Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ten pronatal nic moc, moje sestrenica tam mela 3 IVF (pokazde zamlkle tehotenstvi, nebo nic) a pak ji u Apolinare prisli na problem s imunitou. Nasadili leky a ona tesne pred dalsim IVF otehotnela. Uz ma triletou holcicku.
@Petra Star super diky za tip. Tak Apolináře zkusíme, stejně bychom na ivf chtěli jinam, tady jim bohužel nemohu tolik důvěřovat, že udělají proto maximum 🤔 no my taky za iui nic neplatili.. naštěstí to šlo přes pojišťovnu.
@Anonymní píše:
@Srabek aha a jaká vyšetření jste nakonec podstoupili? To je mi líto, že to první těhotenství nevyšlo..
Mě nevysli i 2tehotenstvi před tím právě přirozené. Ty základní co ty a hematologii a imunologii a hysteroskopii, genetiku. Zjistila mi vyšší srážlivost krve a vyšší no buňky, mám PCO a přítel nízký spermio a to je snad vše ![]()
Urcite hematologii a imunologii. Mela jsem v pronatalu inseminaci a domlouvali jsme se, ze ivf podstoupim pouze, kdyz mi udelaji kompletni imunologicke vysetreni na specialnim pracovisti. Ne jen ta zakladni co delaji sami. Tam samozrejme neco vylezlo a imunologie me poslala na hematologii, kde me uz prevzali do pece az do konce sestinedeli.
Ja jsem byla tehotna trikrat za rok, ale az s redenim krve jsem donosila…
Ještě co nevidím vypsané, tak základní genetika a občas je zakopán pes v reprodukční imunologii. Ale to chce ideálně někoho dobrého: kapacity jsou Malíčková v Praze a Ulčová-Gallová v Plzni. Jinak vzhledem k vašemu věku bych se do IVF nehnala, řešila bych zatím jiné věci a ono se třeba samo v tom těle za pár měsíců až let trošku změní a najednou to půjde hned. Ale chápu, že to v té hlavě šrotuje a nedá spát. A že někomu prospěje spíše tomu trochu pomoci, dřív než se z toho kompletně zblázní. Držím palce.
@Petra Star píše:
Ten pronatal nic moc, moje sestrenica tam mela 3 IVF (pokazde zamlkle tehotenstvi, nebo nic) a pak ji u Apolinare prisli na problem s imunitou. Nasadili leky a ona tesne pred dalsim IVF otehotnela. Uz ma triletou holcicku.
No jasně, protože u Apolináře je Malíčková. ![]()
@Litta Pokud vim, tak uz ne, ale porad tam zustali jeji pokracovatele… Sestrenice jeste byla u Malickove.
A o Artu jste neuvažovali? Aspoň na konzultaci?
Jinak dala bych si udělat genetiku a reprodukční imunologii.
@krispyna to máš stejný jak ja. Teď beru clexan a je zatím vse ok. Tady děkuji i ja Davas mi nadeji ![]()
@Petra Star píše:
@Litta Pokud vim, tak uz ne, ale porad tam zustali jeji pokracovatele… Sestrenice jeste byla u Malickove.
Nestraš, je tam, ale jen jeden den v týdnu. ![]()
Určitě souhlasím s @Litta, jinak Pronatal je jedno z nejhorších center, šla bych jinam. A příčinu hledat nebudou, oni potřebují, abys chtěla otěhotnět, ne otěhotněla (protože byznys)
Děkuju všem za rady, musím si ta vyšetření vypsat abych věděla co jim mám říct, že po nich chci 😀 je to těžký, když se v tom člověk nevyzná a nikdo povolaný neporadí
@Srabek vy jste si tedy prošli peklem
hlavně že víte, kde byl problém a teď už to bude vše v pořádku:) @Litta a má smysl ten Apolinář bez té paní Maličkové? No čekat pár let už psychicky nedám.. to dřív skončím v Bohnicím 😅 @kavenka Art co jsem tak slyšela je ještě horší, nevím, ale prý nemají ani pořádně vybavenou laboratoř. Když by došlo na ivf tak nenabízejí ani prodlouženou kultivaci embryí ![]()
@Anonymní píše:
Určitě souhlasím s @Litta, jinak Pronatal je jedno z nejhorších center, šla bych jinam. A příčinu hledat nebudou, oni potřebují, abys chtěla otěhotnět, ne otěhotněla (protože byznys)
Achjo, je to fakt smutný!! Vydělávají na lidským neštěstí… Zkusím zavolat do toho Apolináře
@Anonymní píše:
Děkuju všem za rady, musím si ta vyšetření vypsat abych věděla co jim mám říct, že po nich chci 😀 je to těžký, když se v tom člověk nevyzná a nikdo povolaný neporadí@Srabek vy jste si tedy prošli peklem
hlavně že víte, kde byl problém a teď už to bude vše v pořádku:) @Litta a má smysl ten Apolinář bez té paní Maličkové? No čekat pár let už psychicky nedám.. to dřív skončím v Bohnicím 😅 @kavenka Art co jsem tak slyšela je ještě horší, nevím, ale prý nemají ani pořádně vybavenou laboratoř. Když by došlo na ivf tak nenabízejí ani prodlouženou kultivaci embryí
Ja to měla Este v klidu sou tu holky co sou na tom hůř než já. A Apolináře si chválí fakt všechny nenabízejí tolik věcí ale oproti pronatalu se fakt snaží najít problém a co jsme porovnával cenu je to o polovic min. Se ti vyplatí i delší dojíždění. Ja až půjdu na sourozence tak budu převážet k Apolináře mrazacka k apolinari už SME s přítelem pevně rozhodnutý
@Srabek fakt moc díky za radu, v pondělí tam budeme s manželem volat. Tak uvidíme za jak dlouho nás objednají:)