Denní režim a večerní spaní

25
15.1.18 14:54

Denni rezim a vecerni spani

Ahoj maminky, snad uz to tu nekdo nepsal, nerada bych Vas otravovala podobnou otazkou. Zajimalo by me, jaky mate rezim behem dne a navecer s miminkem. My mame skoro trimesicni holcicku. Mezi jidly dopoledne spinkame, povidame, hrajeme si. Po obede a po jejim jidle jdeme na prochazku a necham ji v kocarku dpinkat dokud chce. Potom se naji, spi a kdyz se probudi cvicime, zkousime se seznsmovat s hrackame, lezi na brisku, pak je koupani a jidlo.. a pak nastane problem. vetsinou kolem 6,7 ji a pak odpociva po jidle a usne.. vetsinou pak ji mezi 10 a 11.. a do ty doby je pak takova mrzuta strasne dlouho trva nez usne.. vzdycky to nejak zvladneme ale chtela bych vedet jak to mate pres den a pred nocnim spanim vy.. Dekuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Twixinka
15.1.18 15:09

Naší malé taky byly tři měsíce a přes den tedy režim rozhodně ještě nemáme :) je většinou tak hoďku, hoďku a čtvrt vzhůru a pak už na ní vidím, že je ospalá a dávám jí do postýlky, chvíli mi „nadává“, ale pak dá hlavičku na stanu a spinká :) ještě nedávno jsem jí nechávala přes den vzhůru klidně dvě hodiny, ale pak nemohla vůbec zabrat a byla protivná, takže hned jakmile si začne mnou očička nebo 2×, 3× zívne, tak jí dávám do postýlky a musím říct, že většinou je do dvou minut tuhá :D večer máme rituál, že v sedm buď koupeme (nekoupeme každý den) nebo převlékáme do pyžamka a od těch sedmi se snažím, aby byla v klidu tzn. žádné hračky, puštěná televize apod. no a v půl osmé ji odnáším do postýlky, kde usne téměř okamžitě :) pak se ještě většinou vzbudí na kojení mezí půl devátou a devátou no a pak spí až tak do čtyř většinou :) já jsem začla zkoušet to dávání do postýlky fakt už při prvních příznacích ospalosti a občas se to nepovedlo, ale teď už si malá tak zvykla, že ji dám do postýlky a pro ní je to znamení, že má spinkat, tak spinká ;) někdy u ní stojím déle, někdy kratší dobu, ale málokdy se mi teď stane, že bych se netrefila :)

• Citovat
  • Upravit
5425
15.1.18 15:48

Co pamatuju, tak každý měl jiný režim. Syn se budil v 11 dopoledne :dance:, pak procházka, kolem druhé usnul, vzbudil se kolem čtvrté a znovu snul před sedmou. Kolem jedné ráno se vzbudil na kojení a pak po dvou hodinách. Ale míval kolikové záchvaty.

Holka podobně, ale nespala do 11 dopledne, budila se kolem sedmé ráno. Pak procházka, kolem 11 té usnula, vzbudila se v jednu, ve tři znovu usnula, vzbudila se v pět, v sedm usnula a spala do rána s dvouhodinovými intervali na kojení. Koupání pravidelně před šestou večerní, pravidelné procházky ráno (resp. po probuzení dětí) a pak další pravidelná procházka před večerním koupáním. V létě venku více, třeba celý den, v zimě méně, třeba jen ty dva venkovní pobyty. Speciální režim neměli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.1.18 20:27
@Twixinka píše:
Naší malé taky byly tři měsíce a přes den tedy režim rozhodně ještě nemáme :) je většinou tak hoďku, hoďku a čtvrt vzhůru a pak už na ní vidím, že je ospalá a dávám jí do postýlky, chvíli mi „nadává“, ale pak dá hlavičku na stanu a spinká :) ještě nedávno jsem jí nechávala přes den vzhůru klidně dvě hodiny, ale pak nemohla vůbec zabrat a byla protivná, takže hned jakmile si začne mnou očička nebo 2×, 3× zívne, tak jí dávám do postýlky a musím říct, že většinou je do dvou minut tuhá :D večer máme rituál, že v sedm buď koupeme (nekoupeme každý den) nebo převlékáme do pyžamka a od těch sedmi se snažím, aby byla v klidu tzn. žádné hračky, puštěná televize apod. no a v půl osmé ji odnáším do postýlky, kde usne téměř okamžitě :) pak se ještě většinou vzbudí na kojení mezí půl devátou a devátou no a pak spí až tak do čtyř většinou :) já jsem začla zkoušet to dávání do postýlky fakt už při prvních příznacích ospalosti a občas se to nepovedlo, ale teď už si malá tak zvykla, že ji dám do postýlky a pro ní je to znamení, že má spinkat, tak spinká ;) někdy u ní stojím déle, někdy kratší dobu, ale málokdy se mi teď stane, že bych se netrefila :)
@Borůvka1990 píše:
Co pamatuju, tak každý měl jiný režim. Syn se budil v 11 dopoledne :dance:, pak procházka, kolem druhé usnul, vzbudil se kolem čtvrté a znovu snul před sedmou. Kolem jedné ráno se vzbudil na kojení a pak po dvou hodinách. Ale míval kolikové záchvaty.Holka podobně, ale nespala do 11 dopledne, budila se kolem sedmé ráno. Pak procházka, kolem 11 té usnula, vzbudila se v jednu, ve tři znovu usnula, vzbudila se v pět, v sedm usnula a spala do rána s dvouhodinovými intervali na kojení. Koupání pravidelně před šestou večerní, pravidelné procházky ráno (resp. po probuzení dětí) a pak další pravidelná procházka před večerním koupáním. V létě venku více, třeba celý den, v zimě méně, třeba jen ty dva venkovní pobyty. Speciální režim neměli :nevim:

Dekuju moc! Aspon mam nejakou inspiraci. Snazim se mit nejaky ritualy ve stejnou dobu aby si na to zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
15.1.18 20:41
@Mana25 píše:
Dekuju moc! Aspon mam nejakou inspiraci. Snazim se mit nejaky ritualy ve stejnou dobu aby si na to zvykla.

Ono si stejně nakonec miminko uzpůsobí režim dle sebe, na to by se nemělo zapomínat :lol: Ale je fajn dodržovat ve stejný čas večerní spinkání a koupání, ono se to hodí do budoucna jako super návyk pro batole a předškoláka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
16.1.18 19:42
@Borůvka1990 píše:
Ono si stejně nakonec miminko uzpůsobí režim dle sebe, na to by se nemělo zapomínat :lol: Ale je fajn dodržovat ve stejný čas večerní spinkání a koupání, ono se to hodí do budoucna jako super návyk pro batole a předškoláka :palec:

To mate pravdu :lol: ted si to stejne ridi ona, ale snazim se to trosku korigovat i kdyz ne vzdycky to jde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
16.1.18 20:00
@Mana25 píše:
To mate pravdu :lol: ted si to stejne ridi ona, ale snazim se to trosku korigovat i kdyz ne vzdycky to jde :D

Jj, hlavně nemá cenu mimču vnucovat striktní režim, pak je akorát naštvaný :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí