Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím poraďte. Mám angínu a doktorka mi předepsala antibiotika. Pro jistotu mi vzala výtěr z krku (na mou žádost). Můj zdravotní stav se během týdne zlepšil, ale výsledek výtěru ukázal, že aplikovaná antibitika jsou na zjištěný nález v krku neúčinná.
Myslíte, že má cenu brát další antibiotika, když už je mi dobře? Je vhodné začít brát probiotika? Víte o nějaké osvědčených?
Předem děkuji za rady.
@plackova.evelina píše:
Prosím poraďte. Mám angínu a doktorka mi předepsala antibiotika. Pro jistotu mi vzala výtěr z krku (na mou žádost). Můj zdravotní stav se během týdne zlepšil, ale výsledek výtěru ukázal, že aplikovaná antibitika jsou na zjištěný nález v krku neúčinná.Myslíte, že má cenu brát další antibiotika, když už je mi dobře? Je vhodné začít brát probiotika? Víte o nějaké osvědčených?
Předem děkuji za rady.
Tak nový výtěr z krku jestli patogen opravdu zmizel, probiotika ti neublíží nikdy neřešila bych osvědčenou značku, ale obsah probiot. kultur.
@plackova.evelina
Nepíšete, jaká ATB Vám byla nasazena a co prokázal výtěr z krku. V dutině ústní máme hotovou zoologickou zahradu bakterií, takže vždy něco zůstane. Výtěr z krku by měl být proveden před započetím ATB terapie, jinak nemůžeme zjišťovat, jak majoritně zastoupená bakterie reaguje na léčbu. Probiotika jsou neškodnou věcí (většinou), v rámci primární prevence je můžete užívat každý den.