Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud má plný nos, tak to musíte řešit přes den pravidelným smrkáním, odsáváním. Pokud má jen ucpaný bez nudlí, tak nepretapet, vlhčit vzduch, vetrat a dát třeba fenistyl. Naše doktorka říká, že při rýmě by mělo být v místnosti maximálně 20 a vlhko.
Kapky/spreje jsou pro krátkodobé užívání, vzniká na nich závislost. Spíš bych zkusila jestli nemá v místě kde spí něco co jí dráždí (zaprášený plyšák, něco aromatického, nebo jestli nevadí kosmetika při a po koupání). Jinak na ucpaný nos pomáhá eukalyptový olej, stačí pár kapek na kapesník a ten pověsit v pokoji kde spí.
Asi má oteklé sliznice. Plný nos znamená plný hlenu ne? Tak asi vysmrkat nebo odsát.
Jak bylo řečeno, větrat, vlhčit, hodně tekutin během dne, mentolová mast pro lepší dýchání, večr v postýlce vmasírovat do hrudníčku, vrchní části zad a já vždycky šmrncnu i spánky.
Nejakou morskou vodu nebo Vincentku do nosu, fenistil nebo Aerius (ten je ale na predpis) na splasknuti sliznice a spis chladnejsi vzduch. Pokud to ma delsi dobu, asi bych se zasla poptat na ORL. Jinak to muze mit i od zubu nebo treba nosni mandle a na to nepomuze bohuzel nic.
Já můžu po zkušenostech s mými dětmi (i manželem) doporučit zvlhčovač vzduchu, kde naliju Vincentku. Koupili jsme za pár korun v Elektroworldu a funguje super, ucpaný nos byl za dva dny neucpaný
a manžel nechrápal ![]()
Také máme zvlhčovač vzduchu. myslela jsem, že se tam dá lít jen voda. Zkusím i Vincentku. Děkuji za tip ![]()
Dcerka má 2roky a 2 měsíce a každý večer bojujeme s plným nosem. Trpí na,,večerní,, rýmu. Které kapky/sprej jsou nejlepší. Které mají rychlý a dlhouhý účinek?