3 a více dětí a reakce okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
12.6.12 09:13
@Táta Pavel píše:
Nám se povedly 4 děti v rozpětí 38 měsíců a častěji se lidé obdivovali než že by odsuzovali. A zážitky, kdy jsem vozil všechny 4 děti na sportovním kočárku pro jedno dítě, patří k tomu nejkrásnějšímu, co jsem zažil.

Ty brďo… tak to už je něco… mám dvě v rozmezí 36 měsíců a je to tak akorát… ale živě už vidím mého muže, kdybychom měli ten dvojnásobný počet dětí ve stejném rozmezí, jak by je taky všechny vozil v jednom kočárku a divočil by s nimi a já bych s hrůzou čekala, kdy se ten kočárek rozpadne a děti se vysypou na zem… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.6.12 09:15

Já teda zatím jen čekám třetí a jakmile to na mě začlo být vidět, tak první co udělala pokladní, když mě odbavovala přes pokladnu s oběma děckama a břichem,tak na mě zavolala ochranku a řekla, že jsem nezaplatila zboží vespod košíku (zaplatila, ale zaboha jsem nevěděla, kde skončila účtenka, naštěstí jsem si pamatovala, kolik jsem platila, sekuriťák si to spočítal zhruba a když jsem řekla, ať si teda účet dohledají na pásce pokladní, který má ona v pokladně, tak se jen omluvil a zmizel :twisted: )

Takže očekávám, že ty hustší komentáře a sledování teprve přijde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.6.12 09:15

@Táta Pavel A kolik máte teda dětí celkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.6.12 09:18
@Táta Pavel píše:
Nám se povedly 4 děti v rozpětí 38 měsíců a častěji se lidé obdivovali než že by odsuzovali. A zážitky, kdy jsem vozil všechny 4 děti na sportovním kočárku pro jedno dítě, patří k tomu nejkrásnějšímu, co jsem zažil.

hustěěěě :lol: Tak to jste teda sakra plodný :mrgreen:
Co třeba nějaký metry do podpisu, ať máme přehled :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.6.12 09:18

Když jsem se narodila, mamce v porodnici řekli,jojo, tatínek má určitě radost z holčičky, ale mít tak kluka - byl by raději, jen odpověděla, že má doma 3 kluky, tak je teď víc než šťastný a to se pár let po mně narodila ještě sestra. Kdyby naše další sestra nezemřela hned po narození - byli bychom 3 kluci - 3 holky.
Rodičům jsem hlubokosklonně vděčná, že nás je tolik, neměnila bych, máme perfektní vztahy :hug:

A jako perlička - u maturity z angličtiny jsem si vytáhla otázku naše rodina - tak jsem mohla vesele vykládat, aniž by mi došla inspirace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
12.6.12 09:35
@Gladys píše:
hustěěěě :lol: Tak to jste teda sakra plodný :mrgreen:
Co třeba nějaký metry do podpisu, ať máme přehled :P

Tam se to nevejde…
Celkem 7, 5 s první ženou, 2 s druhou. První 4, co byly tak rychle po sobě, jsou už plnoleté, ty malinké mají 2 a 4 roky, ty mám na obrázku.

• Citovat
  • Upravit
627
12.6.12 09:38

obdivuji velke rodiny!!! jak to tady ctu uplne jsem si vzpomela na film DVANACT DO TUCTU to je teprv mazec :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
12.6.12 10:12

To je přeci každého věc,kolik bude mít dětí(pokud je tedy v pohodě uživí).

Já to vezmu z té druhé strany.Na mě zase všichni „blbě“ koukají,že budu mít jen jedno… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
12.6.12 10:24

My máme děti 3 a ještě nekončíme, bude-li nám přáno:-) A je zajímavé, že se mě spousta lidí (i v podstatě cizích) ptá, kdy bude čtvrté. Zejména mi tyto dotazy přijdou úsměvné od spolužaček, kterým bylo letos 30, žijí si stále stejně svobodným, bezdětným a bezstarostným životem jak když jsme před 10 lety maturovali…a mě se ptají dokola kdy už tedy bude to čtvrté…jako kdybych měla křišťálovou kouli:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.6.12 10:29
@me2dova píše:
My máme děti 3 a ještě nekončíme, bude-li nám přáno:-) A je zajímavé, že se mě spousta lidí (i v podstatě cizích) ptá, kdy bude čtvrté. Zejména mi tyto dotazy přijdou úsměvné od spolužaček, kterým bylo letos 30, žijí si stále stejně svobodným, bezdětným a bezstarostným životem jak když jsme před 10 lety maturovali…a mě se ptají dokola kdy už tedy bude to čtvrté…jako kdybych měla křišťálovou kouli:)

Myslím, že je jim líto, že samy jsou ještě v jiné fázi života, proto se ptají, protože čím víc máš dětí, tím víc ony vidí tu svou situaci a chtě nechtě se srovnávají :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
12.6.12 10:40

Ahoj,
tak my máme 6 dětí (nejstarší 8 let, najmladší rok) a rozdělila bych lidi do tří skupin - ti, kteří obdivují - ti, kteří jenom němě zírají - a ti, kteří musí za každou cenu říct svůj názor, i když o to nikdo nestojí :roll:
Ale je fakt, že už jsem se za těch pár let obrnila a to, co si o nás myslí ostatní lidé, je mi celkem šumák a jsem schopna většinou je nějak přiměřeně a slušně poslat někam 8) Ale je fakt, že kontrola tu je, to je pravda.

Velkým rodinám zdar :pankac:

Příspěvek upraven 12.06.12 v 11:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
12.6.12 11:16
@Marie B. píše:
Myslím, že je jim líto, že samy jsou ještě v jiné fázi života, proto se ptají, protože čím víc máš dětí, tím víc ony vidí tu svou situaci a chtě nechtě se srovnávají :,(

To si troufám nesouhlasit :). Já mám bezdětných kamarádek kolem třicítky spoustu a vesměs jsou to skvělé holky, co mimi plánují, mají přítele nebo už manžela a prostě se jen nikam nehrnou… :nevim: a to mimíno většina z nich do pár let mít bude, to bych se vsadila. Já sama mám jen jedno dítě a víc asi nakonec mít nebudem (z mnoha důvodů) a když se se s nimi bavím o holkách, co mají už kolem tý třicítky 3,4,5 dětí, tak si z toho spíš děláme srandu a je v tom troška takové té přirozené ženské senzacechtivosti, nic víc. Přejem jim to, ale nezávidíme, nesrovnáváme. Spíš jsme z toho vyvalený, protože jedné nefunguje manželství, další žijou nasáčkovaní u rodičů a další žijí velice, ale velice skromně už teď, atd. Tak asi, jelikož jsme fiflenky a nedaly bychom to, tak o tom jen tak drbem a když se s nimi setkáme, tak se vyvaleně ptáme :mrgreen:.

Tak to jen tolik na obranu jednomatek a bezdětných třicítek :). Závist a lítost v tom většinou není… Snad když se setká neplodná stará panna se spokojenou mamkou, tak jo, ale jinak nee.

Ale: Velkým rodinám zdar! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.6.12 12:00

To je samořejmé, nedovolila bych si nikterak generalizovat ;), jen mě to podle mých zkušeností napadlo, jako jeden z důvodů, nic víc :oops:
Naopak - naprosto chápu a uznávám veškeré druhy párů a rodin od bezdětných až po vícedětné a všechny mám upřímně ráda :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
12.6.12 13:08

@Marie B. si dovolím nesouhlasit.Každá přece máme právo se svobodně rozhodnout,zda budeme mít dítě a kdy… :roll:.Podle mě je lepší děti nemít,než se toho nechat uvrtat a celý život toho třeba litovat.

Já jsem se třea už hodněkrát setkala s názorem,že pokud žena nemá děti,tak je méněcenná… :,(,z toho je mi na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
12.6.12 13:45
@Hamalka82 píše:
Každá přece máme právo se svobodně rozhodnout, zda budeme mít dítě a kdy… :roll:.Podle mě je lepší děti nemít, než se toho nechat uvrtat a celý život toho třeba litovat.

Tak jednoduché to není - musíš vzít v úvahu, že pokud nemáš dítě, tak tě v důchodu budou živit děti těch lidí, co děti měli, a navíc jim pak nezbude na výživu vlastních rodičů (formou daní). Takže nemít děti je do značné míry parazitování na rodinách s dětmi. A spočítej si, kolik jeden bezdětný důchodce potřebuje od státu peněz. Jsou to 3 milióny, na které se mu musí složit děti jiných důchodců.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová