

@Berousik Ano mám :) tak jsem to mělai původně v plánu, ale vyděsilo mě to, že o dalších dětech ženské kolem pořád mluvily a mluvily, až jsem si připadala jako nějaká pošahaná, že o tom zas až tak nepřemýšlím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.17 17:52

@Mona111111 Já bych na potrat taky nešla, pokud by se to prostě stalo, tak bych to přijala s radostí, ale naproti tomu chodit nechci. První byl plánovaný a vůbec jsme se snažit nemuseli a napoprvé to vyšlo :) :) vím jaké jsme měli štěstí, že hromada lidí nemůže mít ani po x letech a jsem za to vděčná, ale když toho našeho malého pišišvora sleduju, jak si hraje, jak je spokojený, protože jsme zatím jen 3 nechci mu to kazit. Asi bych chtěla znát i jeho názor, protože je součást rodiny a a to už dítě potřebuje nějaký rozum, aby vědělo o co se jedná :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
10.2.17 17:55

Je to úplně normální. Já bych nechtěla taky tak rychle po sobe děti, vždyť si neužiješ pořádně první a hned do toho druhé a podle mě by to nebylo fér k tomu prvnímu. Pociťuju to asi stejně jako ty a cítím se normální :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
10.2.17 19:51

Vůbec bych to neřešila. Já jsem chtěla druhé už když bylo té první pět měsíců. Znám lidi, co tvrdili, že další už nechtějí a pak se nakonec rozmysleli - mají děti třeba s rozdílem pět, šest let od sebe. Tak manželovi řekni, že zatím se na to necítíš a že si o tom můžete promluvit za pár let. Třeba to pak budeš cítit jinak. A když ne, tak holt budeš mít jen jedno dítě. Není na tom nic špatnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.17 20:29

@KKatka23 On mě do ničeho nenutí a ví, že to tak chci :) neprotestuje, spíš se bojím, aby pak chtěl on za tak dlouhou dobu :/ A manželé bohužel nejsme :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
10.2.17 20:30

@blink A jak staré máte prosím dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
10.2.17 20:36

@Barbora1993 …je to normální! :-) já jsem tvrdila zarputile do 4 let věku syna že 2.dítě NIKDY! a když jsem rozprodala výbavičku, rozdala oblečení a hračky - syn nastoupil do školky.. a jelikož jsem OSVČ a jsem tedy hodně sama doma ted…tak najednou je tady prázdno přes den a připadám si jaksi „nevyužitá, neuplná“ takže jsem ted už těhotná a těším se na holčičku. s Odstupem 4-5 let ideální pro mě…syna jsem si užila na maximum a ted se opravdu teším na tu holčičku :jazyk: jaký to bude..změna zas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
16.2.17 09:16
@Barbora1993 píše:
@blink A jak staré máte prosím dítě?

Honzik ma dva roky a porad si ho uzivam. Rikala jsem si, ze jak dojde rodicak, ze pujdu treba aspon na rok pracovat a pak se vrhnem na dalsi nebo uvidime :-). Treba ve 4 letech bude vic samostatny a vic pochopi, ze se na chvilku zabavi sam a tak. Hlavne bych nechtela to jak to ma kamoska, jeste prebaluje jednoho dvouletaka a uz porodila dalsi mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
16.2.17 12:31
@blink píše:
Honzik ma dva roky a porad si ho uzivam. Rikala jsem si, ze jak dojde rodicak, ze pujdu treba aspon na rok pracovat a pak se vrhnem na dalsi nebo uvidime :-). Treba ve 4 letech bude vic samostatny a vic pochopi, ze se na chvilku zabavi sam a tak. Hlavne bych nechtela to jak to ma kamoska, jeste prebaluje jednoho dvouletaka a uz porodila dalsi mimi.

Přesně tomu se chci taky vyhnout. Já to mám zase na ukázku u švagrové. Má je o tři roky a co se tam kolikrát děje je hrůza :D :D 3 leté dítě se ještě nedokáže srovnat s tím, že je najednou veliké a „musí“ pomáhat..Radši bych počkala 4-6 let a pak by se vidělo. Díky, že v tom nejsem sama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.2.17 13:05
@Barbora1993 píše:
Přesně tomu se chci taky vyhnout. Já to mám zase na ukázku u švagrové. Má je o tři roky a co se tam kolikrát děje je hrůza :D :D 3 leté dítě se ještě nedokáže srovnat s tím, že je najednou veliké a „musí“ pomáhat..Radši bych počkala 4-6 let a pak by se vidělo. Díky, že v tom nejsem sama :D

Tak dítě nemusí pomáhat se sourozencem, a nemá být stavěno automaticky do pozice „velkeho“, to neni problém vekoveho rozestupu, to je problém rodičů.
A ono nejde říct, co je nej. Prvnacek a mimino taky nemusí být slast, stejne jako pro sestilete a starsi dite muze byt mimino jen otravny hmyz a jedna velka brzda, ale diky tomu, ze uz je inteligencne nekde jinde nez dvou ci trilete dite, to dokáže dát tomu sourozenci nebo řidičům pěkně sežrat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí