Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@karkarka @topazio ale no tak, holky, klídek! co je na tom špatně, že se rozplýváme nad holčičkama a nad chlapečkama ne? Však nikdo to neříká nahlas,( myslím u těch kluků), tak o co gou? a myšlenkoi neublížím, ne?
@Alberta píše:
@karkarka @topazio ale no tak, holky, klídek! co je na tom špatně, že se rozplýváme nad holčičkama a nad chlapečkama ne? Však nikdo to neříká nahlas,( myslím u těch kluků), tak o co gou? a myšlenkoi neublížím, ne?
Děláš si srandu? Nebo jsi fakt tak hnusná povaha?
@Anonymní píše:
@andelka83 bohužel mám ségru, která má 3kluky a od začátku chce holčičkutakové závisti, hrozných řečí…to by člověk opravdu nečekal…druhá ségra má zase tři holky a má to uplě stejně..chtěla by kluka..ale do dalšího už nemuže kvuli zdraví(je ji 26 a měla rakovinu na čípku)..ted už je štastná, že má apson ty holky, ale ze ségrou se často hádají skrz to pohlaví..nechápu…a moje matka? ta chtěla kluka cleý život a má 7holek..a sr…na všechny
Tak ať si jedna ségra užívá i neteře a druhá synovce? Když tolik touží po tom opačném elementu?
@Alberta píše:
Tak přečteš si tu, že někdo je tu zoufalý i z pohlaví svých vlastních dětí. To je dost smutné.
@Anonymní píše:
@andelka83 bohužel mám ségru, která má 3kluky a od začátku chce holčičkutakové závisti, hrozných řečí…to by člověk opravdu nečekal…druhá ségra má zase tři holky a má to uplě stejně..chtěla by kluka..ale do dalšího už nemuže kvuli zdraví(je ji 26 a měla rakovinu na čípku)..ted už je štastná, že má apson ty holky, ale ze ségrou se často hádají skrz to pohlaví..nechápu…a moje matka? ta chtěla kluka cleý život a má 7holek..a sr…na všechny
To je pak o člověku a jeho schopnosti zpracovat fakt, že některé věci nelze ovlivnit a že z jeho představ a preferencí si osud/život/Bůh může udělat dobrý den. Často se za tím schovávají traumata, křivdy, otisky z dětství nebo celkově rodiny.
@karkarka píše:
Děláš si srandu? Nebo jsi fakt tak hnusná povaha?
Ne, fakt nerozumím, co tě na tom tak vytáčí.
@babanci píše:
@Alberta Taky jo, jsem šťastná jako blecha. Když nejmladší dcera s mužem sezvala příbuzenstvo, že odhalí pohlaví, říkala jsem si, jestli to bude kluk, tak ani nebudu vědět, jak na něj. No, ale budu se muset zvyknout. Když pak vypustili balon a vysypaly se růžové konfety, mě se tak ulevilo!![]()
Dcera se smála, mami, tos měla zatnuto, viď? Zato moje mamka se zoufalstvím rozplakala. Že toho kluka nemáme. Už, když jsem porodila třetí dceru, ptala se mi, jestli nejsem zklamaná. Já přitom už měla naložené náušničky v lihu a s ničím jiným jsem ani nepočítala,
Já věřím, že i s klukem to může být moc fajn, ale neznám to, mám dospělé dcery a vždy říkám, když se to povede, máš dceru, máš nejlepší kamarádku. Neznám nikoho, s kým bych byla radši.
Naložené naušničky v lihu! joooo ![]()
@Alberta píše:
Ty nemáš chlapečka, že ne? To by tě ani myšlenka o chudácích nejspíš ani nenapadla. I když možná jo, babička taky žije v přesvědčení, že holky jsou hodnější, měla páreček.
Teda já bych raději 3 kluky než 3 hoky, ale každé těhotenství je mi upřímně jedno, co bude mít miminko mezi nohama. Hlavně, aby bylo zdravé. ![]()
@Petule030 píše:
Ty nemáš chlapečka, že ne? To by tě ani myšlenka o chudácích nejspíš ani nenapadla. I když možná jo, babička taky žije v přesvědčení, že holky jsou hodnější, měla páreček.Teda já bych raději 3 kluky než 3 hoky, ale každé těhotenství je mi upřímně jedno, co bude mít miminko mezi nohama. Hlavně, aby bylo zdravé.
Mám páreček ![]()
No a já bych měla raději 3 holky než tři kluky. že mi vyšel (pro mně) vysněný páreček jsem ani nedoufala. a jsem za to vděčná.
To nejsou hloupé řeči, jsou to jen zkušenosti/fakta, bohužel. Svět bude ale za dvacet let jiný a navíc když těch kluků máte víc, tak to tak hrozný není a o starou mámu se postarají, může být taky jeden gay nebo nouma, co se neozeni ![]()
@Petule030 píše:
Ty nemáš chlapečka, že ne? To by tě ani myšlenka o chudácích nejspíš ani nenapadla. I když možná jo, babička taky žije v přesvědčení, že holky jsou hodnější, měla páreček.Teda já bych raději 3 kluky než 3 hoky, ale každé těhotenství je mi upřímně jedno, co bude mít miminko mezi nohama. Hlavně, aby bylo zdravé.
Holky hodnější nejsou. Některé holky jsou pěkná čísla. Vidím to u kamarádek.
@topazio píše:
Holky hodnější nejsou. Některé holky jsou pěkná čísla. Vidím to u kamarádek.
No však… Mám taky kluka i holku a každý má to svoje, ale rozhodně nemám tendenci upřednostňovat jedno nebo druhé pohlaví.
Když jsem čekala po dvou klucích třetí dítě, trochu mě zaskočilo, že to bude holka, počítala jsem s klukem. Je skvělá, krásná, chytrá, ale taky nejnáročnější z těch tří. Kluci jsou vlastně klidný zlatíčka a holčička vzteklá tvrdohlavá dračice
. A všechny je miluju.
Z našich dětí je holčina (5 let) taky nejnáročnější. Lže s takovou samozřejmostí, až někdy zírám. A přitom my dětem zásadně nelžeme. Ani kvůli cibuli v omáčce.
Klukům vysvětlím pravidlo a důvod, proč to mají nebo nemají dělat. A dobrý. A dcerka jde a musí si to zkusit, pravidlo porušit, co se stane. ![]()