2 porod

46
26.7.10 13:50

2 porod

Ahoj mám takový dotaz jsem po druhé těhotná a mám hrozný strach s porodu…první porod byl celkem (až na příšerný bolesti) dobrý a i rychlý úplně bez komlikací. Tak by mě zajímalo jaké máte zkušenosti s druhým porodem, vím že každý porord je jiný ale přesto mě to trápí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
26.7.10 13:58

Taky jsem se móóóc bála. První porod byl v pohodě (hodnoceno s odstupem času, tenkrát mi to přišlo jako hrůza :oops: ), trval 13h. Druhý od první kontrakce po narození Marušky asi 6,5h, z toho 2h v porodnici a větší bolesti až tak poslední 4 kontrakce. Šití potom radši nekomentuju, to byl děsběs, ale když já neposlechla a tlačila jsem dřív, než mi to paní doktorka „dovolila“.

Kdybych měla stručně oba porody porovnat, tak bych musela napsat, že byly naprosto odlišné (u prvního odtok plodové vody, pak kontrakce, u druhého nejdřív kontrakce a vodu mi až píchali). U prvníhé porodu nejvíc bolela 2.doba porodní a trvala přes 2h, u druhého trvala sotva pět minut.

Neboj :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
26.7.10 14:00

Nu když mám srovnat oba porody, tak bych to řekla takto
První porod: začalo to spontánně 9 dní po termínu,bylo to jako v mlze, bolesti velké, porod dlouhý 20h, samotné tlačení 2 hod.,málem kleště, nástřih, malá zcela v pořádku.
Druhý porod: vyvolán jednou tabletkou,10 dní před termínem,pamatuju si ho víc,bolesti o stoprocent větší,porod dlouhý 10h, tlačení krátké,bez komplikací, bez nástřihu, malá zcela v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.7.10 14:08

Ahoj, počti si tady: :wink:

https://www.emimino.cz/…porod-44808/

Za sebe říkám, že druhý porod byl rychlý a vzpomínám na něj nejraději :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.7.10 14:26

Proč máš strach, když jsi měla porod pohodový?

První byl na bzum, druhý krásný, třetí fantastický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
26.7.10 14:32

Já taky měla z druhého strach ani nevím proč . Byl v pohodě ikdyž měl malej skoro 4500g takže jsem se bála pak ještě víc. Příští léto plánujeme třetí a asi spíš budu řešit aby to bylo zdraví a abych ho donosila bez problému. Nevim proč obě těhotenství byla jak z knihy o mateřství a já se furt bála jak psychouš. Myslim že to mám v povaze takže tě docela chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
26.7.10 14:59

Druhý porod byl nesrovnatelně lepší než první.
Matyho mi vyvolávali kvůli přenášení, od první kontrakce (po kapačce oxytocinu) trval cca 9 hodin. Matýsek byl navíc hodně vysoko, takže jsem prakticky neustále musela chodit.
Berenika byla taky vyvolávaná - v sobotu mi odtekla plodovka a do pondělka se neobjevily kontrakce. Takže opět kapačka oxytocinu - tu jsem dostala mezi 9:30 a 9:45 - a jaký byl můj šok, když byla už v 11:05 na světě :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
15043
26.7.10 15:11

Zdravím :wink: ,
taky mám za sebou druhý porod a musím říci, že byl naprosto úžasný!!! Vždy, když jsem slyšela něco v tom smyslu „krásný porod“, tak jsem si v duchu klepala na čelo a myslela si své. První byl totiž jedním slovem HROZNÝ (i když rychlý)!
Druhý se s ním nedá vůbec srovnat. Mám pocit, že i o dost méně bolestivý + rychlejší. Přijeli jsme s manželem do porodnice asi v 9.45h a v 10.48h byla Verunka na světě. Zážitek báječný, malou jsem dostala hned na břicho a vůbec jsem nechápala - že to pro tentokrát bylo takové. Kdyby byly všechny porody jako tento - klidně rodím každý rok :lol: (samozřejmě si dělám legraci :lol: ).

Neboj se :wink: určitě bude lepší :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
26.7.10 15:14

:srdce: rozhodně se nebát dopředu. Proč taky :wink:

1. porod - začal sám, 39+4, kontrakcemi. Celkem trval 6,5 hodiny a byla jsem bez poranění, nástřihu - malá měla 3800G

2. porod - madam na sebe nechala čekat. Byla jsem 41+0 a měla jsem nastoupit do nemocnice na pozorování. Noc předtím mi praskla voda ve 2hod, neměla jsem žádné kontrakce. Ty začaly až v porodnici a pouze lehké menstruační bolesti. Pocit na tlačení přišel brzy a byl dost intenzivní. Byla jsem na 4,5 cm, ale už se to fakt těžko prodýchávalo, když se mi chtělo tlačit… Během 10min jsem se otevřela na 10cm a na pár zatlačení byla malá venku. Měla 4320g a narodila se v 5:35. Opět bez jediného poranění, stehu ;)

Takže za mě - druhý porod byl rychlejší, kratší, intenzivnější, ale jen v konci… Pár kontrakcí. Tlačení rychlejší.

Držím pěsti a nenervuj se tak dopředu. Raduj se z těhu! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
26.7.10 17:50

jé moc děkuji, strašně ste mě uklidnili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
26.7.10 18:27

fragolo - vidím dobře nebo mě šálí zrak??? ty budeš mít 6. dítě??? 8-o Na co já si stěžuju s dvěma dětmi, že nestíhám? Ty musíš být snad chobotnice,jak to zvládáš??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.7.10 18:37
cancerka píše:
fragolo - vidím dobře nebo mě šálí zrak??? ty budeš mít 6. dítě??? 8-o Na co já si stěžuju s dvěma dětmi, že nestíhám? Ty musíš být snad chobotnice,jak to zvládáš??

Tak nějak, manžel mi říká, že jsem inteligentní chobotnička :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11529
26.7.10 18:58

alcas:
jsem na tom úplně stejně, taky se bojím, první porod byl v pohodě, v té chvíli asi moc ne, ale jinak v pohodě, tak mám strach, budu rodit po roce a půl v rozestupu a prostě už vím, do čeho jdu, i když to může a asi bude úplně jiné…
mám stejné pocity, jako ty a to jsem na začátku těh. a mám tyhle bubáky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
26.7.10 19:18

vždyť já sem také teprve ve 4. měsíci a už se bojím…poprvé sem se nebála protože sem evěděla co mi čeká ale teď to vím ale potom co sem četla doufám že to bude lepší a méně bolestné :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
26.7.10 20:54

Alcas - já ty obavy taky měla. První porod byl z mého pohledu na prvorodičku ukázkový a výborný, bála jsem se, aby ten druhý nebyl horší…
Rodila jsem po 5 letech a opravdu jak po másle :D
Já bych se tím vůbec netrápila. Hih, stejně ven musí ;) A budeš-li k tomu přistupovat, že proč by to mělo být horší, tak určitě to pomaže :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí