3 kluci??

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12882
3.8.22 23:18
@AH píše:
Najdi si pro tebe nejvetsi vyhodu kluku a tim je stírej. Já mam takhle holky a na tyhle nemístný poznámky, který sem zažila párkrát vypaluju protiotázku „a vy si myslite, že holky jsou nějaký podřadný, že bych měla chtít kluka?“ k tomu právě doplnim, že jsou to lepsi spojenkyne mámy apod.
U kluku bych vypalovala nevo ve smyslu, ze sem ráda za 3 rytíře co mam a ze me bude mit kdo ochranovat. A klidne i klise, ze ses rada, ze nebudes muset resit holcici nafukovani a s kym ti kdy jaka holka prijde domu tehotna. Myslim, ze sklapnou..

Sice tyhle stereotypy osobně nesnáším, ale v takovém případě na hrubý pytel, odpovídající záplata :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2960
4.8.22 08:03

Já mám třeba blíž ke tchýni, která je s vnučkou daleko víc, jak moje máma, která naopak ten zájem nemá. Takže není to vždy pravidlem, že máma od kluků je druhou babičkou.

Moje babi byla z 11 dětí, z toho 9 holek a až poslední byli kluci. Naděje je vždy na druhé pohlaví. :lol:

Kolegyně má 5 kluků, z toho jednou dvojky a po holčičce ani netouží, stejně by to byl kluk. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.8.22 08:34

U mladšího syna jsem se s tím srovnavala ještě dlouho po porodu. Pak jsem se v roli klucici mámy našla. Kdyby mi někdy v budoucnu prdlo v kouli a měla bych další dítě, rozhodně bych chtěla zase kluka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.8.22 08:39

@Mgree moje mamka si k mému mladšímu nikdy nenašla cestu, takže má jako první babičku tu od táty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
4.8.22 12:32

Nedávno jsme se dozvěděli, že od třetí z dcer budeme mít 4 vnučku. :mrgreen: Moje máma se zoufalstvím rozbrečela, strašně si přála nějakého toho kluka mít. Ale zvykne si. Zdravé dítě je zázrak a je jedno, co má mezi nožkama. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
4.8.22 12:32

Čekám třetího kluka a já i manžel jsme s tím úplně v pohodě. Žádný smutek z toho nemám. Co mi ale je strašně líto, jsou necitlivé komentáře lidi z okolí a to kolikrát i včetně rodiny. Například ten, že až budou kluci velcí, tak se na mě vykašlou, protože víc přilnou k rodině své ženy. Možná to tak opravdu bude, ale někdy nechápu, co všechno jsou lidi schopni vykládat těhotné ženě a jak jsou k sobě lidi necitliví.
Každopádně myslím, že se brzo z toho šoku probereš a budeš mimčo milovat ať už je to kluk nebo holka ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
4.8.22 13:43

Mám 2 kluky a jsem za ně moc ráda. Kdybych byla mladší, ještě jedno dítě chci a klidně by to mohl být zase kluk :srdce: Ale vzhledem k věku - 36 let, už opravdu se necítím na ten maraton těhotenství, porod, kojení, to už nechci. Starší má 9 let, mladší 2 roky a kluky bych za holky neměnila. Ani u jednoho mi nebylo líto, že nemám holku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
4.8.22 13:45
@Tyna15 píše: Čekám třetího kluka a já i manžel jsme s tím úplně v pohodě. Žádný smutek z toho nemám. Co mi ale je strašně líto, jsou necitlivé komentáře lidi z okolí a to kolikrát i včetně rodiny. Například ten, že až budou kluci velcí, tak se na mě vykašlou, protože víc přilnou k rodině své ženy. Možná to tak opravdu bude, ale někdy nechápu, co všechno jsou lidi schopni vykládat těhotné ženě a jak jsou k sobě lidi necitliví.
Každopádně myslím, že se brzo z toho šoku probereš a budeš mimčo milovat ať už je to kluk nebo holka ❤️️

Blbost, já svoje rodiče miluju, ale více si popovídam s tchýni a máme skvělý vztah. Takže její syn se na ni opravdu nevykašlal. Svoje vnoučata vidí kdykoli jen chce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
4.8.22 13:59

No jeje.. Proste někdo má holky, někdo kluky a někdo zvládne oboje… Já mam třeba dvě holčičky… Samozřejmě jsme taky slyšeli řeči o tom že taťka potřebuje kluka na klucici věci… No starsi dcera miluje batmana a supermana a dělá karate :lol: :lol: nejhorší jsou proste hloupé řeči příbuzných :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
4.8.22 13:59
@Lo píše:
Blbost, já svoje rodiče miluju, ale více si popovídam s tchýni a máme skvělý vztah. Takže její syn se na ni opravdu nevykašlal. Svoje vnoučata vidí kdykoli jen chce :srdce:

Ona mnohem víc totiž záleží na tom, jak se ti prarodiče k dětem / snachám chovají, ale to si babičky nerady přiznávají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
4.8.22 14:19

Čekám třetí, už dva kluci (1 a3) a kdyby to byl další kluk, tak jsem taky dlouho nesrovnaná. Proto jsem to teď chtěla vědět, ať mám šanci se s tím do porodu vyrovnat. Kdyby to byl další kluk, tak bych chtěla adoptovat holčičku. Další porod už bych nedala, tohle poslední těhotenství je fyzicky náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
4.8.22 14:24
@Tyna15 píše: Čekám třetího kluka a já i manžel jsme s tím úplně v pohodě. Žádný smutek z toho nemám. Co mi ale je strašně líto, jsou necitlivé komentáře lidi z okolí a to kolikrát i včetně rodiny. Například ten, že až budou kluci velcí, tak se na mě vykašlou, protože víc přilnou k rodině své ženy. Možná to tak opravdu bude, ale někdy nechápu, co všechno jsou lidi schopni vykládat těhotné ženě a jak jsou k sobě lidi necitliví.

Lidi mají blbý kecy pořád a všechno soudí často zjednodušeně podle predpokladu, že každý chce mít párek a kdo ho nemá, trpí. :lol:

Zakladatelko, já si poprvé jen o málo víc přála holčičku, ale jakmile doktor řekl kluk, stejně jsem byla nadšená. Po druhé jsem chtěla holku, ale tak dlouho jsme na druhé dite čekali, že když mi doktorka ve 13. tt rekla, že asi kluk, bylo mi to fuk. Dokonce jsem to zapomněla říct i manželovi, který na mě čekal, a vzpomněla si na to až večer, kdy jsme se začali bavit o jménech a manžel řekl, že mužská jména začne řešit, až budeme znát pohlaví, protože se nam žádná moc nelibi. :lol: Babičky byly zklamane, ale mně to bylo sumak, dokonce si nepamatuju ani žádné blbe řeči okoli. A pak jsem měla za to, že jsme kompletní, ale manžel tlačil na třetí dítko, opět jsem chtěla víc holku, ale nechtěla se ukázat, takže jsem celé těhotenství byla srovnána s třetím klukem. Nakonec nám potvrdili holku asi ve 33.tt, měla jsem radost, ale nečekala jsem, kolik si jenom v porodnici vyslechnu keců typu: No tak jste se konečně dočkala, to jste ráda, že jo?, to máte teda štěstí. Nejhorší byly ty poznámky, které vyžadovaly moji odpověď, byla jsem dotčena, že ty moje milovaný kluky doma mám asi jenom trpěné a dočkala jsem se až teď. :cert: A když jsem říkala, že třetí dítě nemáme kvůli pohlaví, stejně mi to nikdo nevěřil. Jedním uchem tam, druhým ven, lidi stejně jenom žvaní to, co jim slina na jazyk přinese, skutečnost je pak o dost pestřejší.
Nenech se kvůli klukům litovat a časem si na myšlenku kluka určitě zvykneš, uvidíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5707
4.8.22 14:48
@Liberalissima píše:
Ona mnohem víc totiž záleží na tom, jak se ti prarodiče k dětem / snachám chovají, ale to si babičky nerady přiznávají ;)

Přesně tak. Moje tchýně se ke mně chovala tak, že jsem ji opravdu nemohla mít ráda. Říkala jsem si, že je holt taková nepříjemná a zapskla a zavistiva povahove, byla k ní slušná, přehlížela jsem, že ona mi tyká, zatímco si nechává ode mě vykat. O vnuky se tedy nijak zvlášť nezajímala, vidět je nepotřebuje, ale chce vědět, jak se jim daří. No a přestala se bavit se svým synem, mým manželem, a aby se informačně neodrizla, volá už skoro 2 roky mně. A je do telefonu moc milá a slusna, tak si říkám, že kdyby se takhle premahala hned, mohly jsme být i „kámošky“. Ale to se jí asi nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
4.8.22 17:34

@Liberalissima a také naopak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
4.8.22 18:07
@3mamamina píše:
@Liberalissima a také naopak ;)

Tak samozřejmě, ale je taky fajn uvědomit si, kdo od koho něco chce a měl by se tedy aspoň slušně chovat. Chci-li přijet na návštěvu, nechat se obskakovat, těšit se vnoučaty a užívat si, musím se tomu adekvátně chovat. Pokud do všeho kecám, vše zkritizuju, sama si po sobě nedám na hrnek do myčky a nic a nikoho nerespektuju, tak se holt nemůžu divit, že na takovou kratochvíli nemají mladí náladu zrovna často. A ne, tím že jsem se narodila dřív a měla děti fakt nemám do smrti předplaceno bez jakéhokoliv další snahy ;)

Samozřejmě pokud něco chtějí mladí po prarodičích, mají se chovat adekvátně tomu zas oni, ale v mém okolí to bývá spíš ten první případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí