Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, nemohu na internetu nikde najít doporučení od jaké výšky člověka se doporučuje velikost 220 cm délky postele? Nemáte někdo odkaz či rady? Syn bude mít za chvili 190 cm a už nyní mám dojet že by delší postel potřeboval? Děkuji
@vtehanka12 píše:
Dobrý den, nemohu na internetu nikde najít doporučení od jaké výšky člověka se doporučuje velikost 220 cm délky postele? Nemáte někdo odkaz či rady? Syn bude mít za chvili 190 cm a už nyní mám dojet že by delší postel potřeboval? Děkuji
na to potřebuješ doporučení? Kup mu takovou, ve které se mu bude dobře spát. Když máš polštář, tak se posouváš níž, klidně mu pomalu můžou čouhat nohy přes postel.
@vtehanka12 píše:
tak to už měl mít dávno
Tak já třeba měla jednu dobu přítele 193 vysokého a nějak neřešil, že by mu běžné postele byly kratke, nikdy jsem to od nej neslyšela
![]()
A tu větší postel chce syn, nebo ji chceš ty a jemu je to jedno? ![]()
S ohledem na to, že si někdo dává i ruce za hlavu a většina lidí si nechce připadat jako v rakvi, tak bych se řídila způsobem spánku a pohodlím. Pokud spánek přestává být pohodlný, koupila bych novou.
Doporuceni netusim. My ji s manzelem mame a kluci ji dostali kdyz prerostli 180 cm.
Mám 177 a z klasické postele mi čouhaly nohy. Ráda spím na břiše, polštář nemám úplně nahoře, když s námi zrovna nespí děti, tak se ráda rozvaluju. Máme 220×200 a je to pohoda.
@vtehanka12 píše:
Pokud mu je krátká a řešíte novou postel, tak kup rovnou delší. Na to není potřeba žádné doporučení
![]()
@vtehanka12 píše:
Tak logický nee… myslíš že stačí jen 10cm navíc u postele… tipují že nee… a postel 220 se doporučuje od výšky 180 a výše…
Dle moudrých teorií by měl mít člověk postel minimálně o 20-30 cm větší, než je sám. V praxi dost záleží i na způsobu spánku - kdo spí na břiše, mívá natažené nohy i špičky, na boku může být skrčený do klubíčka… já se celkem na pohodu vyspím na na posteli mého dítěte - je o 5 cm menší než já. Ale já obecně beru moudré teorie jako zajímavost, nikoliv dogma - podstatné by pro mě prostě bylo, jak se leží jemu.
@vtehanka12 píše:
Mam 160cm, neni na me klasicka 2m prilis dlouha?
![]()