20měsíční batole nechce jíst

2
18.3.15 06:30

20ti měsíční bato

Holky mám dotaz. Můj 20ti měsíční chlapeček mi nechce skoro nic papat. dá si jogurt, polévku a všechno ostatní plive, jakoby se.mu nechtělo kousat. Nic ho nebolí, vyhublý není ale už si nevím rady jak na něj. Je to jen období? Měla jste to tak některá? Diky za názory. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
18.3.15 06:39

Jo, jo, tím jsem si prošla. Jediná rada, co na to znám, je vydržet a nabízet jídlo. Ve většině případů je to stávkování přestane po nějaké době bavit. Ale jsou ty naše zlatíčka v takovém případě na zabití, hlavně když se s tím člověk vaří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
18.3.15 07:25

My to máme vždycky, když roste zub, když nemá náladu, když se blbě vyspí…
Asi jednou týdně se nají, pak bouchám šáňo :D
Takže klid, nabízet, nenutit. Hlady nad plným talířem ještě nikdo neumřel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
18.3.15 07:30

To jsou fáze… počkej kolem třetího roku… to bude teprve maso.
Náš tříleťák už několik měsíců žije jen na suché stravě (těstoviny, rohlíky, cornflakes), maximálně čistý vývar přeceděný přes sítko na čaj, aby v něm neplavalo vůbec nic, trochu nudlí a jednou za týden vezme na milost kousek kuřete a nebo šunky.
A můžu se na hlavu postavit a nic s tím neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.3.15 07:37

To jste mě uklidnily ženy. Já už si říkala co dělám špatně :D díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12666
18.3.15 08:35

U nás to trvá už rok a je to čím dál horší, nicméně syn na to absolutně nevypadá má ve dvou letech 13,5kg a 92cm :lol: jogurt, br. kaše, suchý rohlík, kuře na paprice s rýží a nic jiného do něj nedostanu ( jooo kromě piškotů, sušenek, bábovky..ale to mu moc dávat nechci :cert: :lol: ) hooodně pevné nervy přeju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30814
18.3.15 09:25

@jaenet Dcera v 19 mesicich vydrzela mesic na suchych rohlicich a mlece :zed:… Ted neco sni, ale min jak 10 mesicni junior. Je ji 2a3/4 a ma 89 cm a 11.1 kg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
18.3.15 09:29

Chce to opravdu nervy. Naší je skoro 3,5 let a porad proste nechce jist. Ale bonbóny, sušenky to jo. Ted uz jsme delší dobu ve fázi stop stavu, nesníš obed/veceri - nebude sladkost (kolikrat odepru i ovoce, protoze je tim schopna nahradit každé jidlo, kolik toho sní). Je tvrdohlavá, takze navic chodí co 10 minut a zkouší, jestli povolim. To je teprve masáž na nervy. To je maminko, dostanu bombonky? Az se napapas. Nebudu papat, chci bombonky. A to je univerzální na cokoli. :zed: Takhle ji to drží treba dva dny, třetí sní aspon jedno hlavní jidlo (i kdyz ne treba celé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
18.3.15 09:31

Ja mam teda mladsi ho o par mesicu, ale me zas neji mazane pecivo a ovoce.Ji jen banan z ovoce a zeleninu jen varenou. Nejvic ji jogurty a presnidavky, kase a MM. Pecivo chce suche. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12666
18.3.15 14:21

@jednažena to mame podobne u nas taky jen suchy rohlik, a neji ani ten banan a var. zeleninu, pro tchyni jsem tyran, jeste nemel cokoladu ani bonbon a mit nebude co nejdele.uz se tesim na velikoce… :lol: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
18.3.15 17:34

@zitka01 Taky nedavame malemu sladke a dlouho nebudem. Nevidim v tom zadny prinos.Maly miluje kukuricne krupky, tak to ma jako dobrutku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
18.5.16 12:54

Obnovuju diskuzi.
Syn (22 měsíců) přestal postupně jíst většinu jídel. Aktuálně jí müslli s mlékem, sýr a šunku (v omezeném množství - třeba plátek a plátek, když dostane víc, jde to hodit psovi), pudink, ovocnou kapsičku (ale sní tak půlku) a pije UM. Když dostane něco jiného, tak to požužlá a někde odloží. Když je hodně dobrý den, tak sní maso z oběda.
Je mi jedno, že nejí, je to jeho boj, hubený není, takže to zvládne, ale začal se budit hlady v noci a asi je od hladu vzteklý, protože předvádí víc hysteráků než dřív.
Asi by zvládl víc UM, protože několikrát denně přijde, že by si dal (přinese si lahev), ale to mi přijde jako krok zpátky. Stejně jako se mi nechce dělat denně pudink.
Jakou máte zkušenost? Vytrvat i za cenu nočních hysteráků, nebo mu ustoupit a dát víc UM a pudinku :think:

• Citovat
  • Upravit
9935
18.5.16 13:08

19 měsíců - přes den nepije UM vůbec, ale když jde spát tak vypije celou flašku (250ml) UM (přestože vždy večeří - rizoto, kaši, těstoviny…) a pak noc vydrží. Já bych asi počkala, přece jen už je docela velký, on pochopí, že mlíčko nebude, že musí jíst to co je. Nedávno jsem řešila podobně, malá přestala jíst všechno a chtěla jenom pochutinky (křupky, buchtišky, sušenky…) nechala sjem jí vyhladovět, když nechce oběd bude o hladu, já jí fakt nebudu dávat k obědu sušenku, čokoládu, docela rychle to pochopila a začala jíst. Postřeh mnohem líp jí, když jí trochu kořením, cca od roka jsem malilinko solila jinak nic, nyní i třeba dám trošičku koření (fatk je trochu) a je spokojenost. Na večeři se mi hodně osvědčily kaše - nejraději bramborová, dobře zasytí, naopak polívky třeba k večeři nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.5.16 13:16

@Billi nabizela bych co chci, aby jedl, motivovala a rozhodne nenutila, takze nakonec dat to, co vim, ze sni, aby mel nejakou energii. Syn mi prestal jist v roce a 2 mesicich a rozjedl se teprv nedavno a jeste to stejne neni dobry. Syn mi ji jen suche veci, nevezme do ruky nic vlhkeho, sunku mu susim v ubrousku, aby ji snedl a to si da jen tak platek. Polevku sni jen kdyz v ni jsou maximalne tak nudle. Maso neji vubec. Zeleninu taky neji, z ovoce ji jen jablko. Ve skolce taky moc neji, ostatni deti ho vubec nemotivuji, ale verim, ze se to casem zlomi a zacne bastit. Doktorce se to moc nezda, ve 3 letech ma na 98 cm jen 11,5 kilo, takze musime na krev, jestli mu neco nechybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
18.5.16 13:22

@Kotatko03 já mu to nedávám, trvá to už 2 měsíce a ještě nepochopil. On během dne nic nejí. V 6:00 má UM, pak v 8:00 müslli a během dne už taky třeba nesní vůbec nic a až zase se probudí kolem půlnoci, že má hlad. To teda po hodině vzdávám a dám mu 60-90 ml UM a spí až do 6. Pak se teda snažím a odpoledne mu dám ovocnou kapsičku, jednu má na dva dny a to ještě v březnu měl na jedno jídlo 2.
Jedinou výjimkou jsou dny, kdy udělám pudink (tak 2× za měsíc), ten si dá (sní tak polovinu misky) a to v noci spí bez probuzení.
Náš to dotáhl tak daleko, že nejí ani buchty, sušenky a další pochutiny :lol:

@michee nenutím. Je mi jedno, že nejí. Pokud by se nebudil v noci hlady. Přitom to ale ta trocha UM, naprosto nemůže vytrhnout. Spíš mi to přijde, že se probudí hlady a neumí už usnout, tak se u dudání uklidní a usne.
Starší od 2 do 3 let taky nejedl, ale ten se ani hlady nebudil. Pokud by se malý nebudil, tak mi to je jedno. Ale on je fakt pěknej, takže mu hladovka neuškodí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure