Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak o tom, ze by mohlo umrit, jsem opravdu neslysela. miminko je tam chranene vodou, takze ti muze tlakem prasknou voda.ja jsem kvuli tvrdnuti bricha v nemocnici. tvrdlo mi tak 15krat denne, ale jsem zasita, takze u me je to horsi.jsou miminka, ktera jsou narozena i drive, ale jistotu nemas ani u deti, ktere se narodi v terminu. musime vydrzet co nejdele. pokud se ti to opravdu nebude zdat, tak radsi jet k doktorovi.
Me tvrdlo neustale, dostala jsem na to magnezium, neboj se mimco z toho umrit nemuze, max. Je tam vyssi riziko predcasneho porodu, ale rozhodne to neni pravidlem.
Neboj mě tvrdlo břicho pořad a i kdyz jsem ležela to bylo klidne i 5× do hodiny. Predepisuje se na to magnezium. Jestli to nemá vliv na čípek, tak to ničemu nevadí a zbytečně bych se z toho nestresovala. U mě to vliv na čípek mělo.
@Pinac a kdyz ti ztvrdlo, citila si takovy ten neprijemny tlak?
No on kdyz zkousel, jestli jsem stale zavrena, tak jsem mela pocit ze mi saha az do zaludku.. desne do me ty prsty daleko zasunul a jakoby nemohl najit cipek.. nezbyva mi, nez mu verit.. myslim, ze kdyby se mu s cipkem neco nezdalo, snad by mi to rekl
jinak dekuju holky ![]()
U prvního těhotenství mi břicho tvrdlo opravdu často, ale neotevírala jsem se, takže mi doktorka řekla, že je to normální a napsala mi jen hořčík. Nakonec jsem rodila po termínu vyvolávaně
Teď mi tvrdne břicho už snad od 4.měsíce a prý je taky vše v pořádku. Magnesium už ani na to neberu. Neměla jsem pocit, že by mi nějak pomáhalo
Podle mé lékařky prostě děloha takto trénuje na porod a pokud jsou porodní cesty uzavřené, tak se nic neděje ![]()
Ja jsem si teda naordinovala magnezko sama, co mi dali v lekarne. 2-2-2 ale spis me stve, ze k tomu vsemu tvrdnuti me cely den boli jakoby navrcholu delohy pod prsama, takova bolest, jako bych tam mela modrinu.. proste furt to boli, ale kdyz si tam zatlacim, tak ne
nemuzu tady takove tema najit a ani nevim, pod cim bych to hledat mela ![]()
To bude urcite, jak se ti tlaci deloha nahoru.to je normalni. kolikaty si tyden?
@misulka34 31+2. zakladatelka teto diskuse =) jen kvuli urcitym slecnam jsem se dala anonymne, protoze s nema mam problemy. tak se za to omlouvam ![]()
@Domuska to se neomlouvej.asi mas k tomu duvod.ja bych uz chtela mit miminko.uz aby byl aspon ten rijen.jsem z tech vsech problemu unavena. potrebuju uz normalne fungovat.
@misulka34 Tlak jsem cítila. Prostě jak když zatahnu svaly. Já měla zákaz se sveho břicha jen dotknout, dělohu mi dráždilo i obleceni
V jakém si?
Z toho magnezia na mě líp zabíral prášek do vody Magnosol nez ty tablety
@misulka34 jé a kolikateho mas termin? ja mam 8.11 =) taky me to nebavi.. hlavne je ted strach z predcastneho porodu.. predstava, ze by dite bylo nekde 3 mesice na hadickach a ja s nim byt nemohla, je desna ![]()
@Pinac dneska jsem 30+6.my mame taky zakaz si na brisko sahat a je i pravda, ze si furt vystrkuju brisko, protoze mi nekdy ta nocni kosile vadi.
@Domuska ja mam termin 11.11.,ale tim, ze jsem zasita a to roztrihujou ve 36 tydnu, tak pak muzu rodit.tak snad to zvladnu a vydrzim.je to ale na palici a dneska je i blbej tlak, tak nam se spolulezici ty briska tvrdnou vic. i presto, ze bereme silne leky.
Ahoj.. Holky zajimalo by me, jestli nektere tvrdlo bricho jak pri namaze, tak jen pri lezeni? Me ve ct doktor na kontrole rekl, ze jsem uzavrena, mimco prospiva jak by melo a ze tvrdnuti je normalni (i kdyz jsem mu rekla ze to boli jako kdyz udelam 50 sedu lehu po sobe) a kdyby bylo castejsi, mam jet do nemocnice.. me na 2km prochazce ztvrdlo bricho celkem 6×.. Slysela jsem, ze mimco nemusi tvrdnuti zvladat a muze v deloze umrit..? Pripadne jestli jste nektera poznala v tomto tydnu porod a jak to dopadlo? Dekuju