21 měsíců snažení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5122
7.2.20 22:28
@Anonymní píše:
@Srabek fakt moc díky za radu, v pondělí tam budeme s manželem volat. Tak uvidíme za jak dlouho nás objednají:)

No asi bude delší objednávání doba chce tam teď každej :* hlavně ať se ti zadari co nejdrive :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
7.2.20 22:33

Pokud jsi z Prahy, jako že asi ano, pokud uvažujes o Apolináři, tak doporučuji spíš Motol - u Apolináře dělali jen postkoitalni test, v Motole vás dost pravdepodobne pošlou rovnou na imunologii (dle slov doktorky - postkontalni test je z roku nula, od toho je tady imunologie). Vyšetření neprůchodnosti vejcovodu u Apolináře probíhal tak, že do vejcovodu foukali vzduch a poslouchali, zda prochází… Závěr: podezření na neprůchodnost jednoho vejcovodu. V Motole mají HSG metodu - závěr z vyšetření - vejcovody jsou průchozí. Samotne HSG vyšetření zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění v následujících několika cyklech. Můžete si zaplatit DNA integritu spermii (to je něco přes 1000 Kč), ke zvážení genetika, ale k té asi musí být nějaká indikace, aby ji pojišťovna hradila, neznam přesně cenu, ale může to být několik desítek tisíc za každého. I u zdravého páru někdy rok na otěhotnění nemusí stacit, klidně to můžou být dva roky. A vzhledem k věku, tak být vámi tak se hned nehrnu do klasickeho ivf - má své velké zápory, po IUI bych klidně zvážila „jen“ nativní ivf cyklus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 09:32

@Srabek děkuji, klidně si počkám, zatím co jsem tak četla se čeká většinou tři měsíce na objednání 😊 jsem z českých Budějovic, ale není pro mě problém do prahy dojet. Už jsme tam stejně 2× byli - jednou na iui, po druhé na průchodnost vejcovodů exem. Takže si klidně dojedeme. A ty máš s Motolem vlastní zkušenost? Já se do ivf zas až tak taky nehrnu, jen už nevím jak dál. Ale ráda bych odhalila příčinu. Bohužel jsem špatně reagovala i na closibelgyt, který mne přestimuloval a měla jsem po něm 10 cm velké cysty, to zas pro změnu zanedbala moje bývalá Dr, která mi tyhle léky předepsala znovu po mě hospitalizaci v nemocnici, kdy mi cysta malém zničila vaječník.. clostyl jsem měla 5 měsíců za sebou! Já už tady těm doktorům nemůžu věřit, bohužel. Pak jsme přešli do pronatalu a tam je opět nezajímá zánět, nenabídli ani iui, průchodnost jen vzali krev a spermie…a proto se bojím, že bych i na léky při ivf reagovala špatně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.20 09:33
  • Citovat
  • Upravit
5122
8.2.20 09:43
@Anonymní píše:
@Srabek děkuji, klidně si počkám, zatím co jsem tak četla se čeká většinou tři měsíce na objednání 😊 jsem z českých Budějovic, ale není pro mě problém do prahy dojet. Už jsme tam stejně 2× byli - jednou na iui, po druhé na průchodnost vejcovodů exem. Takže si klidně dojedeme. A ty máš s Motolem vlastní zkušenost? Já se do ivf zas až tak taky nehrnu, jen už nevím jak dál. Ale ráda bych odhalila příčinu. Bohužel jsem špatně reagovala i na closibelgyt, který mne přestimuloval a měla jsem po něm 10 cm velké cysty, to zas pro změnu zanedbala moje bývalá Dr, která mi tyhle léky předepsala znovu po mě hospitalizaci v nemocnici, kdy mi cysta malém zničila vaječník.. clostyl jsem měla 5 měsíců za sebou! Já už tady těm doktorům nemůžu věřit, bohužel. Pak jsme přešli do pronatalu a tam je opět nezajímá zánět, nenabídli ani iui, průchodnost jen vzali krev a spermie…a proto se bojím, že bych i na léky při ivf reagovala špatně

S motolem zkušenost nemám mě poslali na imunologii a hematologii do jiný polikliniky a podle mě by si nějakou reprodukční imunologii našla i v Budějovicích. Hematologii určitě. Nebo Este někdo mluvil o dobrým centru v Plzni jestli by si to neměla blíž ale to už je asi stejný jako do Prahy vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.20 19:27

@Srabek Plzeň vůbec neznám, to radši dojedeme do prahy :) no kouknu na to. Díky

• Citovat
  • Upravit
1058
1.3.20 15:05

Ahoj holky z dovolením se k vam pridam. My tedy zijeme v de, ale absolutně nevím jaké jsou všechny možnosti, tady toho spousty nedělají. O mimco se snažíme skoro dva roky. Před 2 měsíci první termín na klinice, vzali mi pouze krev i presto že jsem řekla že mám zrovna ovu ten den absolutně zadn3 vyšetření. Teď jdeme v úterý muz znovu na spermio a já konečně na kontrolu, ale dle utz vše v pořádku tak uvidíme jestli udělají něco víc. Muž už na spermio byl před půl rokem našli chlamidie tak že oba antibiotika a za měsíc znovu a už vše v pořádku. I proto mě doktorka řekla, že nejdřív krev, že Jinak nemá cenu nic dělat. On už dvě děti má 17 a 14 let. Já žádné. Teď jsem začala s gynexem v týdnu tak uvidíme. Ms mám pravidelnou a podle ovu testů které jsem pár krát zkusila pro kontrolu ovu též je. No tak uvidíme. Ale já mám rodiče v třeboni 25 km od českých budějovic tak přemýšlím, že bych si udělala termín pokud se tady nebude nic dít. Potom ještě by byla plzeň nebo praha za vše to máme těch 250 km do rodičů 350km. Ale to by bylo tak nějak jedno. Jen ta péče tady není tak dobrá jako v čr. Ani vajíčka/ embryjka se tady nezamrazuji. Budu ráda za vás názor popř. Doporučení nebo radu jaké vyšetření jako první když na první pohled u mě vše funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
1.3.20 15:06

Ps: musím se na to německy nachystat protože ty doktorsky termíny v nj neznám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
1.3.20 15:20

Zakladatelko hoď se do klidu. Moc tlačíš na pilu. Já mám kolem sebe spoustu žen, které nemohly otěhotnět a vyšlo to (přirozenou cestou) až když se vzdaly myšlenky na dítě. Ale je fakt, že třeba až ve 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
1.3.20 15:22

Myslím, že podle toho co píšeš by bylo lepší zařizovat si to tady v ČR. Není to zase až taková hrůza ten občasný dojezd a kdyžtak bys holt byla v nutném časovém období u rodičů. Žijeme v Olomouci a komplet celou rodinu mám v Českém Krumlově, na denní dojíždění to není, ale stálo by to za zvážení ;)

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
1.3.20 15:24
@divine woman píše:
Zakladatelko hoď se do klidu. Moc tlačíš na pilu. Já mám kolem sebe spoustu žen, které nemohly otěhotnět a vyšlo to (přirozenou cestou) až když se vzdaly myšlenky na dítě. Ale je fakt, že třeba až ve 40.

No to znám, konkrétně pomalu 7 let, až když sem se smířila s tím, že mi není souzeno, tak se stalo :) Nikde sem nechodila, nechávala vše jen přírodě a osudu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
628
1.3.20 22:02

@MonaRS jsme na tom podobně, taky se snažíme necelé dva roky.. pokud chceš, napiš mi do zprávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
2.3.20 09:55

@shadowbabe no právě to též zvazuji, uvidím co bude po zítřejší kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
2.3.20 11:53

@MonaRS držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1058
2.3.20 13:19

@shadowbabe děkuju

• načítám...