250 Kč na den. Dá se to?

Anonymní
16.10.17 21:55

250,- Kč na den. Dá se to?

Dobrý den,

potřebuji asi trochu uklidnit, že se to nějak dá..Dostali jsme se do situace, kdy 4 a půl měsíce budeme bez příjmů, kromě rodičáku 7600,–. Všechny našetřené peníze musíme nechat na chod firmy a nájem bytu. Jsme 4 + miminko, přibrat si práci je nereálné (muž zdravotní důvody, mimino je kojené po max. dvou hodinách a odstavit kvůli jeho alergiím nejde). Snažím se najít aspoň roznášení letáků nebo cokoliv z domova, jen narážím na samé podvody. Nějakou drogerii jako prací prášky, sprchové gely a tak máme v zásobě, plíny tak na dva měsíce taky, v mrazáku toho ale moc není.

Dá se to? Už tři dny nespím, jak na to pořád musím myslet. A to se snažím vypustit myšlenky na Vánoce, tam snad dostanou děti aspoń něco od babiček.

Prosím o zachování inkognita, nemusí každý vědět, jak na tom jsme. Případně prosím smazat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
16.10.17 21:59

No, já nevím, ale jestliže ti ma tato částka posloužit jen na jídlo pro 4clenou rodinu, tak s přemýšlením, co koupit, kdy koupit, co vařit atd se to dá :* holt budeš vařit jednoduchá jídla, kupovat levnější potraviny a nedělat zásoby, to znamená nic nevyhazovat a vše spotřebovat :lol: přijde mi to reálné :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
16.10.17 22:03

Co si na ty 4 měsíce dočasně zvýšit rodičák? Já bych řekla, že vyjít se dá, záleží na co jste zvyklí a jak se omezíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida

A muž nepracuje vůbec? Jestli ne, našla bych si nějakou práci a muž aby vozil mimčo na kojení.

• Citovat
  • Upravit
2780

Co si na ty 4 měsíce dočasně zvýšit rodičák? Já bych řekla, že vyjít se dá, záleží na co jste zvyklí a jak se omezíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 22:06

250 jen na jídlo? Nebo na další platby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
16.10.17 22:16

Pokud by šlo o 250 kč na den jen na jídlo, tak s odřenýma ušima možná. Ale pokud z toho budeš muset platit nějakou školku, poplatky a pod. Tak to je průšvih. Já to tedy pochopila, že jste 4 a miminko?
Já bych si došla navýšit rodičák, jak tu radí ostatní, to je nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.17 22:17

Je to jen na jídlo a pokud by došla třeba zubní pasta. Muž pracuje i přes své rozbité zdraví, ale peníze za práci nám uvolní až v březnu. Ani si tedy neumím moc představit, jak by mi co dvě hodiny vozil mimino např. na pokladnu v supermarketu, nebo na výrobní linku :( Rodičák zvýšit nelze.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
16.10.17 22:20
@Anonymní píše:
Je to jen na jídlo a pokud by došla třeba zubní pasta. Muž pracuje i přes své rozbité zdraví, ale peníze za práci nám uvolní až v březnu. Ani si tedy neumím moc představit, jak by mi co dvě hodiny vozil mimino např. na pokladnu v supermarketu, nebo na výrobní linku :( Rodičák zvýšit nelze.

Tak nejsou jen práce v supermarketu a ve fabrice. Já třeba chodím mimo manželovu pracovní dobu pomáhat do Kiku, tam by chvilka na kojení byla naprosto reálná. A teď před Vánoci budou brigádníky nabírat, lidí mají málo. Všechno je na domluvě. No ale podstatný je, jestli má manžel nějaký volno.

• Citovat
  • Upravit
16.10.17 22:21
@Anonymní píše:
Je to jen na jídlo a pokud by došla třeba zubní pasta. Muž pracuje i přes své rozbité zdraví, ale peníze za práci nám uvolní až v březnu. Ani si tedy neumím moc představit, jak by mi co dvě hodiny vozil mimino např. na pokladnu v supermarketu, nebo na výrobní linku :( Rodičák zvýšit nelze.

Musí to jít. Pokud ti nic jiného nezbývá. A co si přivydělat z domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
16.10.17 22:38

A proc by muz musel vozit dite tobe do prace? Nedalo by se mleko odstrikat do zasoby ze by ho aspon 2× denne nakrmil sam z lahve? Je toto blba situace zvlast takle pred vanoci, ale zas vsude mozne nabiraj brigadniky. Pokud je manzel doma a mohl by dite par hodin pohlidat :nevim: nebo jsou brigady na nocni smeny, v noci se tolik nekoji ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.10.17 22:41

Nejaky zakladani veci doma mate ne, myslim ze na par mesicu to pujde v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
16.10.17 22:46
@Tunrida píše:
Tak nejsou jen práce v supermarketu a ve fabrice. Já třeba chodím mimo manželovu pracovní dobu pomáhat do Kiku, tam by chvilka na kojení byla naprosto reálná. A teď před Vánoci budou brigádníky nabírat, lidí mají málo. Všechno je na domluvě. No ale podstatný je, jestli má manžel nějaký volno.

Mimčo, co se kojí po dvou hodinách a ničím jiným ho ještě krmit nelze, to bude asi hodně malé. To mi zní dost nereálně „vozit na kojení“. To by tam musel muž s miminem spíš strávit celou zakladatelky pracovní dobu, jednak sotva tak přesně odhadne, kdy bude chtít kojit, druhak když ho vzbudí na nějaký přesun, tak mimčo bude to prso chtít hned a cestou se mu uřve, třeťak by nejspíš dojel na místo, ona by nakojila, on by dojel domů a mohl by se rovnou otočit a jet znovu, pokud by se zakladatelce náhodou nepovedlo sehnat práci deset minut od domu. Nemluvě o tom, kolik by to cestování tam a zpět stálo a kdo by se mezitím staral o ostatní děti, pokud už nejsou dost staré, aby byly doma samy. Do toho bych fakt nešla a jako rada mi to připadá zcestné.

Když už, tak práci, kde by mohla to mimino mít u sebe celou dobu. Pokud je to mrňous, co ještě většinu dne spí, tak by se možná mohla najít nějaká, kde by mimino v kočárku nevadilo. Nebo práci z domu. Konkrétně se radit nedá, když neznáme lokalitu ani kvalifikaci zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
16.10.17 22:47

Myslím, že se to dá pokud je to jenom na jídlo, mýdlo, pasta na zuby, mimino múže mít plenky látkové. Horší jestli potřebujete něco platit, to už máte asi odečtené? Může přijít něco mimo, nemoc, léky, pohotovost, děti přidou, že mají přinést do školy na divadlo atd. Hledala bych aspoň úklid 1-2krát v týdnu( mimino v kočáru s sebou)ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.17 23:29

@Lukas 53 ale ***

editováno adminem - invektiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie