Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dneska jsem byla na kontrole ve 32tt. Všechno je v pořádku, jen je mimi menší. Váží si 1400g. Mudr říkal, že je hubeňour. Mám od příštího týdne začít jezdit už na pásy ( ale když jsem nad tím přemýšlela, moc nechápu, proč na pásy). Měla jste to některá podobné? Díky. Krásný den
@stelli tiez uz mam dalsiu kontrolu pasy.. odsleduju si srdecnu cinnost a aj aktivitu delohy ![]()
Ty odhady jsou plus mínus půl kila, nedělala bych si z toho hlavu.
Monitor se dělá takhle ke konci běžně, většinou od 36-38tt, někde dřív.
Já chodila na monitoring srdce někdy od 33tt. Jinak z té váhy si nelam hlavu, je to orientační, klidně se můžou splést i o půl kila. U mě odhaldi váhu těsně před porodem na 3,5 kg a rodila jsem 4 kilové drobka. Jinak v 33 tt měl malý 2400 podle odhadu. Měl tedy sice více než tvoje mimčo, ale jak jsem psala, měl při porodu čtyři kila.
Já měla odhad 1433g a měl ve 39+6, když se narodil 4000g. Já bych naopak ocenila, kdyby měl míň ![]()
Já měla odhad 1244 g, tak jsem čekala drobečka. A nakonec slečna měla 3640 g ![]()
Mala mela taky tak nejak, ja proste drobek, narodila se dva dny po terminu s mirama 50cm a 2680g
Mě při kontrole řekli 3500g, a za dva dny jsem porodila dceru 2850 g
takže bych si z toho hlavu nedělala. no a na monitor ted jezdit budeš, kontrolujou akci srdíčka a jak se malé hýbe. u mě se jim něco nelíbilo tak mi porod vyvolávali.
Ja rodila ve 32 tt a mala mela 44 cm a 2050g…reklimi, ze byla na tenhle tyden velika…vahou se ti muzou seknout o 500g, takze ta vaha je +-…takze si myslim, ze mozna je o něco mensi, ale jen o malinko a vůbec to nic neznamena…vzdyt se rodi 4kilove mimca a nektere mají třeba necele 3 kila… ![]()
Holky, díky. MUDr mi řekl, že to jsou prostě geny, moje dcera, když se narodila, tak měla 2,75. Tenkrát mi řekli, že ještěže byla takto malinká, že bych už měla problém u porodu. Mě jen zmátly ty pásy tak brzo.
@stelli u nás v DE mi monitor točili už od 29tt
vůbec mě nenapadlo, že by to bylo nějak brzo, hrozně mě to ukidňovalo to poslouchání malé
pro mě lepší než utz, kde se nám pořád schovávala ![]()
Ahoj, tak my měli ve 32.tt 1500 g a gyndr. řekla, že je to naprosto v pořádku, super, spis lepsi nez 2000 g
a dnes ve 35.tt 2300 g ![]()
Ahoj,
mela bych na vas dotaz. Jsem v 32tt a dnes jsem byla u doktorky, na ultrazvuku vubec nemohla najit zaludek, za chvili me kotrolovala znovu a uz ho videla, ale rikala ze je mensi. Uz na predchozi kotrole konstatovala, ze ma mensi zaludek nez by mel byt, tak ze ho budem sledovat. Dnes me moc neuklidnila, protoze rikala, ze s tim stejne nemuzeme nic delat a nezbyva nam nic jineho nez pockat po porodu
. Nemely jste nejaka podobnee problemy?
![]()
Ps.: Ommlouvma se za trochu mimo tema, ale registrovala jsem se ted a nechtela jsem 12 hodin cekat na zalozeni noveho tematu.