24tt nízká váha plodu

Anonymní
3.8.22 08:36

24tt nízká váha plodu

Ahojky, můžu se zeptat, kolik cca vážily vaše miminka ve 24tt?
Moje malá je od začátku nějak pozadu :(
23+3 jsme měli 485g a mě se to zdá strašně málo. Vím že si miminko nijak nevykrmim. Navíc mám tehu cukrovku s inzulinem a sama kvůli dietě nepribiram. Žádná rada v tom aby trochu povyrostla asi není že? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
3.8.22 08:52

To říkal doktor, že je to nízká váha?
Plod začíná pořádně přibírat až na začátku třetího trimestru.
Při cukrovce může být porucha výživy nebo vstřebávání živin, ale jakoukoliv abnormalitu lékaři hlídají.

Mně ta váha přijde optimální, vždyť ve 24tt mívají miminka kolem půl kila, když se narodí. Počti si nějaké příběhy, kdy se tak extrémně předčasně narozené podařilo zachránit a z jaké původní váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 08:56
@Pears206 píše:
To říkal doktor, že je to nízká váha?
Plod začíná pořádně přibírat až na začátku třetího trimestru.
Při cukrovce může být porucha výživy nebo vstřebávání živin, ale jakoukoliv abnormalitu lékaři hlídají.Mně ta váha přijde optimální, vždyť ve 24tt mívají miminka kolem půl kila, když se narodí. Počti si nějaké příběhy, kdy se tak extrémně předčasně narozené podařilo zachránit a z jaké původní váhy.

Ano, doktorka mi řekla, tě malá odpovídá 22+1 že je 9 dní pozadu a že bříško je skoro 14 dní menší než by mělo být :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34322
3.8.22 09:02
@Anonymní píše:
Ano, doktorka mi řekla, tě malá odpovídá 22+1 že je 9 dní pozadu a že bříško je skoro 14 dní menší než by mělo být :nevim:

Udelas s tim neco? Ne. Tak se tim netrap.
Deti se rodi od cca 2,7 do 5 kg - kde myslis, ze se ten rozdil bere…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
3.8.22 09:06

Hlavně žádný stres. To měření je opravdu hrubě orientační. Vše se počítá podle toho, kam lékař klikne. Stačí aby kliknul o mm vedle a hned může být o 200g jinde. Doktoři řeší furt jen tabulky. Mně se do tabulek prenatalnich ani dětských nikdy děti nevešly. Jsou oba naprosto zdraví. Mají stejný režim, stejnou stravu, stejný pohyb, stejnou genetickou výbavu. Přesto syn 10 let 146cm a 32kg, dcera 7.5roku 142cm a 41kg. Syn je pod průměrem, dcera nad. Čekáme třetí dítko, mám GD, gynekolog to vůbec neřeší, jen to zapsal do průkazky. Od 22.tydne dítko nikdo nekontroloval. Jsem ve 32tt a až za týden mám třetí screening. Mimčo bylo mimo tabulky jak v na prvním, tak na druhém screeningu. Jednou bylo menší, pak zase větší, při druhém Dr. hlasila hodnoty a sestřička zahlasila, jsme nad normou, tak doktorka měřila i třikrát stejné místo a pokaždé jiná hodnota, dokud se nevešla do tabulky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
3.8.22 09:17

No nevím, malej měl 21+6 dle výpočtu 387 gramu. Tak se mi nezda, ze by tvoje ditko mělo zas tak malo, nejvíce pribiraji stejně až na konci.

Edit - takže vlastně je jen o den mladší než ten odhad tvé doktorky, o 100 gr min a dle doktora v pohodě, nijak to nekomentoval. Nestresuj se blbostma ;)

Příspěvek upraven 03.08.22 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
3.8.22 09:27

Neboj, muj prvorozeny byl taky cele tehotenstvi mensi, take jsem se bala, ted je mu pet a vse dohnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 09:30

Vahove odhady jsou opravdu prientacni. U naseho se odhadovala porodni vaha 3 kg a mel 3,6 kg. Mela jsem i male bricho - bala jsem se, ze se seknou a bude mit 2,5 kg. Sekli se, ale opacnym smerem a po porodu mi rekli: Mate obrika! A prisaham, to jsem podle prubezneho mereni opravdu necekala. Obecne se vi, ze jsou to ODHADY, to mereni je nepresne. Zvlast v nizsim stupni tehotenstvi je to mereni o gramech a milimetrech, tudiz to vypovida o vetsi mire nepresnosti. Nestresuj zbytecne sebe ani miminko.

• Citovat
  • Upravit
1845
3.8.22 09:42

Před porodem doktor říkal, že dcera bude menší, max 3 kg. A za dva dny se narodila a 3,5. Odhad plus mínus autobus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
3.8.22 09:47

@Lerista ty jejich odhady jsou dobré leda pro srandu kralikum. Hlavně, ze se u toho tvarej vždycky děsně důležitě a odborně, ale u mě se pokaždé sekli o více než 700 gramu :P 8o prvnímu hádali sotva 2500, ze bude extrémně maličký, a kdesicosi blablabla a nakonec měl krásných a úplně normálních 3200. Druhému hádali 3000, ze prý je menší, a měl přes 3700! Takže za mě už jedním uchem tam a druhým ven a měl si doktore, co chceš.

K čemu je to dobrý, nechapu. Plus minus skoro kilo, když dite váží 3-4, to radši ať neříkají nic a spokojí se s označením větší/menší. Ale i to by možná měli problém utrefit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
3.8.22 11:44

Ve 23tt by se “podle tabulek” váha měla pohybovat okolo 500g 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5475
3.8.22 12:14

Můj gynekolog říká, že dokud je odchylka nějakého parametru do plus mínus 14 dnů od termínu a vývoj je jinak rovnoměrný, tak je to v pořádku. A přijde mi, že to tak berou i u nás v porodnici, i když explicitně to neříkali, ale výsledky měření komentovali jako „všechno naprosto v pořádku“ a to jeden parametr od druhého se lišil o 3 týdny, tj. něco jako že stehenní kost byla více než o týden napřed a vzdálenost temenních kostí o více než týden pozadu.

Navíc změřit správně bříško (najít ten správný nejširší průřez) je podle mě celkem kumšt. Takže zrovna tam mi přijde, že je větší pravděpodobnost, že se doktor sekne. (Varování: jedná se o můj absolutně ničím nepodložený názor.)

Navíc tahle odhadovaná váha je celkem v pohodě, skoro půlkilo v tomhle týdnu je pěkný. Teda je to asi o něco méně, ale pořád to nebude žádný strašidelný nízký percentil. Doktorka je asi zbytečně opatrná, ale to je lepší, než laxní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí