Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.
Mám otázku. Je to moje prvé těhotenství, a jelikož jsem minulý rok měla zamlklé teh. docela se bojím.
Od začátku nemám žádné příznaky okrem nálad a bolesti prsou. Jsem 9+2tt a nepozoruji žádné růst bříška, možná trocha v podbřišku. Chtěla jsem se zeptat je to normální? 7tt na kontrole bylo vše v pořádku ale cítím se úplně normálně až mě to děsí. Všichni píšou jak je jim zle, nebo mají chutě a já nic ![]()
Předem vám děkuji za odpověď.
Kdyby mě nevynechala menstruace tak bych o těhotenství nevěděla tak do 5-6 měsíce.
Klid! Nemusíš být jako všichni. Na mě to bylo pořádně poznat až v 7 měsíci. Přibírat jsem začala na konci 6 teprve. Buď ráda, že se najiš, sednes bez problémů do auta, autobusu. Ten nárůst váhy se jednou ohlásí.
Měla jsem 4× těhotenství bez příznaků kromě vynechání ms a mám 4 zdravé děti. V prvním těhotenství jsem manželovi četla příznaky těhotenství z nějaké brožury (byla jsem asi v půlce těhotenství), ten se smál a říkal, že nemám ani jeden, takže nemůžu být těhotná. Bříško mi u prvního začalo růst taky až po půlce těhotenství, u dalších už dřív. Celkově jsem vždycky přibrala do 10kg.
Ahoj, měla jsem 3× těhotenství s příznakama a nedopadla dobře, teď jsem těhotná po čtvrté, bez příznaků a jsem ve 18tt s dvojčaty. Desátý týden je ještě brzo na růst bříška
I mě s dvojčaty začalo růst později. Jak se píše všude možně: Příznaky o prosperitě těhotenství nevypovídají.
Buď ráda. Pokud bych to brala podle břicha - to mi vyskočilo až někdy kolem 6 měsíce… Prsa nic, chutě nic, břicho nic, váha nic…
V prvnim tehu jsem mela trochu brisko az kolem poloviny a z priznaku mozna trochu vetsi hlad, jinak jsem se citila totalne netehotne. Ve druhem bricho vylezlo driv a priznaky byly mirne vyraznejsi, ale porad minimalni ve srovnani s nekterymi…obe tehotenstvi v poradku
Chapu, ze po spatne zkusenosti je narocne se nenervovat, ale opravdu intenzita priznaku o nicem nevypovida. Drzim palce ![]()
Chápu Tvé obavy, ale myslím si, že Ti teď nejvíce prospěje naladit se na „dobrou vlnu“…
Píšeš, že nemáš žádné příznaky, ale hned v té stejné větě píšeš „kromě nálad a bolesti prsou“. Vidíš, cítíš změnu nálad, bolest v prsou… Tak to asi nějaké příznaky máš, ne? ![]()
Rozuměj, já při prvním těhotenství, které se povedlo tak nějak neplánovaně na první pokus měla stále pocit, že už ta menstruace přijde… ale nepřišla. Nic víc, nic míň. A jelikož jsem pracovala s nebezpečnými látkami, udělala jsem si test… první, druhý a bylo to jasné ![]()
Jsou ženy, které prostě netrpí na nevolnosti apod.
A to, že nepozoruješ růst bříška - podívej se, jak velké je mimčo v 9+2 a z toho je jasné, že pokud nemáš třeba problém s nadýmáním, tak prostě na Tobě nebude nic vidět. Vdávala jsem se v 5. měsíci a kdyby to většina lidí na svatbě nevěděla, tak by nepoznali, že jsem těhotná.
Důležité je, že na kontrole lékař viděl vše v pohodě a myslet na sebe. Užívat si a neřešit „proč to nemám jako ostatní“. Stejně tak to bude s váhovým přírůstkem. Někdo přibere hodně, někdo méně, někdo skoro nic… Drž se!
Příspěvek upraven 03.08.22 v 14:33
O prvním těhotenství bych ani nevěděla, kdyby mi nevynechala MS, později nezačalo růst břicho a malá nezačala kopat.
Jsem cca v 8tt druhého a také o těhotenství téměř nevím.
Buď ráda.
A aby ti šlo takhle brzo vidět břicho… podívej se, jak je plod v tomto týdnu miniaturní ![]()
Moc vám všem děkuji 😊
Jsem nezkušená a hrozná posera
V pátek jdu na kontrolu. Čím víc se blíží kontrola, tím víc začínám být nervózní. Ještě jednou vám děkuji 🙂
@Viktória8 píše:
Ahoj holky.
Mám otázku. Je to moje prvé těhotenství, a jelikož jsem minulý rok měla zamlklé teh. docela se bojím.
Od začátku nemám žádné příznaky okrem nálad a bolesti prsou. Jsem 9+2tt a nepozoruji žádné růst bříška, možná trocha v podbřišku. Chtěla jsem se zeptat je to normální? 7tt na kontrole bylo vše v pořádku ale cítím se úplně normálně až mě to děsí. Všichni píšou jak je jim zle, nebo mají chutě a já nic
Předem vám děkuji za odpověď.
První těhotenství mi nic nebylo, břicho začalo nějak růst „až“ kolem 7 měsíce. Při druhém těhotenství sem si to náležitě užila ![]()
Mě teda taky nic nebylo, ani u jednoho dítěte. Každá má jiné těhotenství. Vůbec si s.tim nedělejte starosti ![]()