3 kluci??

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5707
4.8.22 18:59
@3mamamina píše:
@Liberalissima a také naopak ;)

Já mám pocit, že ze začátku se všechny potenciální snachy snazi chovat co nejlépe, bohužel to nejde často říct o potenciálních tchynich. Moje bývalá skoro tchýně říkala, že snažit se musí snacha a máma je vždy víc než manželka, nevím, kde tohle moudro vzala. Každopádně tchýně si neuvedomi, že ta holka, co jim „bere“ synáčka, bude jednou rozhodovat o jejich vnoučatech. A pak pláče, že je druhá babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
4.8.22 21:34

Já mám dva kluky, těžce vybojovane. Takže já byla vděčná za cokoliv, klidně mimozemstana. Každopádně te dokážu pochopit. Být jediná ženská v domácnosti je takový zvláštní. Někdy mi je líto, ze nemám s kým sdílet ten žensky svět. Musíme se těšit na vnucky. :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.8.22 07:59
@AH píše:
Najdi si pro tebe nejvetsi vyhodu kluku a tim je stírej. Já mam takhle holky a na tyhle nemístný poznámky, který sem zažila párkrát vypaluju protiotázku „a vy si myslite, že holky jsou nějaký podřadný, že bych měla chtít kluka?“ k tomu právě doplnim, že jsou to lepsi spojenkyne mámy apod.
U kluku bych vypalovala nevo ve smyslu, ze sem ráda za 3 rytíře co mam a ze me bude mit kdo ochranovat. A klidne i klise, ze ses rada, ze nebudes muset resit holcici nafukovani a s kym ti kdy jaka holka prijde domu tehotna. Myslim, ze sklapnou..

to myslim neni nutny, stirat lidi. oni to nemysli zle a obvykle chteji konverzovat a tohle tema se nabizi na rozjezd. Ve skutecnosti tvoje deti neresi. Kdybys byla zajimava necim jinym, s radosti by se bavili o tom.Ja se s lidma spolecne zasmeju a pritakam, jo, chtela jsem holcicku, tak proc delat, ze ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.8.22 08:00
@Dollorres píše:
Já mám dva kluky, těžce vybojovane. Takže já byla vděčná za cokoliv, klidně mimozemstana. Každopádně te dokážu pochopit. Být jediná ženská v domácnosti je takový zvláštní. Někdy mi je líto, ze nemám s kým sdílet ten žensky svět. Musíme se těšit na vnucky. :lol: :kytka:

korunku ze sve svatby jsem venovala neteri. Mrskla ji k plastovemu smuku do kouta. Mozna by ji kluci ocenili vic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.8.22 08:03
@Mgree píše:
Já mám třeba blíž ke tchýni, která je s vnučkou daleko víc, jak moje máma, která naopak ten zájem nemá. Takže není to vždy pravidlem, že máma od kluků je druhou babičkou.

Moje babi byla z 11 dětí, z toho 9 holek a až poslední byli kluci. Naděje je vždy na druhé pohlaví. :lol:

Kolegyně má 5 kluků, z toho jednou dvojky a po holčičce ani netouží, stejně by to byl kluk. :mrgreen:

tchyne musi byt usilovne diplomaticka uz proto, ze snacha je mlada (koza) a tchyne ma vic zkusenosti se vztahy a mela by vedet, kdy musi neco prekousnout. Kdyz se to nepodela na zacatku, snacha dozraje a mohou si porozumet. Ja momentalne doufam, ze budu mit jakekoli snachy a jsem odhodlana prekousnout temer cokoli. Spousta chlapu je nezadanych cely zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
5.8.22 08:06

@Pudloslava Já právě přemýšlím jak moc to myslí zle. Já v pohodě dokážu lehce volně konverzovat na téma že to „zase není holka“, i když jsem touhu po holce nijakou extrémní neměla prostě jsem to brala že co přijde to přijde, a přišel kluk. Ale když už mi paní začne vykládat že to ona má dcery a že ty se na ni v dospělosti nevykašlou, tak je tam nějaká moje hranice kdy už mě takový rozhovor fakt zamrzí, a nepřijde mi to jako nutná konverzace. No prostě tam asi fakt něco mám, co bych ještě měla dát do pořádku v sobě. A to jsem si děti fakt nepořizovala za účelem zajištění zábavy na stáří :nevim: Těžko říct, teď v těhotenství mi chybí nadhled víc než kdy dřív… a vtipná a pohotová taky bohužel být neumím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6020
5.8.22 08:12

Mě zase strašně baví, jak lidi vyvalí oči, když jim řeknu, že ke třem klukům mám jednu holčičku, ale ta je druhá v pořadí. :D

Jasně, že jsem chtěla poslední taky holčičku, asi den mě to mrzelo, ale teď je to v pohodě. A vlastně si říkám, proč jsem jí teď chtěla? Abych jí mohla oblékat šaty a čančat ji v kočárku? No dcerka jednou za čas šaty oblékne, když jdeme do divadla nebo tak. Ale jinak je divoká jako jsem byla já v jejich letech :palec: moje mamka říkala, že to měl být taky kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
5.8.22 10:15
@Pudloslava píše:
to myslim neni nutny, stirat lidi. oni to nemysli zle a obvykle chteji konverzovat a tohle tema se nabizi na rozjezd. Ve skutecnosti tvoje deti neresi. Kdybys byla zajimava necim jinym, s radosti by se bavili o tom.Ja se s lidma spolecne zasmeju a pritakam, jo, chtela jsem holcicku, tak proc delat, ze ne.

Ja to beru jako konverzacni tema. Vetsinou to prohlasej sousedi, vzdaleny znamy apod. Fakt si nemyslim, ze ty lidi tim chteji ublizit. Je to stejne jako dotazy jestli zena koji, kdy bude druhy apod. Cilem takovych dotazu urcite neni primárně ublizit, ale aby rec nestala. Na druhou stranu takovehle řeči a prupovidky proste ublizuji. Za me to neni vubec vhodny konverzacni prvek a jsem pro to vymitit. Stejne jako predstavu, ze cokoliv jinyho nez mit parecek je nedostatecne a je treba se snazit dokud clovek nesplodi holku i kluka.
Takze cilem takoveho „stirani“ je u me to, ze dotycny se nad tim zamysli. Ne mu dat najevo ze je blb. Neni, jen si to proste neuvedomuje. Nad mou odpovedi, jestli mu prijdou holky jako menecenne, ze se mam snazit o kluka se nad tim treba aspon zamysli, jestli je to vhodny dotaz. Jestli ne, tak pokud to uslysi znovu a znovu, treba uz to prestane rikat :nevim: a radsi misto „tak to by chtelo jeste kluka“ rekne „to je hezky mit takovy 2 princezny“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.8.22 07:53
@Silver_Lining píše:
@Pudloslava Já právě přemýšlím jak moc to myslí zle. Já v pohodě dokážu lehce volně konverzovat na téma že to „zase není holka“, i když jsem touhu po holce nijakou extrémní neměla prostě jsem to brala že co přijde to přijde, a přišel kluk. Ale když už mi paní začne vykládat že to ona má dcery a že ty se na ni v dospělosti nevykašlou, tak je tam nějaká moje hranice kdy už mě takový rozhovor fakt zamrzí, a nepřijde mi to jako nutná konverzace. No prostě tam asi fakt něco mám, co bych ještě měla dát do pořádku v sobě. A to jsem si děti fakt nepořizovala za účelem zajištění zábavy na stáří :nevim: Těžko říct, teď v těhotenství mi chybí nadhled víc než kdy dřív… a vtipná a pohotová taky bohužel být neumím :lol:

tak zauvazuj, kolik je skutecne zlych lidi, moc ne. Ma k tobe ta pani nejake nepratelstvi, ze te chce zranit? Nejspis je konverzacne a socialne neobratna, lidove si nevidi do huby. a ty zas precitlivela. Priprav si par odpovedi ve stylu „ne vzdycky, znam par lidi, na ktere se dcety vykaslaly a naopak“ a pak nescetne veci, ktere ti synove doma udelaji a holky ne… a toho je fakt hodne, mezi nami, varit se nauci i pindikovec, ale slozit drevo, opravit neco na strese, opravit elekticka zarizeni nebo neco v aute… to ti hezky oblecena holcicka k nicemu neni. Uz jenom ty silove veci, kdyz nejsem doma sama, proste nic nenosim. Orientace, odvaha, sila a kladny vztah k veskere technice + laska k mamince je slusny bonus. Ale s tim staranim ve stari maji tak 90% pravdu. Chlapi se staraji tak po chlapsku. Casto to jsou snachy, ktere se staraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.8.22 07:56
@AH píše:
Ja to beru jako konverzacni tema. Vetsinou to prohlasej sousedi, vzdaleny znamy apod. Fakt si nemyslim, ze ty lidi tim chteji ublizit. Je to stejne jako dotazy jestli zena koji, kdy bude druhy apod. Cilem takovych dotazu urcite neni primárně ublizit, ale aby rec nestala. Na druhou stranu takovehle řeči a prupovidky proste ublizuji. Za me to neni vubec vhodny konverzacni prvek a jsem pro to vymitit. Stejne jako predstavu, ze cokoliv jinyho nez mit parecek je nedostatecne a je treba se snazit dokud clovek nesplodi holku i kluka.
Takze cilem takoveho „stirani“ je u me to, ze dotycny se nad tim zamysli. Ne mu dat najevo ze je blb. Neni, jen si to proste neuvedomuje. Nad mou odpovedi, jestli mu prijdou holky jako menecenne, ze se mam snazit o kluka se nad tim treba aspon zamysli, jestli je to vhodny dotaz. Jestli ne, tak pokud to uslysi znovu a znovu, treba uz to prestane rikat :nevim: a radsi misto „tak to by chtelo jeste kluka“ rekne „to je hezky mit takovy 2 princezny“

ale to se preci da rici i beze stirani. stiranim zase ublizujes ty jemu a zbytecne budujes napeti. pokud se ma jen zamyslet a chces s nim mit slusny vztah, tak staci rici „vlastne me dost mrzi, ze mi vsichni tohle rikaji“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
7.8.22 20:40
@Pudloslava píše:
ale to se preci da rici i beze stirani. stiranim zase ublizujes ty jemu a zbytecne budujes napeti. pokud se ma jen zamyslet a chces s nim mit slusny vztah, tak staci rici „vlastne me dost mrzi, ze mi vsichni tohle rikaji“.

Ja ti nevim, ale myslis, ze muj dotaz, zda si mysli, ze jsou holky podradnejsi nez kluci, dotycnemu nejak ublizi? :think: ja jsem zas zastancem, ze clovek se lip uci otazkami a premyslenim, nez pouhym oznamovanim. Pokud mu reknu, ze me to mrzi a ublizuje mi, tak mozna se priste nezepta me, ale verim ze se takhle bude ptat dalsich. Ale verim (mozna naivne), ze kdyz vyvine namahu se zamyslet, aby na tuto ozazku odpovedel, tak ho to treba trkne. Rekne si, ze je treba fakt divny se takhle ptat, ze je to vlastne jedno jestli holka nebo kluk. Nebo taky treba odpovi, ze holky podle nej sou podradnejsi a kluk je lepsi :mrgreen: tak to zas ja se zamyslim, jestli se s nim chcu dal vidat.
Ja osobne bych radsi uvitala tu otazku. Bylo by ni to milejsi, nez fakt, ze jsem nekoho rozesmutnila a ublizila mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
8.8.22 07:55

@AH tenhle dotaz mu naznaci ze si o nem myslis, ze je blbej. jestli timto stylem se svymi znamymi konverzujes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
8.8.22 10:51

@AH Souhlasím s Pudloslavou, když přiznáš, že tě ty neustálé průpovídky štvou nebo zraňují, tak se dotyčný taky chytne za nos. Je to lepší postoj, než bojovný, kdy chceš cíleně ublížit i ty jemu, přitom ten člověk to nemyslí útočně. Jen chce komunikovat a bez přemýšlení tluče hubou nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
8.8.22 20:05

O mámě dvou nebo tří kluků si pomyslím chuděra..ale nahlas neřeknu nic, je mi jasné, že se to nehodí. zato samé holky mi připadají upřímě super no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
9.8.22 08:40
@Alberta píše:
O mámě dvou nebo tří kluků si pomyslím chuděra..ale nahlas neřeknu nic, je mi jasné, že se to nehodí. zato samé holky mi připadají upřímě super no..

Asi by to chtělo psychologa? :nevim: proč chudera? Osobně nevidím žádný důvod a mně by takové myšlenky jiných teda docela mrzely, překvapily, naštvaly..Navíc v kontrastu s tím, ze tří holky jsou super. Proč? Vždyť je to jedno. Super je, když jsou děti zdravé, šikovné, daří se jim a vyrostou z nich rozumní a milí dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí