21měsíční přestal jíst!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
21 měsíců a přestal jíst!!!
Ahoj, moc prosím o rady a pomoc co stím. Je to asi 3 týdny, co byl náš 21 měsícu starý Tomík nemocný. Nic hrozného, kašel a rýma, ale byl dost zahleněný. A přestal jíst. Což chápu, měl plné bříško hlenů a i já když je mi zle, tak nejím. Ale už dva týdny je zcela zdraví a jíst stále odmítá. Jediné co si vezme je mléko. Na tom mi přijde skoro závislý. Sní i nějaký jogurt, ale jen Lipánek, Pribiˇák a pod. Ovocný do něj nedostanu. Nikdy to nebyl žádný jedlík, ale vařený oběd si vždy dal. Teď to ani neochutná a otáčí hlavu a zacpává si pusu, kdykoli sse k němu přiblížím s jídlem. Ať je to polévka, omáčka, cokoliv vařeného. Zkoušela jsem ho i obelstít a dala jsem polévku do kelímku od Lipánka. Jakmile to měl v puse to vyplivl a už nechtěl ani jogurt.Pro jistotu. Ovoce a zeleninu v syrovém stavu nikdy nechtěl, rohlíky a chleba jen suché, nedej Bože abych mu to namazala sýrem, nebo máslem to mi hodil na hlavu. Co se týče jídla byl a je hodně vybíravý. Co nezná to ani neochutná a nechce… Jsem zoufalá a už se z toho věčného přemlouvání hroutím. Zkoušela jsem i hladovku, ale bez výsledku. I když má hlad a brečí a chodí za mnou s lahví, ze kterého pije mléko a já mu nabídku polévku, nebo něco jiného, nechce, nechce, nechce… Doktorka říká hladovka, tvrdá. Ale já na to nemám sílu nechat ho celý den bez jídla a dát mu najíst až druhý den… Mám to udělat? Co myslíte? Nebo mám počkat, že to zas nějak přejde? Je jen rozmlsaný, nebo čím to je? Děkuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@žaneta82 hladovku, tvrdou bych teda nezaváděla. Má už pětky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 zadne zdrave dite dobrovolne hlady nezemre. Je uz dost chytry takze domlouvat a zkouset jina rada neni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já myslím, že dítě má po nemoci právo na rekonvalescenci a tohle k tomu tak nějak patří. Nicméně bych to zkoušela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nasadit třeba Multi sanostol a probiotika? Vit B by mu mohl přivodit chuť k jídlu. Nebo třeba Nutrolin B sirup, to dávám vždycky po nemoci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítko mám mladší, ale také v rekonvalescenci po nemoci, nechávám ho jíst, co chce. Vždy po nemoci nebo při růstu zubů vyžaduje mléko či kaše a odmítá obědy. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak my toto řešíme od 13měs, kdy prcek začal odmítat lžičku, prostě ze dne na den, začal jíst jen rukama. Tam se to zlomilo a od té doby nesnědl polévku, rýži, těstoviny, jogurty a trvá to do dnes - 24měs. věk. Teď se to ještě zhoršilo, takže opravdu děláme ústupky a vaříme jen to, co jí - většinou nezdravé jídla, ale jsem ráda, že něco sní - domácí hranolky na sucho v troubě, sekaná, párek, rajská, knedlík a brambor na všechny způsoby. Co jde, rozmixuji do mléka - ovoce. Držím palce, já jsem někdy na pokraji zoufalství, někdy to neřeším… někdy mě to trápí, že nemá vitamíny atd..je to takový začarovaný kruh. Máme vyzkoušeno vše - po dobrém, po zlém, hladovka, formou hry…nic nezabírá. Je to takové období a zkouší to. Možná to jsou druhé stoličky u vás..člověk neví. Nenuť ho, když nechce, hladovět nechej jen chvíli, je to zbytečné dlouhodobě. Spíš zkoušej nové potraviny, co ho budou bavit a lákat… u nás se zalíbily tyčinky KIRI s namáčením do sýra, vidlička a hranolky atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsem mu udělat makarony, sednout si s tím mezi hracky a jíst rukama. Krmila jsem medvídky okolo sebe a čekala jak zareaguje. Chvilku koukal, pak se šel podívat co to mam.Vzal to do ruky, řekl fuj a otřel se o mě. On je hrozný hajsavka na ruce, kdykoliv se ušpiní nebo sahne na něco co má dinou konzistenci hned se utírá, nejlepe do me… Ale venku sní na co přijde. Bláto, písek, kameny, kytky,…všechno. Do mlíka mu dávám přesnídavku. Ted dva dny. Má totiž brutálne tuhé bobky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 píše:
@žaneta82 hladovku, tvrdou bych teda nezaváděla. Má už pětky?
Ne, nemá…
Já se nebojím že zemře hlady ale vsichni me desi že už nikdy nic normalniho nesni a nedostane spravne ziviny co ma v mase a v zelenine… ach jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 ja nejedla, dle me mamky, tri dny.Nic.Dr ji rekl at mne necha a dava mi pit caj s cukrem at mam nejakou energii, ale jinak me ma nechat na pokoji.Rekl,udelat jidlo, dat na stul, rict tady mas snidani/obed/svacinu/veceri a jinak to nekomentovat.Za chvili beze slova sklidit ze stolu a tak dale s kazdym jidlem.Za tri dny jsem si pry sedla sama ke stolu a rekka jsem „maminko papat“ a od te doby to bylo o. k. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při zubech (oběma dětem vylezly všechny čtyři čtyřky naráz!!), nemoci a rekonvalescenci maximálně vyhovím v přání ohledně stravy. Ne že bych na požádání servírovala k obědu čokoládu a k večeři lízátko, ale- nabídnu jídlo (vařím oblíbená, se straším už se domlouvám co by chtěl uvařit), vyžaduju alespoň ochutnat, když nic, tak nic a zkusím později. Když ani tehdy nic, pak UM, s kaší, kaši… Po celý den nabízím ovoce, zeleninu, džusy. Dobrovolně hlady neumřou, důvěřuju tomu, že tělo si řekne, co potřebuje. Ale neříkám, že mi u toho netečou nervy, že nejsem vzteklá, když vařím a je to k ničemu, když se stresuju, aby nepošli na hlad, když vidím, jak jsou zesláblí nemocí a do toho nežerou… Vydrž, vydrž!! ![]()
Příspěvek upraven 24.10.13 v 12:31
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 píše:
Zkoušela jsem mu udělat makarony, sednout si s tím mezi hracky a jíst rukama. Krmila jsem medvídky okolo sebe a čekala jak zareaguje. Chvilku koukal, pak se šel podívat co to mam.Vzal to do ruky, řekl fuj a otřel se o mě. On je hrozný hajsavka na ruce, kdykoliv se ušpiní nebo sahne na něco co má dinou konzistenci hned se utírá, nejlepe do me… Ale venku sní na co přijde. Bláto, písek, kameny, kytky,…všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 Tak to znám, marmeláda z koblihy nesmí vytéct, jinak jí už nesní. Čokoládu nezná, protože se mu rozteče na ruce a pak to nesní
Někdy je to výhoda…štrůdl to samé, jak je to slizké na ruce, tak to nechce. Rajskou ale rukama jí, což nechápu
Já také vyhovuji, nic jiného nám nezbývá. Spíš se bojím školky a jídla tam. Většinu jídel nejí, což je špatně. Ovoce, zelenina žádná. Přesnídávky rozředím vodou a dávám do lahve na pití, mačkám mandarinky, pomeranč jako džus… jogurt s mlékem do lahve atd…
Nám MUDr. řekla, že pokud má do 3 let jednu dávku UM, tak má veškeré potřebné vitamíny v tom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 Ahoj, mam stejny problém, jen s tim rozdílem, ze muj syn byl vždycky veliky jedlik. A ze dne na den: To není dobre, obed nee, polivku nee… Jedine co ji jsou jogurty (bile, ovocne, pribinaky), jablka, sunar. Vecer si da kasi. Pecivo taky jedine suche, přitom zboznoval chlebik se sunkou, syrem a maslem. Maso mu nechutna, ale vždycky ho obalamutím tak, ze ho schovam do bramborove kase… Jo hold chce to vymyslet ruzne finty. Muj syn po nemoci nemá, ja si myslim, ze je to tim obdobim vzdoru, proste u nas je ted na všechno NE, NECHCI!!! Chce to svate nervy, o hladu jsem ho zatím taky nenechala, ale nekdy z neho fakt rostu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@žaneta82 píše:
Ne, nemá…
Já se nebojím že zemře hlady ale vsichni me desi že už nikdy nic normalniho nesni a nedostane spravne ziviny co ma v mase a v zelenine… ach jo.
To je ale blbost. Malá se při a po každé nemoci jen kojí. A to jí budou dva. Vždy se zatím srovnala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit