30 let života - znamená to konec mládí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
11.1.15 13:47
@Cuddy píše:
Co bych tedy asi rekla, ze 30 konci takova ta tolerance za delani ruznych chyb svalovanych na mladi. Takova ta mladicka zbrklost, nerozvaznost… Uz ani v praci neni takovy ten zajic hned po skole (coz v jeste 26 po VS je)…

Tak já bych někdy i blbla…jako v mládí…ale vzhledem k věku by mi asi bylo trapně :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4490
11.1.15 13:50

Tak mládí tím asi nekončí, člověk ani v 40 není starý, ale je pravda, že ta 30 je trochu mezník. Jako v 17 už to rozhodně není, ale pořád se cítím mladá. Spíš mi teda přijde úsměvné, když lidé ve 30 říkají, že nejsou připraveni na dlouhodobý vztah, děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
11.1.15 13:52

@SIMONA1234 Tak to ja „blbnu“ rada, jen si to clovek muze dovolit na mnohem mene mistech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
11.1.15 13:52
@terien píše:
Asi jo, aspoň já to tak měla. Tou třicítkou jsem fakt nějak dospěla v ženskou, cítím že ta praštěná „mladá“ holka je pryč, ale je taky fakt, že se cítím nejlíp za celý svůj život. Mám se ráda, jsem se sebou srovnaná, nějaký zkušenosti už jsem nabrala, takže jsem naprosto spokojená třicítka. Kdyby mi teď kouzlený mužíček nabídl že mě vrátí o 10 let zpět, tak bych odmítla.

Pod toto se mohu podepsat!!! ;) i když, občas jsem prastena ;)

Příspěvek upraven 11.01.15 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
11.1.15 13:53

Je mi 43 a když se ohlédnu zpět, tak po 30 jsem se cítila vůbec nejlíp. Ženská je v tomhle věku na vrcholu svých fyzických a psychických sil, je nejvýkonnější a taky nejkrásnější. To jen dnešní kosmetické firmy se kvůli prodeji svých výrobků proti stárnutí snaží tvrdit opak :-( To že ti rodina předhazuje ostatní tvoje vrstevníky od ní není fér. Určitě máš nápadníky mezi mladšími a staršími, žena kolem 30 je většinou velmi atraktivní a na první známky stárnutí je ještě čas,
já bych ten věk brala hned :-)Na založení rodiny bych nechvátala, ale zamilovat se a mít stálého partnera, sestěhovat se k sobě a sžívat se, to je přece pěkné. Nakonec mít dítě a žít rodinným životem je hezká věc a uvidíš, že jsi se toho zbytečně bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
11.1.15 13:53

Mamina kamaradka potkala partnera po 30, v 35 potrat, v podstate se smirili, ze deti nebudou. No a pak otehotnela, prvni kluk, druhy kluk, treti kluk, pak myslela, ze uz prisla menopauza a ejhle, ctvrty kluk :mrgreen: Takze co se rodin tyka, tak to muze byt jeste vsrhno jinak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16279
11.1.15 13:55

Pro mě období 30-35 nejhezčí v životě, potkala jsem manžela, vybudovali jsme svoje hnízdo a přišly děti (jedno teda teprve na cestě). Ve 20-30 to bylo o poznávání světa, studium, práce od nevidím do nevidím, střídání partnerů (byla jsem hodně náročná) i delších single úseků, nevěděla jsem přesně, co chtít, tak jsem poznávala různé. Po třicítce jsem najednou měla jasno, cítila jsem se vybouřená a připravená na život :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.1.15 13:57

Tak dosažení 30. asi mládí nekončí, ale já osobně se toho dne, kdy bude můj věk začínat 3, docela bojím..no ještě mám řpes 2,5 roku čas se na to připravit. jinak duchem si připadám celkem mladá, ale známky stárnutí na těle pociťuju už teď..ale fakt že tomu tělu dávám docela zabrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
11.1.15 13:58

30 není konec mládí, ale začátek dospělosti :kytka: Určitě už víš, co od života chceš, takže je ta nejlepší doba pro to, to dostat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
11.1.15 13:59

Roky mezi 30 a 40 byly nejhezci. Byla jsem jeste hezka a uz chytra :mrgreen:

Proste po psychicke i fyzicke strance v nejlepsi kondici.

/Uz to zacina jit pomalu dolu, ale za chvilu zase rodim a nemuzu si upadek dovolit - ale uz to neni zadarmo, no./

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
11.1.15 14:00

Moct vratit ted ve 40 cas, tak bych nechtela byt patnactka nebo dvacitka znovu ani omylem, clovek byl tak blbej :zed:

Chtela bych znovu tech tricet, petatricet :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
11.1.15 14:01

Jedna věc je psychické a druhá fyzické stáří. Co si budeme namlouvat po třicítce už prostě tělo pomalu začíná fungovat jinak. Nejdůležitější je, jak se cítíš Ty sama. Pokud si spokojená, pak nic neřeš a užívej si života ;) Jsou holky, co zůstanou samy a vyhovuje jim to a znám i takovou, co si po dvou letech známosti ke čtyřicetinám nadělila svatbu a miminko.
Já osobně se asi nejvíc „těším“ na období kolem té čtyřicítky. Děti samostatnější, v práci už nějaká praxe, rozum… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
11.1.15 14:03

Třicet je krásný věk. Mám o skoro dvacet let více. stárnu, ale nic s tim nenaděláme. jedině mne mrzí, že nám holky, tak rychle dospěly a nebyla šance je zastavit, třeba v šesti letech. život je krásný, tim, že dává i bere.Ber ho takový jaky je. S úctou, láskou a pokorou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
428
11.1.15 14:04
@terien píše:
Asi jo, aspoň já to tak měla. Tou třicítkou jsem fakt nějak dospěla v ženskou, cítím že ta praštěná „mladá“ holka je pryč, ale je taky fakt, že se cítím nejlíp za celý svůj život. Mám se ráda, jsem se sebou srovnaná, nějaký zkušenosti už jsem nabrala, takže jsem naprosto spokojená třicítka. Kdyby mi teď kouzlený mužíček nabídl že mě vrátí o 10 let zpět, tak bych odmítla.

Já se taky pod tohle můžu podepsat. Ve 30 jsem tedy měla už 8 leté dítě, takže jsem do té doby nemohla být praštěná holka, co vymetá diskotéky a užívá si, ale pamatuji si, že jsem uzavřela kapitolu „můj otec“, přestala jsem se trápit jeho chováním ke mě, a začala žít spokojeně sama za sebe. Jak je výše napsáno, od té doby jsem byla se sebou srovnaná, měla jsem se ráda a je tomu tak dodnes :-) A buďte v klidu, i ve 40 je žena pořád ještě mladá, krásná a výkonná, jen rodina se dostává na první místo před kariéru a práci. Já měla a mám o generaci (20 let) mladší nápadníky, tak nevím kdy to skončí :-D Mojí mamku v 50 uháněl chlápek o 15 let mladší a žijí spolu už 13 let :-) Věřte tomu nebo ne, ale v 63 vypadá jako holčička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
11.1.15 14:05

Třicítka na krku ještě nic neznamená. Každá generace se na to kouká jinak.
Babička by ti řekla, že je to mládí. Puberťák ti řekne, že jsi stará rachejtle…
:lol: :lol: :lol:

Každý je tak mladý, jak se cítí - je to klišé, ale pravdivé. Každý to má s věkem a jeho prožíváním jinak. Někdo má rok od roku trauma ze stárnutí a někomu (třeba mně :lol: ) je to šumák. Jsou to jenom čísla.
:lol:

Mám kolegyni, které bude brzo 50 a nemá přítele, děti. „Vychovávala“ neteře, svoje vlastní děti nechtěla. Chlapa taky nechtěla, občas jí stačila nějaká návštěva. Prý nelituje. Stará se o rodiče a jak bude ještě v životě bilancovat, to se uvidí. Prý mi to řekne, až zase za pár let.

Takže nevěš hlavu a žij tak, abys byla spokojená ty a ne tvoje okolí nebo rodina. Jejich snaha někoho ti najít - to hezky napsala @SIMONA1234, nebudu se opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová