30 let života - znamená to konec mládí?

Alisa25
11.1.15 13:26

30.let života - konec mládí?

Ahoj letos v létě mě čekají tyto kulatiny. Zatím nemám děti, ani přítele, s kamarády se vídám spíš jen při vesnických akcích několikrát do roka, jinak jsem pořád mezi kanceláří a domovem.Asi to není nejlepší skóre, ale jsem za něj vděčná, protože jsou na tom lidi o hodně hůř Myslíte že 30.narozeninami končí mládí a člověk cítí první projevy stárnutí? Doma by mi pořád hledali partnera, ale já se zatím vůbec necítím připravená. Pořád mi dávají za vzor ostatní jak dlouho jsou ženatí, vdaní kolik mají dětí já ale na tohle nemám. Je mi jasné, že s největší pravděpodobností strávím život sama, ale i tak se dá přece pěkně prožít.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
11.1.15 13:28

Proč by mělo mládí končit zrovna v den 30. narozenin? :think: Myslím, že cítění se mladým nebo starým je dost individuální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
11.1.15 13:29
Nemyslím přímo tím dnem, ale roky po 30tce obecně.
@alenka84 píše:
Proč by mělo mládí končit zrovna v den 30. narozenin? :think: Myslím, že cítění se mladým nebo starým je dost individuální…
  • Citovat
  • Upravit
6078
11.1.15 13:31

@Alisa25 pokud jsi spokojená, tak ostatní ti do toho nemají co mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
11.1.15 13:31

Mně je 30 a připadám si mladá, jak to bude za pár let netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.1.15 13:32

@Alisa25 je to o přístupu k životu, o mysli a ne o letopočtu v OP ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
11.1.15 13:33

Tak konec mládí to rozhodně není. Mě naopak připadá, že kolem třicítky jsou ženy (i muži) nejhezčí. Tělo je ještě ve formě a protože už vědí, co od života chtějí, z výrazu je znát vyrovnanost. Ani s tloustnutím to není tak zlé. Je pravda, že na první dítě už je docela čas…Ale zas ne každý je tak nastavený. Žij život takový, abys nikomu neubližovala a byla šťastná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178

Mně je o 10 víc a pořád jsem stejně mladá jako v 25. Snad jen nejsem už tak pitomá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473

Asi jo, aspoň já to tak měla. Tou třicítkou jsem fakt nějak dospěla v ženskou, cítím že ta praštěná „mladá“ holka je pryč, ale je taky fakt, že se cítím nejlíp za celý svůj život. Mám se ráda, jsem se sebou srovnaná, nějaký zkušenosti už jsem nabrala, takže jsem naprosto spokojená třicítka. Kdyby mi teď kouzlený mužíček nabídl že mě vrátí o 10 let zpět, tak bych odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
11.1.15 13:34

Ale nééé…mě se blíží 40 :mrgreen: ale mám dítě, no…spíš se rodina bojí, abys TO neprošvihla a neměla pak problémy s otěhotněním, zdravým dítětem atd..
Co je jako ideál??? Vdát se v 25…mít 3 děti…a za 10 let se rozvádět??? :mrgreen: Nikdo neví co bude, to že oni jsou X let zadaní, mají děti, ještě neznamená, že to tak bude za rok taky tak…
Dítě můžeš mít za rok nebo za 5 let…až potkáš toho, co máš potkat… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.1.15 13:35

Myslím, že je to nesmysl.
Když mi bylo 30,tak jsem byla přesvědčená, že dítě nikdy nechci ;)
A záleží na tom, jak se stavíš k životu ;)
Roky po třicítce jsou podle mě ty nejlepší, člověk si většinou už udělá jasno v tom, co v životě chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
11.1.15 13:37

Co tim myslis, prvni projevy starnuti? Ty muzes zacit pocitovat od cca 25, pokud jsi vrcholovy sprinter. Pokud bys byla gymnastka, tak jeste driv. Clovek pribyvajici vek v ruznych cinnostech ve svem zivote pocituje v ruzne dobe. 30 je takovy zlomovy vek, pokud bys chtela zalozit rodinu, i kdyz i to se v dnesni dobe posunulo tak na 35, 40 let. Myslim, ze zda se citi clovek mlad pschychicky, zalezi na jeho povaze. Co je asi jasne je fakt, ze s vekem pribyvaji zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.1.15 13:40

No co se fyzicke stranky tyka, tak uz mlada nejsem. Ale to muze byt i temi tremi porody. Kuze uz neni tak pruzna, prvni zub je pryc…
Psychicky se porad citim tak na 21. :mrgreen:

Mela jsem cca po te tricitce takove neprijemne stavy, ze uz nejsem mlada, ze ten zivot utece a pak uz jen smrt, ale zase to preslo. Bude mi 32.

Myslim, ze ve 30 bys mela teda delat vic jak chodit do prace a sedet doma, zivot muze byt urcite hezky i bez partnera a deti, ale k cemu tehle stereotyp, ten se urcite neda oznacit jako krasne prozity zivot. Pokud ovsem ta prace neni neco vysoce naplnujiciho, to bych pak chapala. Ale pokud treba nekde delas administratvu, pak prijdesdomu, uvaris si veceri, sednes k telce a takto dena dnem, tak to uz jsi prakticky duchodce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.15 13:42

No abych byla upřímná, mně je taky 30 a přijde mi to nějak hodně :lol: je to asi tím, že mentálně a fyzicky se cítím o pět let mladší a ty roky přibývají nějak neúměrně rychle ale tuhle se jedna babča v mhd pohoršovala, že taková „holčička“ má dvě děti, zlepšila mi tím náladu minimálně na týden :lol: Já si myslím, že takové to mládí opravdu po 30. končí, ale neznamená to, že končí život nebo že člověk nemůže být šťastný a mít život naplněný, to lze v každém věku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
11.1.15 13:45

Co bych tedy asi rekla, ze 30 konci takova ta tolerance za delani ruznych chyb svalovanych na mladi. Takova ta mladicka zbrklost, nerozvaznost… Uz ani v praci neni takovy ten zajic hned po skole (coz v jeste 26 po VS je)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová