3 a více dětí a reakce okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7022
2.4.13 10:12

Ahojky vyjádřím se takto :-) když jsem kamardáce která má tři děti napsala smsku že i my čekáme třetí miminko odepsala pravdivě a takto -Ahoj vítej ve světě tech,,divných¨ matek co mají hodně detí. :-) Nejpve se nás všichni ptali zda je mimi plánované. Pak nechápali proč chceme třetí když oba máme práci a ted někdy když jdu s dvěma dětma do města a pupík táhnu před sebou vidím ty divné pohledy lidí. Člověk si holt musí zvyknout, ale neměnila bych :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
2.4.13 10:19

@maritimka Holčičce bude ale smutno, že nemá sourozence. Až bude ve škole a děti se budou bavit o sourozencích, tak bude mít pocit, že je to něco co jí v životě chybí. Jsem jedináček. Děti mám tři a je to finanačně hodně náročné, takže chápu, že každý „nechce-nemůže“ mít víc dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.4.13 10:21

@Peťa77 taky jsem jedináček a vnímám to stejně… ti sourozenci mi částečně chybí i nyní, když je mi přes čtyřicet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
2.4.13 10:22

@dominikavojta stará? v 32?co mám říkat já, naše malá Kájinka se mi narodila, když mi chyběl měsíc do 38 a byla jsem u nás na vsi pro někoho divná. Dr říkal, že tu má i starší maminy, že si nemám dělat starosti. Bohužel, je to naše poslední dítko, ze zdravotních důvodů už další mít nesmím. A myslím, že už finančně bychom to 4 nezvládli. Teď jsme akorát.
A taky se nás dost lidí ptalo, jestli to 3 dítko je plánované nebo jen „nehoda“. A já na to, že jsme si ho všichni přáli :mrgreen: :mrgreen:. Máme se dobře, zvládáme to a jsme všichni spokojeni. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.4.13 10:24

Mně taky naše gynekoložka neříkala, že bych ve čtyřiceti byla „stará“… akorát je pravda, že když jsem se objednávala na první kontrolu po zjištění dvou čárek na testu, tak mě sestřička objednala hned na druhý den, i když normálně objednává nejdříve v sedmém týdnu (asi si říkala, že co kdyby náhodou) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19799
2.4.13 10:28

Já mám čerstvých 37, dr. jsem se ptala jestli ještě můžeme, on říkal proč ne, po téhle stránce jsem zdravá ;) tak uvidíme jestli se zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8579
2.4.13 10:29

@cvrcek1906 ja uz 4dite nechtela, ale vuci partnerovi by to bylo nefer aby vychovaval tri cizi a vlastni nemel, a ted jsem za to moje male slunicko rada :srdce: no ja jsem na dr hledela jak puk kdyz me to rekla, ale co uz nekdo rekne ze tak mlada a tolik deti a nekdo ze jsem stara, musim nad tema lidma mavnout rukou at si kazdej mysli co chce, ja mam velkou milujici rodinu a vsichni at me…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.4.13 10:32

@IvkaH :pankac: :pankac: my jsme teda druhé chtěli, protože mám jiného partnera a ten děti nemá a třetí je neplanovane, o potratu jsem uvazovala jen prvních pár hodin, pak jsem si řekla, že je to osud a má to tak asi být, takže jsme si ho nechali, ale čtvrté už by jsme asi taky neuzivili a nebo na velkej úkor sourozenců a to ja nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
2.4.13 10:34
@Regina Hero píše:
Mně taky naše gynekoložka neříkala, že bych ve čtyřiceti byla „stará“… akorát je pravda, že když jsem se objednávala na první kontrolu po zjištění dvou čárek na testu, tak mě sestřička objednala hned na druhý den, i když normálně objednává nejdříve v sedmém týdnu (asi si říkala, že co kdyby náhodou) ;)

Protože na 40 nevypadáš ani náhodou. :)
Mě právě pořád gynekoložka předhazovala můj věk, ať mě trápilo cokoliv, vždy mi řekla „ve vašem věku se nemůžete divit“. Rodila jsem třetí dítě 2 měsíce po svých 35 narozeninách. No nedokážu si představit kdybych tam přišla ve 40 co by říkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
2.4.13 10:40

Třetí se nám narodil už před devíti lety. Je pravda, že někteří lidi reagovali divně, nejvíc tchán s tchyní. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Do očí mi ale nic neřekli, vím to jen přetlumočené od manžela. Po narození prcka jsme se dočkali pár podivných komentářů, třeba si spousta lidí myslela, že vznikl jako „nehoda“. :mrgreen: Přitom šlo o plánované a chtěné těhotenství.
Teď čekám čtvrté, ještě k tomu je mi 40. Tchánovci to kupodivu vzali smířlivě, už vědí, co od nás čekat. :mrgreen: Pokud jde o reakce okolí, ty špatné se k vám většinou nedostanou. Dozvěděla jsem se, že v práci čekali těhotenství od kdekoho, jen ne ode mě. :mrgreen: Šéf to vzal docela v klidu, protože se bál, že za ním jdu s nějakou horší jobovkou, poslední rok byl takový divočejší. Takže těhotenství vzal nakonec jako pozitivní zprávu.
Je děsná kosa a pořád chodím v obrovské zimní bundě po mamince, takže na mě ani to pokročilé těhotenství není tak jednoznačně patrné. Až se konečně oteplí, bude těch drbů více. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
2.4.13 10:43
Rodila jsem třetí dítě 2 měsíce po svých 35 narozeninách. No nedokážu si představit kdybych tam přišla ve 40 co by říkala.

Jééé, já taky rodila svoje třetí dítě přesně 2 měsíce po svých pětatřicátinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
2.4.13 10:48

Holky, co máte tři a více dětí, jaký jste měly těhotenství?
Já jsem těhotná teprve podruhé. Ale mám znovu hrozný nevolnosti, zvracím každý den. U prvního trvaly až do 5m, a pak zas od 8 do 9m. :roll: Máme kluka, pokud bude znova kluk, manžel si dělá srandu, že by pak chtěl ještě třetí. (Kdyby zase kluk, asi by mě kleplo :mrgreen: ). Jenže v tuhle chvíli mám pocit, že kvůli tomu šílenému těhotenství se už vždycky budu bát dalšího. Měly jste to taky tak, a třeba jste změnily názor? ;) U mě je ještě brzy, ale proč se nezeptat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
2.4.13 10:50

V práci mi jedna zapskla kolegyne vpalila, že jsme jak cikáni, já jsem totiž druhé rodila ambulantně a třetí chci taky tak když bude všechno o. k. tak jsem ji odvetila, že nám děti stát nezivi a ať nezavidi, že mám chlapa, který nás dokáže zajistit a že já jsem mladá (29) a zdravá…
Je to sice hnusný, ale ona útočí na vsechny, na nikom nenechá nit suchou, takže na hrubý pytel hrubá záplata :oops:

Příspěvek upraven 02.04.13 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
2.4.13 10:50
@Peťa77 píše:
@maritimka Holčičce bude ale smutno, že nemá sourozence. Až bude ve škole a děti se budou bavit o sourozencích, tak bude mít pocit, že je to něco co jí v životě chybí. Jsem jedináček. Děti mám tři a je to finanačně hodně náročné, takže chápu, že každý „nechce-nemůže“ mít víc dětí.

Já mám sestru o 20 let starší, takže jsem taky „jedináček“, ale nikdy jsem se necítila, že mi něco chybí, když ostatní se bavili o sourozencích. Naopak, občas jsem se měla královsky - když ostatní říkali, jak musí domů hlídat a že starší je furt doma utlačujou 8). A manžel má sestru o 10 let starší (ale nevyrůstali spolu ve vztahu sestra-bratr) a taky nikdy nepociťoval „prázdnotu“ tím, že by doma neměl parťáka-sourozence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.4.13 10:51

Naši sousedi ani neví, že čekáme třetí :mrgreen: jedni jsou starší a když paní jde na zahradu kouřit, tak jsem zalezlá doma, když jdu do města tak ona je zalezlá doma, nosím hodně šály ty to břicho taky hodně schovají, takže není vidět a druhí sousedi odjeli v březnu na 3 měs. na dovolenou jak každý rok, prý se vrátí až někdy v červnu až se jim bude chtít (mají nějaký tan karavan, kterým se přesouvají po světě, jezdí tak každý rok) a ti taky neví i když mě několikrát viděla paní jež jeli, no až se vrátíme za pár týdnů z porodnice a uvidí miminko na zahradě v kočárku ti starší sousedi nebo ti druzí vedle až dojedou ze světa, tak se budou asi hodně divit, kde se tam vzalo miminko :mrgreen:
Jinak už to ví všichni jen naši přímí sousedi zatím nic netuší, že ta zima hodně schovala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová