3 děti a finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4999
2.7.10 00:15

Zuzi, pokud to tak cítíš, není co řešit :) Ale nedělala bych předčasné závěry, počkej až jak se budeš cítit po druhém dítku, jak to budeš zvládat, třeba pak zatoužíš po dalším, uvidíš že byste ještě jedno v pohodě zvládli, nebo naopak, ono si to poví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.10 07:00

Na rovinu - byli jsme 4 sourozenci, rodiče s průměrnými platy a měli jsme se mizerně. Nevím, jestli to bylo i tím, že jsme bydleli v zapadlé vesnici, kde chcípl pes, museli jsme dojíždět do školy, do školky, rodiče za prací, na nákupy - jízdné a benzín jsou dost drahá položka.

Když jsme byli malí, na vesnici jsme měli vlastní zdroje - ovoce, zelenina, maso, babička švadlena, oblečení - to ještě šlo. Ale až později, nároky se zvyšovaly, škola, školka, kroužky, rodiče samé dluhy. Teď všichni sourozenci ještě studují a naši mají problém jim vše poplatit - ubytování,náklady spojené se školou. To i přesto, že si sourozenci něco vydělají na brigádách, kterých je teď málo.

Děti mám 2, co se týče citové stránky, ještě bychom chtěli, ale rozum říká ne.

• Citovat
  • Upravit
4092
2.7.10 09:35

Názor jedináčka :lol: lepší míň dětí a finančně je v poho zvládat než chudákům jak v chaloupce pod horama odpočítávat a přidělovat poslední brambory :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
2.7.10 11:35

tak tak, moje kamarádka má tři děti, oba dva mají nomrmální průměrné platy, a tatranku rozdějulí na tři díly, ne že by na tom bylo něco špatného, ale umím si představit, že až by mě děti odrostly někdy do základky střední budou ty fin. nároky větší a větší, když jsme byly my malý taky jsme neměly moc penez, takže babičky pletly a máma šila, + oblečení ze sekáče a vím jak jsem záviděla holkám když chodily oháknutý v modní trendech :mrgreen: já vím že je to piomá malichernost,a v životě jde o důležitější věci,ale to vím až ted, jako dítě jsem se kvůli tomu trápila,a vím jak bolí když se vám o
ostatní děcka posmívají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
2.7.10 12:37

Zuzi, tak v tomhle ti absolutně rozumím, já byla taky outsider, právě kvůli tomu že ostatní ve škole chodili pěkně oblíkaní a já nosila vytahaný svetry jak po babičce, prostě starý věci, když se holky začaly malovat tak já jsem neměla čím, neúčastnila jsem se školních výletů, takže jsem prostě nikdy mezi kolektiv nezapadla a byla jsem častým terčem posměchu. Mobil jsem ve třídě měla myslím předposlední, po mně už byla jen holka, která byla vyloženě sociální případ, ta byla asi ze 6 dětí. Neříkám kupovat dítěti nejznačkovější věci a dávat mu horentní kapesné aby mohlo ve škole machrovat, to zas si myslím taky škodí, ,je potřeba naučit dítě trochu hospodařit a nevyvyšovat ho nad ostatní(takové děti taky nebývají oblíbené), prostě chce to aby člověk mohl dopřát dítěti ten zlatej střed :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
2.7.10 13:13
nety píše:
Zuzi, tak v tomhle ti absolutně rozumím, já byla taky outsider, právě kvůli tomu že ostatní ve škole chodili pěkně oblíkaní a já nosila vytahaný svetry jak po babičce, prostě starý věci, když se holky začaly malovat tak já jsem neměla čím, neúčastnila jsem se školních výletů, takže jsem prostě nikdy mezi kolektiv nezapadla a byla jsem častým terčem posměchu. Mobil jsem ve třídě měla myslím předposlední, po mně už byla jen holka, která byla vyloženě sociální případ, ta byla asi ze 6 dětí. Neříkám kupovat dítěti nejznačkovější věci a dávat mu horentní kapesné aby mohlo ve škole machrovat, to zas si myslím taky škodí, ,je potřeba naučit dítě trochu hospodařit a nevyvyšovat ho nad ostatní(takové děti taky nebývají oblíbené), prostě chce to aby člověk mohl dopřát dítěti ten zlatej střed :)

to jasné i kdybych na to měla, nikdy bych své dítě nějak přehnaně nerozmazlovala, ale jak to tak bývá člověk by pro své dítě udělal vše, a ted po těch letech konečně musím říct " ano rodiče měly jste pravdu" :oops: :mrgreen: a protože jsem taky byla dítě, jsem si naprosto absolutně jistá že svému dítěti nedokážu vysvětlit že jsou důležitější věci bež značková mikina, tak jako jsem to nedokázala nebo spíš nechtěla pochopit já :-D tím neříkám že dostane vše co si zamane, ale chci aby jsme jezdily celá rodina na dovču at k moři nebo kamkoliv jinam a už se na to moc těším, navíc si myslím že spousta věcí bude ještě dražších a dražších aniž by úměrně narůstaly výplaty, takže počítám s tím, mít velkou rodinu bude postupem času jen problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
26.10.11 12:58

Taky by mě zajímalo s kolika penězi musí vystačit rodina se třemi dětmi,když nemá moc vysoké příjmy a splácí třeba hypotéku,spoření.Dá se to zvládnout??? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.11 14:40

:think: no když já poplatím z našich příjmů všechno,co se poplatit musí,zbývá nám tak 10000 na jídlo a oblečení a „nepředložené věci“. Oproti Zuzce máme příjem dohromady přesně poloviční. A žijem :wink:

• Citovat
  • Upravit
243
26.10.11 18:24

Přemýšlíme nad třetím mimčem,tak musíme spočítat na čem se dá ušetřit.Manžel snad najde lepší práci.třetí bych si moc přála :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.11 21:29

Vyjdete se třemi dětmi s 18-20t.na jídlo,školku,školu,oblečení,drogerku? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
346
9.12.11 22:43

Máme tři děti(dva školáky a mimčo) a rozdíl za poslední rok vidím spíš v tom, že nejstarší začal víc dlabat, zajímat se o kosmetiku a jen tak něco si na sebe nevezme :mrgreen: . Mimi je zatím plně kojené a má látkovky, takže podle mě je rozdíl ve financování 2, nebo 3dětí patrný až tak od 10let výš :pankac:

Ale abych odpověděla na zakladatelčinu otázku - s nutnými provozními náklady jako je jídlo, drogerka, škola, 2× hudebka, autobus a benzín (na vesnici to bez auta nejde)se většinou vejdu do 10000,– Hypotéky a podobný radosti platí manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí