3 děti

eM
1
27.3.05 01:07

3 děti

Ahoj,
potřebovala bych radu.
Mám dvě děti 8 roků a 18 měsíců. Chtěla bych ještě třetí. Poraďte kdo máte víc dítek, jak to zvládáte. Nevím jak velký věkový rozdíl by měl být. Ti první dva jsou dost vzdálení, sice dcera pomáhá, ale představa, že jí bude 12 a malému 5 mě docela děsí. A jak to zvládnout finančně? Zas tak špatně na tom nejsme, ale boháči také ne. Ještě jednoho prcka ale chci a jsem ochotna obětovat mnoho. Maminy prosím napište své zkušenosti.
Dík eM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
27.3.05 08:33

Ahoj eM,
mám zatím jednoho mimíska, ale plánujeme minimálně dva další. Vzhledem k tomu, že můj muž pořád studuje a ze stipendia a mého rodičovského příspěvku bychom další mimi zřejmě neutáhli, musíme pár let počkat. Já sama mám bratra o 2 a sestru o 9 let mladší, měli jsme a máme krásný vztah, tak si myslím, že ten věkový rozdíl není nejdůležitější. Chce to jen pestřejší denní a třeba prázdninový program, aby se zabavili všechny děti. Tuším, že naši neměli peněz nazbyt, navíc dnes je vše dražší, ale mě nikdy nenapadlo chtít méně dětí než tři, takže jsme určitě nestrádali :P Mám ráda velké rodiny, podle mě to stojí za to.
Držím palečky a přeju velkou a spokojenou rodinu.
Veronika a Anežka(7m) z letních miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
27.3.05 09:28

Ahojky,
sama pocházím ze čtyř dětí a věkové rozdíly máme: bratr je ode mne 17 roků, sestra 15 let a další sestra 5 let. Jsem nejmladší a nejvíce si rozumím se sestrou o 15 let starší. Musím říci, že bráchu jsem doma jako malá moc nepotkala. Přesto se dnes hromadně setkáváme celá rodina skoro každý týden a je to fajn. Každé narozky jsou u nás jedna svatba. :D
Určitě se toho neboj a pokud po dítku toužíte, tak si ho dopřejte.
Sama mám jedno a teď pracujeme na dalším. Je fakt, že už si začínám pohrávat s myšlenkou, že bychom později měli i třetí. Děti odrostou a co potom? Bylo by to zpestření.
Pa Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.05 11:17

Ahojda já sama jsem ze tří sourozenců.Mladší brácha je o 15 měsíců a ten nejmladší je o 16 let a je to úžasný.Teď je mu 6let a báječně si rozumíme.Hlavně,když hrajeme na playstationu bojovky.No,abych pravdu řekla radši je hraje s mým manžou.Jsem prost섞enská“.Taky se semnou radši mazlinká,než s mamkou.Je to asi tím,že bydlíme 20km od našich,tak si mě Ondrášek plně vychutnává mordováním atd.Ale i s tím starším si výborně rozumím,vlastně jsme celý dětství i dospívání prožili spolu a mám úžasný vzpomínky.Mamka si taky vlastně Ondru pořídila,protože my jsme ji už „nestačili“ a taky se podruhý vdala.Ale vřele doporučuju.Těhotenství si skvěle užívala a po porodu jsem ji byla neustále při ruce a to ocenil.Marťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
27.3.05 16:27

Ahoj,
ja mam ted 4 deti, ale jeste nedavno jich bylo pet:-) meli jsme v peci i syna meho manzela z prvniho manzelstvi, a to dva roky. Mam 11leteho kluka, 6letou holcicku a 20tydenni dvojcata. Zvladnout se da vsechno, ale uprimne musim napsat, ze nekdy mi z toho vseho praska hlava:-) Financne jsme asi prumerna rodina, ale mame vlastni byt a starsi auto, i kdyz bychom potrebovali vetsi, abychom se do nej vlezli:-) A aby toho nebylo malo, syn je velmi chytry, ale ma tezkou poruchuy chovani, tak to znamena caste navstevy lekare, dcera je hodne nadana, asi by potrebovala nejakou slozitejsi zakladku, aby se nenaucila nudit, a taky s ni musime chodit na logopedii a byva casto nemocna, no a dvojcata jsou predcasne narozena, coz znamena navstevy ruznych lekaru, rehabilitaci chlapecka, neurologii, ted chodime i plavani pro kojence 2 x tydne… No, je to proste docela slozite:-)
Ale urcite drzim pesti, deti jsou super:-)

danca, radecek a romanka 20 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.3.05 13:15

Ahoj mamky ,
píši svou zkušenost máme tři syny 18,17 a 15 let a Elišku 32.měs.Když byl nejstarší malý bylo trendem doby ,mít děti hned po sobě ,tak byli 14.měsíců (dnes nechápu,jak jsem to zvládala).Taťka je super ,ikdyž pracuje na směny pomáhá.Třetí se narodil,když nejstarší měl tři roky a čtyři měsíce a druhý dva roky a dva měsíce.Zvládlo se vše i bez pomocí babiček ,obě byly pracující a bydlely 30 km od nás.Vždy jsem chtěla mít ještě jedno dítko ,později,až kluci odrostou a tak se stalo.Kluci měli 15,14 a 12 let,když se Eliška narodila,je to miláček rodiny a kluci ji mají moc rádi.
Nepatříme mezi milionáře,ale žijeme skromně.Jedno dítko bych mít nechtěla (ale byla bych za něj moc vděčná),ale znám z okolí mnoho lidí ,co dělají ze sebe velké chudáky,že si druhé dítko dovolit nemohou a přitom opak je pravdou.
Tak nebojte se a jděte do toho,jak říkaly naše babičky,kde se nají čtyři nají se i pět. A dnes je pro nás velkou výhodou bazárky a sekáče ,které za časů našich mamin nebyly.
 Anna

• Citovat
  • Upravit
986
1.4.05 18:09

Tady jsou tak pěkná povídání :D Já osobně jsem ještě před rokem nechtěla dítě :( dřív než po třicítce. Pak jsem začala pracovat s dětmi zanedbávanými, týranými a nechtěnými a zamilovala jsem se. Děti jsou skvělé!!!!!!!! Manžel chce jen dvě děti, že bychom jich víc neuživili. Je pravda, že z platu 11 000,– čistého kde jde přez pět tisíc jenom na byt to bude asi těžké, ještě když za prací dojíždíme oba, ale přez to chci mít alespoň tři děti. Doufám že do té doby se něco stane Martin se změní a bude nám to umožněno. Zvláště když vidím jaký má o mne a o miminko strach a starost.

Maminka je ze tří dětí. Každé má jiného tatínka, ale nikdo to neřeší. Mamka s tetou jsou od sebe 17 let a jsou to největší kamarádky. Já sice tak velký rozdíl nezvládnu, ale v kratší době snad ano. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.4.05 08:26

3 děti

Ahoj, já si myslím, že mít 3 děti je moc pěkné. :D
Taky jsem o tom přemýšlela, že bych možná chtěla mít i tři děti, ale manželovi se to teda moc nezdá… A ani se mu na druhou stranu moc nedivím, protože ono to je právě ten mužskej, na kterém visí největší část finančního zabezpečení rodiny a byl by to určitě na něho o dost větší tlak… Jinak my zatím nemáme žádné dítě … ale doufám, že si k nám děti taky co nevidět tu cestičku najdou .. :P
Mějte se krásně, radujte se a množte se!!! :wink:
Justýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
2.4.05 10:44

Justyna
No právě, ale možná že by nějaká brigádka pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
2.4.05 13:06

Ahoj, já sama pocházím také ze tří sourozenců, mám dva bratry, starší je o 10 let a mladší o 6 a půl roku. Musím říct, že když jsme se doma sešli všichni, bylo opravdu veselo, ale se starším bratrem si teď moc nerozumíme (je mi 26 a jemu 36). Ale to je povahou, protože mladší je úplně super. Určitě bych nechtěla jenom jedno dítko, dvě by byli optimální a za tři bych se taky nezlobila, ale určitě bych neudělala mezi nimi takový velký věkový rozdíl. Bohužel manžel se na tři moc netváří, tak uvidíme, taky nemohu za sebe nic říct, neb čekám teprve první :wink: Pravda je ta, že jedináček je takový malý sobeček a pokud to rodině jen trochu jde, měli by ty dvě dítka mít 8) protože i pro ty dva sourozence, i když se občas dost zlobí, je to rozhodně lepší :D a když je nějaká krize, tak se podrží. Přeji všem hezký den Petra a mimísková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.4.05 20:09

Ahoj holky!

Je fajn, že je víc bláznů, pro které jsou dvě děti málo :wink:
Já mám 25 měsíční Elišku, v srpnu čekáme další mimi a učitě to není stop stav.
Připadá mi přirozenější mít velkou rodinu, a věřím prof. Matějčkovi (blahé paměti) a jiným, že výchova dětí jde lépe ve skupině, a že i děti to pro život připraví lépe.
A jak (s velkou nadsázkou :lol: ) tvrdí manžel, když jich bude víc, je naděje, že se aspoň nějaké „povede“ a postará se o nás, až budeme v důchodu.
Jsem ale zvědavá, zda mi můj elán vydrží i po narození druhého potomka; už teď toho mám někdy celkem dost :roll:

Tak se mějte a dětem zdar

Katka, Eliška + mimi 20tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.4.05 20:10

Ahoj holky!

Je fajn, že je víc bláznů, pro které jsou dvě děti málo :wink:
Já mám 25 měsíční Elišku, v srpnu čekáme další mimi a učitě to není stop stav.
Připadá mi přirozenější mít velkou rodinu, a věřím prof. Matějčkovi (blahé paměti) a jiným, že výchova dětí jde lépe ve skupině, a že i děti to pro život připraví lépe.
A jak (s velkou nadsázkou :lol: ) tvrdí manžel, když jich bude víc, je naděje, že se aspoň nějaké „povede“ a postará se o nás, až budeme v důchodu.
Jsem ale zvědavá, zda mi můj elán vydrží i po narození druhého potomka; už teď toho mám někdy celkem dost :roll:

Tak se mějte a dětem zdar

Katka, Eliška + mimi 20tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
7.4.05 20:28

Ahojky!!

Vás všechny maminky s více dětmi opravdu obdivuji!!!

Já mám 2 starší bratry, jeden o 3 a druhý o 4 roky. Musím si ale postěžovat, že nejlepší vztahy nemáme, je to takové vlažné. Každý si žije svůj život, ale když se všichni potkáme, je to fajn.

Hodně záleží na přístupu rodičů, aby vedli svoje děti ke vzájemné lásce a pocitu sounáležitosti. Pak asi nebude tolik záležet na věkovém rozdílu. Svoje hraje i pohlaví, a tak jsem šťastná, že mám holčičku, vždy jsem toužila po sestře :cry:

Sama také řeším s jakým odstupem si pořídit další miminko :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
8.4.05 06:46

Ahoj,
já musím napsat jen ze zkušenosti sestry,která má o rok mladšího bratra a pak o dvanáct let mladšího bratra…vlastně dva,jeden je od táty a druhý od mámy…Máma nás měla tři,já s bráchou už v pubertě a dost jsme jí pomoháli,ale na druhou stranu jsme na nic neměli,záviděla jsem ostatním spolužákům,že si můžou na svačinu koupit co chtějí a já dostala 100Kč na 14dní…Nakonec to byl i jeden z důvodů,proč jsem ze školy odešla a začala si vydělávat…V průběhu vývoje bratříčka jsme měli pár vážných střetů,protože se mi zdálo,že ho zbytečně rozmazluje…nakonec jsem ustoupila,odstěhovala se a moje slova se potvrdila…Mám mamku i brášku ráda,ale s bráškou jsme si docela cizí… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.4.05 08:04

no, já jsem ze tří dcer, jsem nejstarší a rozdíl mezi náma je 12 a 8 let. Sama chci asi tři děti, manžel by rád čtyři. Zatím je to dilema mezi dětmi a kariérou - o peníze nejde, muž vydělá dost a uživil by klidně i ty čtyři ratolesti, aniž bych pracovala. Já zatím nevím, jestli jsem schopná zůstat na plný úvazek doma a opustit slibnou kariéru kvůli líbivé představě velké rodiny - co si budem vykládat - po deseti letech na MD mi bude VŠ k ničemu :roll:
Se sestrami mám vztah dobrý, ale přece jen jsme věkově každá jinde a víceméně si nemáme o čem povídat - navíc se vídáme jednou do měsíce.
K financím : situace se měla asi tak - naši stavěli barák, mě bylo 13, doma dvě malé děcka, máti na MD, otec dělník. Kapesné jsem nikdy nedostávala, o horách v sedmé třídě jsem ani nemohla uvažovat, školní výlety byl vždycky problém, brigády o prázdninách byly nezbytné. Tehdy to bylo sice tvrdé, ale dneska to nepocituji jako křivdu - naopak - dalo mi to dost. Brzo jsem se postavila na vlastní nohy, VŠ jsem si od třetáku financovala plně sama. K penězům mám vztah takový, že jsou-jsou, nebudou - nebudou - však hlady nepojdem :D , nějak bylo, nějak bude…
Ono nezáleží na penězích, ale na atmosféře v rodině.Tam, kde je doma dobře, tam by dospělé děti asi neměly považovat za křivdu, že měly malé kapesné. Pokud tomu tak je, chyba nebude v malých výplatách, ale v lidech, kteří na ně svádí nezdravé vztahy, nebo se neumí vyrovnat s tím, že nelze mít všechno. Má dcera je ještě maličká, ale vím, že jí cestičku životem nehodlám ulehčovat tím, že bude mít vše, nač si vzpomene - i když by mít mohla, peněz je dost. Vážně-otázka peněz to není.....bud velkou rodinu chci, nebo nechci :wink:

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky