2.pilíř penzijka - vypovídal někdo?

Anonymní
26.10.13 08:40

2.pilíř penzijka - vypovídal někdo?

Ahoj všem,
bohužel jsem naletěla. Paní v bance mě přesvědčila o výhodnosti tohoto produktu a já jej před 22 dněmi uzavřela. Bohužel jsem zjistila (ano, je to moje vina), že to výhodné není a nevyplatí se mi to.Ba naopak. Proto jej chci vypovědět. Dočetal sjem se, že je to možné pouze do doby, než bude v centrálním registru. Jenže - v po je svátek, pak musím na amtriku kvůli ověření podpisu, tam budou asi až ve středu, a pak to pošlu poštou. Asi doporučeně, že.
Má někdo stejnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
26.10.13 08:52

Ahojky, já nemám zkušenost s výpovědí 2. pilíře, ale podpis lze ověřit na všech poštách, kde je Czechpoint za 30,– Kč. Stačí k tomu OP a dokument, kde je třeba podpis ověřit. Absolvovala jsem to před 4 týdny. Nenusíš tedy čekat na úřední hodiny na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
26.10.13 09:13

@Apaji Tak ono krom velkých měst bude problém o víkendu najít i tu otevřenou poštu :-(, ale jinak souhlas.

Na druhou stranu se obávám, že pokud to bylo před 22 dny, tak už je dost velká pravděpodobnost, že už to v registru je. Ale za zkoušku nic nedáš. Případně je možné, že to nová vláda buď úplně zruší nebo umožní vystoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
26.10.13 10:05

@j.a.n.i1
To je pravda, nám se povedlo najít poštu v Shopping parku v Ostravě otevřenou i během víkendu - čučela jsem, že je tam pošta. Tak zkusit pohledat po netu a možná by stálo za to prověřit větší nákupní centra v okolních větších městech (záleží odkud zakladatelka je). A těch 22 dnů je už asi fakt delší doba na to, aby to bylo v registru. No zkusila bych to, než to vzdát. A pro útěchu, domnívám se, že příští vláda 2. pilíř opravdu zruší. Zakladatelce hodně štěstí, aby se z toho dostala ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
26.10.13 10:05

Ahoj, taky si myslím, že už je pozdě, ale zkus to a třeba to ještě stihneš. Každopádně příště si na to dej pozor. Ne každý kdo pracuje v bance to stebou myslí dobře, ti lidi tam sou velkým tlakem nuceni produkty uzavírat a nalžou ti cokoliv, aby sis ho uzavřela. Samozřejmě ne všichni, někteří ještě svědomí mají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.13 10:10

Hned v utery rano pujdu na postu, necham overit podpis a odtamtud vypoved odeslu. doufam, ze to stihnu. posledni solid man od Donau z 16.10.,kde pisou, ze smlouvu postoupi registru. zatim mi nic neprislo. myslite, ze ma smysl napsat uz red Mails na penzijko, ze vypovidam a vypoved nasledne zaslat postou?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.13 10:11

Pisu z mobilu, pardon za preklepy.zakl.

• Citovat
  • Upravit
1052
26.10.13 10:14

Určitě to mejlem zkus poslat, do předmětu třeba dej jak to je urgentní. Uvidíš co ti odepíšou, ale napiš jim to. Hlavně napiš do toho emailu všechny své údaje k té smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
26.10.13 10:16
@a1j2a3 píše:
Určitě to mejlem zkus poslat, do předmětu třeba dej jak to je urgentní. Uvidíš co ti odepíšou, ale napiš jim to. Hlavně napiš do toho emailu všechny své údaje k té smlouvě.

No, to je otázka, zda je to rozumné, zas jestli budou mrchy, tak uspíší to odeslání do registru :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
26.10.13 10:19
@j.a.n.i1 píše:
No, to je otázka, zda je to rozumné, zas jestli budou mrchy, tak uspíší to odeslání do registru :-(

vím, že třeba penzijní fond ČS bral emailovou korespondenci stejně jako poštovní, takže by na to reagovat měli tak jak chce klient. Nemluvě o tom, že to nebude první ani poslední člověk, který si to rozmyslel a chce odstoupit. Osobně si myslím, že už je pozdě, ale za zkoušku nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.13 12:07

Už jsem volala do banky, dávají od toho ruce pryč, údajně nemají info o tom, zda je to již v registru či ne, takže v úterý půjdu do banky osobně a budu chtít podat výpověď na místě.

• Citovat
  • Upravit
3220
26.10.13 12:15
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
bohužel jsem naletěla. Paní v bance mě přesvědčila o výhodnosti tohoto produktu a já jej před 22 dněmi uzavřela. Bohužel jsem zjistila (ano, je to moje vina), že to výhodné není a nevyplatí se mi to.Ba naopak. Proto jej chci vypovědět. Dočetal sjem se, že je to možné pouze do doby, než bude v centrálním registru. Jenže - v po je svátek, pak musím na amtriku kvůli ověření podpisu, tam budou asi až ve středu, a pak to pošlu poštou. Asi doporučeně, že.
Má někdo stejnou zkušenost?

ahojky, zkušenosti mám, a to, že musíš zajít do té banky, aby tam zavolali, ověřili zda jsi v registru a oni poslali mail o zrušení… mé kolegyni to tak vyšlo… já to bohužel prošvihla, ale někde jsem četla, že pokud se tam nepošlou peníze, zruší se to, tak si to ještě musím ověřit… ono totiž, k nám přišla taková milá slečna, že ze zákona musíme mít nějakou smlouvu, že to musí mít všichni zaměstnanci, ptám se jí, je to druhý pilíř?? ona ne, to není, ok… podepsali jsme všichni… a ejhle, on to druhý pilíř byl… tak kolega letěla do banky, s tím, že jsme byli oklamáni, bohužel, já odjela na dovolenou, a tudíž prošvihla zrušení… tak jsem zvědavá, jak mi to dopadne… je hrozné jak umí nalákat a lhát, jen aby člověk jim podepsal smlouvu :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
27.10.13 10:13

@akasha143 Ahoj, díky moc za komentář:) To je dobrá zpráva, minimálně mě to teď utěší, že někdo 2.pilíř zrušil :)
Jak dlouho od podepsání jsi to chtěla zrušit a už to nešlo?
U mě to bude při příchodu do banky (půjdu tam v úterý) asi 25 dnů..

• Citovat
  • Upravit
3220
27.10.13 12:07

@Martina.ova to už si přesně nepamatuju, ale myslím, že ten měsíc je ok… uvidíš co ti řeknou v bance… držím palce… ale pokud ti nepřišel doporučený dopis z finančáku, že už jsi v registraci, tak máš velkou šanci… dej vědět, co ti řekli v úterý… a nenech se odbýt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
27.10.13 14:15

@akasha143 diky za podporu, koukam, ze jsen se odtajnila, no to uz je fuk. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat