21měsíční přestal jíst!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zanet a blbej dotaz.. zkousela jsi mu davat jidlo tvoje? neco si uvar pro sebe a sedni si k tomu.. nechce ochutnat? i kdyby u toho nechtel sedet a jen tak behal kolem a obcas ti neco uzmul?
u nas to tak funguje. muj talir je zasadne lepsi a chutnejsi nez od male, i kdyz jime to samy.
kdyz byla nemocna a nechtela jist, nachystala jsem si talir na stul a pak jako odesla.. vdycky mi z nej neco uzmula.
zkouselas to, co vsechny decka milujou? treba pizzu, hranolky a tak?
po jedne nemoci mala odmitala jist, bylo ji neco pres rok. mela jsem na vecu pizzu a ona se o ni zacala zajimat. strcila jsem ji prouzek strava zdrava nezdrava a byla jsem rada, ze z toho kus uzmoulala.
jinak moc nevim. hlavne ze pije, to by byl pruser, kdyby ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 Nám pomohlo stravování podle GAPS (syndrom trávenia a psychologie/natasha campbell), v knize jsou návody, tipy a recepty. Z mého pohledu nejkomplexnější kniha o teto problematice.
A ty vzteky mohou byt z nedostatku horciku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alenico píše:
@žaneta82zanet a blbej dotaz.. zkousela jsi mu davat jidlo tvoje? neco si uvar pro sebe a sedni si k tomu.. nechce ochutnat? i kdyby u toho nechtel sedet a jen tak behal kolem a obcas ti neco uzmul?
u nas to tak funguje. muj talir je zasadne lepsi a chutnejsi nez od male, i kdyz jime to samy.
kdyz byla nemocna a nechtela jist, nachystala jsem si talir na stul a pak jako odesla.. vdycky mi z nej neco uzmula.zkouselas to, co vsechny decka milujou? treba pizzu, hranolky a tak?
po jedne nemoci mala odmitala jist, bylo ji neco pres rok. mela jsem na vecu pizzu a ona se o ni zacala zajimat. strcila jsem ji prouzek strava zdrava nezdrava a byla jsem rada, ze z toho kus uzmoulala.
nedovolila bych dítku takhle se stravovat. Jen proto, že nechce, tak bude jíst pizzu? nechceš? nejez… Ale tančit kolem a co kdyby náhodou…nepřistoupila bych na to.
Já vím, já jsem jiná, ty jsi jiná…jen mi tohle přijde zbytečné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky a čím tak dítě vykrmit???mala je pod hraicí tabulky ma 9kg už delší dobu nepřibrala, ikdyž jí, ale musim ji vykrmovat a nabízet něco pořád aby přibrala má 9kg a je je ji 20 měsícu ikdyž se narodila měla něco málo přes 1kg byla předčasně ale je takový nejedlík sladkosti a dobrůtky ji vubec už nedávám. ooběd většinou sní ikdyž by mohla větší porci ala je drobná a akční neposedí hraje si se sestřičkou pořád je v pohybu neposedí…podle mě to fakt vyběhá. v noci hezky spí v kuse do ránaopsají a běhají mlíko má ráno a večer na usnut210 ml už jsem raní mlíko vynechala a dala snídani a ona sní kousek rohliku nebo jen olízne sýr někdy pár kousíčku chleba s rohlíkem a něčím…a konec vyrdží do oběda. oběd většinou sní jak se vyspí odpoledne, ovoce také ji svačinku a večeři…i jogurty ale nepřibere a na hlavu se mužu stavět nesní větší porci…kdo poradí po čem přibere.???doktorka starší že nás někam pošle podle mě je jen drobná hold geny ja jsem také drobná starší dcera byla to samé měla o kilčo víc jak tahle mladší. přitom má moc rída maso asi by to chtělo ty snídaně a večeře je kdyby jedla větší porce obědu, jí i polévky ale trošku jen pár lžiček…je to náš drobeček ale je zdravá ale když vidím že jiné dítě má 9kg v roce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozdřejmě pravidelné totální hladovky když ji lezou zuby už několikrát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No trvá to 2,5měsíce. Zuby mu chybí 5tky…Vezme si čokoládu, sladké deserty, mléčnou kaši, mléko, kakao,…ale jakmile bych se snažila do něj dostat ovoce, nebo nedej Bože omáčku apod. tak je problém… Mám strach aby mel dostatek živin a všeho a aby se někdy naučil jíst normálně…Švagrový syn,1,5 roku stláská na co přijde, pořád ho vidím dlabat, rajče, jablko, kuře, řízek,…a nas malej pri vidine jidla odchází ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mala tedy pizuu a hranolky nikdy neměla jí oběd stejný jako my. sladkosti ji už nedávám dřív so samozdřejmě něco ukradla od starší sesřičky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alenico píše:
@žaneta82zanet a blbej dotaz.. zkousela jsi mu davat jidlo tvoje? neco si uvar pro sebe a sedni si k tomu.. nechce ochutnat? i kdyby u toho nechtel sedet a jen tak behal kolem a obcas ti neco uzmul?
kdyz byla nemocna a nechtela jist, nachystala jsem si talir na stul a pak jako odesla.. vdycky mi z nej neco uzmula.zkouselas to, co vsechny decka milujou? treba pizzu, hranolky a tak?
Zkousela jsem…jedla jsem já krmila jsem dokonce i jeho hracky…on prijde vezme to a dava me do pusy, ale jakmile se lžice obrati smerem k nemu tak koncime :-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rashina píše:
Pokud dobroty jí a jídlo ne… je to zmlsanost. Prostě nevidí důvod proč to jíst, když stejně dostane něco lepšího. U našeho malýho to vyřešila až rázná hladovka. Pokaždý jsem přišla a nabídla jídlo. Nechceš? Nejez. Trvalo to dva a půl dne, co prakticky jen pil čajík, ale pak už ho to donutilo a byl hned klid. Neboj… hlady neumře. Mlíko bych sebrala.
Přesne tohle rika doktorka
Asi se budu muset obrnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 tak tak dlouho to zuby nebudou…to na mliku a bananu třeba jen tydenmax.10 dnu.pak už zase jedla-hold nejedlíci a vybíravci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nina Filipi píše:
nedovolila bych dítku takhle se stravovat. Jen proto, že nechce, tak bude jíst pizzu? nechceš? nejez… Ale tančit kolem a co kdyby náhodou…nepřistoupila bych na to.
Já vím, já jsem jiná, ty jsi jiná…jen mi tohle přijde zbytečné.
Tohle přesně já také nechci, dávat mu párky, hranolky apod. Tak mu nabízím vařené jídlo, stejné jako máme my, ale vždy odmítne a skončíme u flašky s mlíkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bubiii píše:
@žaneta82 Nám pomohlo stravování podle GAPS (syndrom trávenia a psychologie/natasha campbell), v knize jsou návody, tipy a recepty. Z mého pohledu nejkomplexnější kniha o teto problematice.
A ty vzteky mohou byt z nedostatku horciku.
Děkuji, knihu určitě pořídím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nina Filipi
jasne, kazda mame jina meritka. ja si zas myslim, ze z jedne pizzy se svet nezhrouti a pokud zacne jist casem normalne, tak neni problem.
a co jinyho bys nedovolila, jaky tanceni? psala jsem o momemntech, ktere se vymykaji normalu. po nemoci a tak. jinak se u nas u jidla netanci, mala v 2.5 letech ji naprosto vsechno a sama, jen ji to nakrajim.
doma jime doma velice dobre, mala ji pevnou stravu od hodne mala, ztratila jsem mliko brzo a ona mela 4 zuby ve 4 mesicich a od 7 mesicu nic nez pevnou stravu nechtela. chran buh pred kasickama.
takze pokud ja si uvarim spenat s bramborem a ona si bere ode me, jsem v klidu, kure s dusenou zeleninou a ryzi, ryby a podobne. jime hodne salaty, zeleninove i listove a mala miluje veskerou zeleninu, protoze ji ji s nama a vidi nas ji jist, sama si od nas nanda na talir. tak fakt nevim, cim spatnym ji krmim.
taky nesnasi se zaspinit, takze omacku mi nekdy nesni, ale to vim predem a zeptam se, jestli tu omacku chce nebo ne.
jo, jeste jsem si vsimla, ze mala ji lip a vic, kdyz vecerime vsichny dohromady, nebo my dve, nez kdyz u toho sedi sama a ja ji jen pomaham.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tohle jsem ještě nezažila…My doma milujeme saláty, zeleninu ovoce. Malej to nikdy nevzal do pusy :-/ Prostě nevím kde jssem udělala chybu…Doktorkaříká že je to chyba ve výchove ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 píše:
No trvá to 2,5měsíce. Zuby mu chybí 5tky…Vezme si čokoládu, sladké deserty, mléčnou kaši, mléko, kakao,…ale jakmile bych se snažila do něj dostat ovoce, nebo nedej Bože omáčku apod. tak je problém… Mám strach aby mel dostatek živin a všeho a aby se někdy naučil jíst normálně…Švagrový syn,1,5 roku stláská na co přijde, pořád ho vidím dlabat, rajče, jablko, kuře, řízek,…a nas malej pri vidine jidla odchází
aha, tak tohle jsem necetla. fakt si vylozene vybira. to preju pevny nervy, to nevypada na rekonvalescenci, ale na momentalni rozmar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit