Vzteklé nespící miminko

946
11.1.18 13:13

Vzteklé nespící miminko

Přidávám se do klubu nespících dětí. Malá měla problémy se spaním už od narození, ale teď se to velmi zhoršilo.

Malé je sedm měsíců a přes den se neustále vzteká a kňourá. Někdy dostane až hysterický záchvat. Dělá to i když se nosí/chová či přebaluje a tak. Pak se třeba směje a zase nanovo. Mysleli jsme, že je to nevyspáním, ale kňourá i když se dostatečně vyspí.

V noci se budí se řevem či kňourá. Bohužel mi ujíždí nervy. Takže jsem na ní jednou za týden ošklivá. :( Vím, že bych to neměla. Ale mám problém se ovládnout, když vím, že následují další provztekané hodiny v další noci. S tím, že výsledek je nejistý. A když má obzvláště své dny, tak ji musejí uspávat dva.

Přes den spí na mně. V noci v postýlce. Když něco, tak ji člověk podrží ručičku a pohladí prdku nebo dá mléko. Malá jako kdyby nemilovala rituály. To co na ní zabralo včera, dnes už neplatí. Je pravda, že přes den začala být spavější. Přičemž, když má obzvláště problém usnout, tak do mně kope, mlátí mě, škrabe, vytrhává mi vlasy. To vše doprovázané hodinovým pláčem. Do toho se třeba za hodinu znovu vzbudí.

Jak mám zvládnout ve dne v noci neustále nespokojené dítě? Cítím se bezradně, protože nevím, co té moji prdelce chybí či je. Trvá to už dlouho. Přála bych si vědět, proč to dělá. K tomu všemu moje okolí má buď ty hodné spavé děti, co se smějí a hrají nebo dostávám rady, že jsem s tím měla počítat, když jsem chtěla dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
11.1.18 13:20

@Izumi Miyako Se synem jsem měla něco podobného taky dost vzteklý uřvaný v noci nespal přes den taky ne byla jsem na zhroucení. V kočárku být taky nechtěl prostě nic nepomohlo… až věk. Ve 3letech začal spát a vůbec se celkově zklidnil. Chápu jsou to šílený nervy…Syn se zklidníl až věkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
11.1.18 13:39

@Annabela11 Co ti pomohlo do těch třech let vydržet? Když to vyjde, tak se většinou dopoledne sama i zabaví, ale zásadně nejhorší je to večer. Přes den, když ji nějak neuspím, tak je tak dlouho vzteklá, až usne sama na půl hodky. A to jsou třeba dlouhé hodiny, kdy ji nic nebaví a ječí. Jsou to fakt nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12229
11.1.18 14:10

Mame to bohuzel stejne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
11.1.18 14:19

@Ketris A do toho ještě ty kecy, že jsem to měla tušit. Co ty, tys to tušila?
Zatím jsem zjistila, že v mateřství je docela těžké být na něco připravená :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
11.1.18 14:55

Starší dcera byla stejná, věčně vzteklá a ubrečená. S nikým jsem si nepopovídala, návštěvy byly horor, nic jí nabavilo, spát nechtěla, jíst nechtěla… Dodnes přemýšlím, co jí bylo… Už je jí skoro 6 let. Když jí vzal manžel do kočátrku a viděla jsem, že se s ní vrací, normálně mi bylo úzko :mrgreen: Ona byla naštěští v pohodě v kočáru, tak jsem byla hodně venku, abych nezblbla. Přešlo jí to, jak začla lézt a jak už chodila, byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
11.1.18 15:31

@Izumi Miyako Ano vydržet nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
11.1.18 15:56

@cverunka jako bys psala o mem synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
11.1.18 16:03
@e008 píše:
@cverunka jako bys psala o mem synovi.

Já si myslím, že některá děcka se prostě nudí, když ještě nic nemí. A jak se začnou nějak cíleně hýbat, tak se zabaví a neřvou. Dodnes nsnáším ty průpovídky… Však počkej až začne chodit :P U nás zlaté chození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
11.1.18 17:31

@cverunka Jj, podle me syn chtel neco delat, ale telo to neumelo. Ale u neho to zustalo v povaze, je to knoura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
11.1.18 17:43

@Izumi Miyako Můj tříletý syn od narození nespí- budí se s nočníma děsama a nepomůže nic jiného, než když jde spát ke mně do postele- takže spím s ním a se 3 m holčičkou (každý z jedné strany, muž vedle miminka, ale máme 3 postele vedle sebe (manželskou a jednolůžko)- když má ty noční děsy (denně 1 nebo 2 hodiny po usnutí)- tak ječí, kope, škrábe- je to tíleté dítě, mám od něj kolikrát modřiny- v životě by mě na něj nenapadlo křičet nebo být hnusná- a to už jsem se š roky nevyspala, do toho se mi budí na kojení malá a v těghotenství jsem zase, hlavně pak ke konci přes léto, nemohla spát vůbec, prostě jsem 3 hodiny třeba čuměla do stropu :? Tak prosím tě na svoje malé 7 m miminko nebuď v žádném případě ošklivá a řeš příčiny- nejspíš jí něco trápí, určitě ti to nedělá schválně!!!- zkusí jí zavinout, když se tak vrtí, a ať spí s váma v posteli, žádné moje dítě v postýlce nikdy nespalo. Máš jen jedno dítě, že? tak si lehni třeba přes den, když spí a zkus jestli by nespala v kočárku, v nosítku/v šátku a hlavně na ní buď hodná, je to miminko proboha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
11.1.18 18:24

@enny3 Ja mam uzkou postel. Moc se tam spat ve dvou neda. Mala chce hodne prostoru a ja jsem zase prostorove rozmerna. Pres den spi jedine na mne v sedet. Zavinuti nesnasi. A byt hodna… Cetla jsem, ze pry pak ve stresu clovek pouziva podvedome naucene reakce z detstvi.
Podle mamy je rozmazlena. Muze to byt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.1.18 19:30

Není rozmazlená, to je podle mě nesmysl. Syn taky špatně spal, hodně brečel a celkově to stálo za prd do té doby, než se naučil lézt a následně chodit. Od roku a čtvrt je to zlatíčko. Navíc okolo toho osmého měsíce se jim dost rozvíjí mozek, takže tam to často začne haprovat i u do té doby hodným miminkům. Vydržte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
11.1.18 20:43

@Aiya Nemáš něco o tom vývoji mozku? Malá je asi trochu opožděnější. Teprve v sedmi se umí otočit na bříško, a to ještě na jednu stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
11.1.18 20:44

@Aiya Nemáš něco o tom vývoji mozku? Malá je asi trochu opožděnější. Teprve v sedmi se umí otočit na bříško, a to ještě na jednu stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí