2,5léta dcera, problém se spaním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
3.1.15 21:38

A kdyby šla spát v těch půl šestý, nespala by pak už třeba aaž do rána? s tou naší mám vychytané, že po šestý už spí nonstop, jen musí být tam a relativně klid.
JInak to prostě tak je, bylo to s oběma dětma. Já jsem vcelku teda neřežimovej tvor, bylo mi fuk, jestli usnou opo v pět nebo v jednu. Hlavně aby nebyly protivný, pak se to s nima dalo překlepat i do těch 10ti večer bez úhony. Ale udržovat vzhůru unavené protivné dítě je pro mě noční můra.
Jinak myslím, že to může být klidně i jen přechodné, zas spát začne. Nebo bude spát 3 dny, pak zas 2 ne… Tak to alespon bylo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
3.1.15 21:42
@AdaAda píše:
Ahoj, osobně bych ji nechala usnout v těch 17 hod, nebudila bych ji nasilu. Možná bude spát skoro celou noc, ale vzbudí se ti třeba už v 5-6 ráno. A možná si pak po obědě zdřímne, protože bude víc unavená.. A to noční buzení - spí s vámi? Pokud ne, vzala bych si ji k sobě, třeba se to zlepší - jak její tak i tvůj spánek, protože nebudeš muset k dceři vstávat..

souhlas. zkusila bych to, nějak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
3.1.15 22:04

Omlouvám se, že se do diskuze přifařím a ještě ke všemu bez nějaké rady, ale mně dvouleté a čtyřleté dítě nespí ještě teď a není to výjimka. Prostě mají malou potřebu spánku nebo co. Vstávají, když je volno, v 8 hodin a spát chodí až kolem 22., někdy i dýl. Když vstávají brzo, tedy v 6.30, spát jdou stejně pozdě, ale alespoň bez keců a dlouhého uspávání a přemlouvání. Přes den nespí ani jeden! Nějaké spaní po obědě neznám od roka a třičtvrtě! Taky bych ráda, aby chodili spát před 20. a aby aspoň ten mladší přes den spal, ale už jsem to vzdala. Vyzkoušeli jsme všechno možné. Holt nemáme ten luxus, že nemůžeme mít večer klid. Ale pořád doufáme, že se to třeba upraví, až i ten mladší bude chodit do školky. Zatím tu funguje jako takový malý rozvraceč pořádku a záškodníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
3.1.15 22:49

@pidalka.d
ahoj, mám podobný problém, nečetla jsem diskuzi, ale myslím, že to může být přechod k nespaní odpoledne už vůbec. Mojí dvouleté se to přesně takhle posunulo, dřív to bylo ve 12, pak v 13 a ted, kdyz usne ve 14, tak jsem ráda, mám pravidlo, že pokud neusne do 15ti, tak už nedám spát. Je protivná sice, ale sama neusne jen tak za běhu, takže to nějak přežiju a v 19:30 šup a chrápe :) ona ale teda vstává v 9 - 9:30 většinou, tak asi proto neusne za běhu a nějak to vydrží i když jí spát nedám vůbec. Mám spoustu rad, jak prodloužit spánek, jenže nevim, jak bys to skloubila s tou roční, já mám jen jednu :think: co kdybys jí jednou nechala usnout třeba v těch 16-17 a pak jí nechala jít fakt pozdě spát, fakt by se jí to raní vstávání neprodloužilo? (že by pak vydržela přes den už bez spaní) Já to tak dělám, když chceme někam večer jít a vzít jí, nechám jí spát třeba od 16:30 do 18:30, pak mi vydrží do půlnoci a druhý den vstává v 10 a přes den už nespí a jde až večer v 20h a ten režim vydrží zas až do doby, kdy ho něco naruší. (třeba že někam ráno musíme a vzbudim jí v 8:00)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
3.1.15 23:16

@Ayowaris U nás to bylo od začátku, hlavně kvůli manželovi, ten chodí spát mezi19-20 hod. Ráno vstává ve 3 do práce, tak prostě musí být klid…ted o prázdninách nechám občas vzhůru ejstaršího, ale on si jde v 9 stejně lehnout…je prostě zvyklí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.1.15 21:24
@AdaAda píše:
Ahoj, osobně bych ji nechala usnout v těch 17 hod, nebudila bych ji nasilu. Možná bude spát skoro celou noc, ale vzbudí se ti třeba už v 5-6 ráno. A možná si pak po obědě zdřímne, protože bude víc unavená.. A to noční buzení - spí s vámi? Pokud ne, vzala bych si ji k sobě, třeba se to zlepší - jak její tak i tvůj spánek, protože nebudeš muset k dceři vstávat..My máme dvouletého, přes den spí, ale ne vždy.. Třeba co třetí den neusne, ale jdeme si lehnout každý den a já vytuhnu i tak a on si hraje vedle mě. V noci spíme spolu, reaguji hned, stačí když ho hned pohladím (asi 2× za noc), kdyby spal sám, tak by mi trvalo déle zareagovat na jeho neklid a tím by se on i víc probudil a trvalo to déle než by se uklidnil. Jinak spí tak od 20 do 8.

S námi nespí, má svůj pokojíček s mladší Kájou, ale občas k nám kolem 4h. přejde a vždy krásně spala ale teď někdy usne a nebo vytrapuje, pitíčko, tulínek, nemůžu usnout atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.1.15 21:30

No je fakt, že jsem jí nikdy nenechala spát když usla v těch 17h.,neměla jsem odvahu=) ale když jsem jí nahnala do pokjíčku a spala do těch 15h. nebo 16h. tak pak do 23h. pořád vycházela z pokojíčku že nemůže usnout a byla pak i špatná noc, budila se.Taky jsme teď zjistili že jí rostou zadní stoličky, tak že to taky udělá své a začala během dne už u obídku říkat „nepůjdu spinkat vidˇmaminko, že ne“.Jelikož jsme byli tedˇdlouhodobě pořád dokola i marodní a moc jsme nechodili ven, zkusím odpolední prochajdy na zažehnání spánku a nechám tomu volný průběh a doufám že to brzy něják sedne, nerada bych přišla o jediný čas s manželem, který je právě večer. Děkuji moc všem za reakce a rady=) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
5.1.15 15:12

@pidalka.d
Ty jo, vubec si nedokazu predstavit, ze bych dala dceru do pokojicku a odesla :) muzu se zeptat, to takhle ma od zacatku nebo jste to museli nejak ucit? Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.1.15 22:40
@randr píše:
@pidalka.d
Ty jo, vubec si nedokazu predstavit, ze bych dala dceru do pokojicku a odesla :) muzu se zeptat, to takhle ma od zacatku nebo jste to museli nejak ucit? Dik

kdepak prosli jsme ruznymi fazemi, chovani, sezeni u postylky, ale co je druha dcera tak to nejde a po celem dnu jsem ko, tak ze byl par dni boj, vylezala z pokoje, brecela ze nemuze usnout a ze chce maminku, ale kdyz ted nespi pres den, tak usne rychle. Prectu jen pohadku, pochovam a za 20 min, jsem fuc;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.1.15 10:00

Ahoj holky, potrebuju radu, uz jsem z ty nasi holky vyrizena, je ji 2,5 roku a do ted to docela slo. Spala u sebe v pokojicku a nekdy prisla v noci k nam, ale posledni dobou ji normalne uspim v pokojicku a tak za hodinu za dve zacne brecet a knourat, prijde k nam, ale stejne je porad vzhuru a breci a knoura. Dneska jsem se ji ptala proc breci, jestli ji neco boli, tak mi rekla ze nozicky, ale nevim jestli si nevymejsli. Uz nevim co s ni, je vzhuru fakt co pul hodiny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.1.15 10:07

Věřila bych jí. Vygoogluj růstové bolesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.1.15 10:12

Je to mozne. ja jsem pry rychle rostla a desne me bolely nohy. ve skolkovem veku to pak byly hlavne paty, cert vi proc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.1.15 10:14

@Run no me uz to taky napadlo, ale co s tim? Uz jsem premyslela ze s ni dojdu k doktorce, ale aby na me nekoukala jak na blazna a jestli se s tim vubec da neco delat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.1.15 10:17

No zeptat se doktorky muzes, ale mam pocit, ze s tim nic moc delat nejde… mi davali na nohy nejake bahno privezene z termalu, ale jestli to melo nejaky ucinek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
24.1.15 10:17

@Ali-Ali no rano jsem se ji znovu ptala proc tak brecela a ze prej ji bolely kolena :nevim: ale ze by jenom v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí