37 let a zdravotní stav - jak to máte vy?

Anonymní
2.1.25 01:56

37 let a zdravotní stav- jak to máte vy?

Hezký večer, nemůžu spát a přemýšlím, kolik z Vás to má podobné.

Je mi 37, mám za sebou 7 operací. Hlubokou žilní trombózu, 2* velkou operaci dělohy. Nyní jsem v léčbě s páteří a jsem tak už zdravotně vyřízena, že si nedovedu představit co bude dal- pracovně.

Jsem nekuřák a nepiju. Ale můj dosavadní život byl plný stresu, velkého stresu.

V okolí známých nemám žádnou v podobném věku, která by měla podobné problémy za sebou, naopak jsou v plné síle.

Jak to máte vy? Jak žijete, fungujete?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.1.25 02:44

Taky mi přijde, že se to po dětech nějak horší. Mám za sebou konizaci, dva císaře a nakonec hysterektomii. Momentálně se léčím s boreliózou a blokací krční páteře. Do toho začínám mít problémy s močákem, zřejmě po té hysterektomii. Někdy si připadám jak hypochondr, ale přichází to jedno po druhém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.25 03:24

Ahoj. Věk 36, 2 děti. Vleklé potíže s páteří, skolióza. Pravidelně cvičím, ale pořád to není žádná sláva. Artróza v koleni. Endometrióza IV. stupeň. Astma. Potravinové alergie, několikrát anafylaxe. Vysoky tlak i cholesterol i přes medikaci. Nepiju, nekouřím, nefetuju, jsem vegetarián, zdravě se hýbu (cvičení na záda, delší procházky téměř denně). Bohužel málo spím a žiju ve stresovém prostředí. Máme málo peněz, často se hádáme, musím brát k práci brigády a do toho časté zdravotní potíže dětí…
Pořád nepřestávám věřit, že si to časem sedne a bude zase líp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.25 05:21

Jsem mladší než ty. Nádor, problémy se srdcem, autoimunitní onemocnění, takže problémy s pohybovým aparátem.

• Citovat
  • Upravit
32929
2.1.25 06:52

Do 40-41 nic. Tři děti, jeden potrat, dvě zlomeniny, k doktorům převážně jen na preventivky, poctivě. Jediné co, tak kolem 35 mě v těhotenství a po porodu potrápily hemeroidy. Ale v loňském roce jsem poprvé byla v nemocnici, zjistili mi žlučníkové kameny, měla jsem záchvaty, tak od října žlučník nemám. Nějakou dobu předtím mi zjistili málo červených krvinek, tak jsem brala železo. A v době před operačních vyšetření vysoký cholesterol, který není z jídla. Takže beru léky. Do 40 zdravá jak rybka, teď se to začíná nějak kazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
2.1.25 07:11

Mezi 25-30 zdravotní stav špatný. Výhřez ploténky, operace gynekologická, karpály, neustále infekty gynekologické a uro. Ve 27 potvrzena poškozená imunita, zřejmě po prodělané borelióze. Předčasný porod kvůli infekci ve 30 - zdravé miminko.
33 udržované těhotenství, hrozící porod od 24 TT. Pak období klidu. Záda se spravila sama. Gyn a uro problémy po porodech naprosto 0. Mám akorát tu porušenou humorální imunitu, z části nefunkční. Píchám si 17 let imunoglobulin. Je mi 44 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.25 07:16

2deti, 37let…nejvíce problémů bylo gynekologických. První porod, po 19h nepostupujícím porodu ve velkých bolestech, byl císař, pak revize dělohy, 2× hysteroskopie - zavřený čípek a kontrola děložní sliznice…2.těhotenství byl od 17.týdne jak na horské dráze, více po dvou nemocnicích než doma a předčasný porod byl 4h císař s hysterektomii pro průšvih s placentou, svislý řez…teď už mám jen kýlu v jizvě, čeká až dokojím nebo to risknu, že třeba udržím mléko a pak jen popraskané paty, jinak jsem v pořádku…hodně sportujeme s dětmi, výletujeme, cestujeme. Když vidím mamku, jak v 65 letech zvládá s přehledem obě děti, stará se o dům, o zahradu…tak bych jednou taky chtěla brát vnoučata k moři, jako nám s taťkou vzali 2× starší dceru :-) My jsme vyrazili na první leteckou dovču před prvním rokem mladší, starší už byla víckrát…ale chci, aby s námi měli zážitky a hezké dětství :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.25 07:23

Ve 35 mě zdraví sejmulo, do té doby zdravá. Zjištěny problémy se štítnou žlázou, musím brát léky. A akutní hysterektomie kvůli obrovskému myomu. Břicho mám říznuté odshora až dolů…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.25 07:46
@Anonymní píše: Více

Stres zabíjí. Jsem cca o pět let starší. Léčím se mnoho let s těžkou PTSD, mám za sebou péči o umírajícího blízkého, ne jednoho, péči o nemocné rodiče, kteří už nežijí, péči o postižené dítě.
Můj zdravotní stav odpovídá prožitému utrpení. Se zdravotními potížemi jsem počítala, ale až o cca deset let později. Těžká traumata navíc zkracují život. Gynekologickou operaci jsem absolvoval ve věku pod třicet let. Souvislost s dlouhodobým zneužíváním v dětství. Mám poškozenou míchu a páteř. Traumatické poškození, které souvisí i s mnoha fyzickými napadeními od postiženého potomka, který je silově i váhově nade mnou v převaze.
Nedávno mě naprosto šokovalo, když mi lékařka navrhovala ID. Funguji normálně, dělám všechno. Uznávám, že se enormně přetěžuji, ale jako invalida se skutečně necítím ani cítit nechci.
Navíc matu vzhledem. Vypadám mladší a oblékám se vlastním stylem, který je něco jako volnočasově ležérní a ne úplně tradiční.
Až na strhaný obličej a plaché chování na mně nejde nic poznat. Roky vypracované kricí mechanismy a mimikry.

• Citovat
  • Upravit
4749
2.1.25 07:50

38 a jsem naprosto fit, sportuji, mam plno energie, snazim se jist zdrave apod. Jen po sportu se dele regeneruji, kdyz to prezenu a vykony uz nejsou jako ve 20, ze. A jat leg, nikdy jsem na ne netrpela a posledni 3 roky ano, letos jsem se z neho dokonce lizala 2 dny a lehce nevolno a nechut k jidlu, unava, porucha spanku. Kdyz nekam letime, uz zacinam planovat ten den a den pote zlehka..

Ale to je nic, mrzi me, ze tolik lidi pise, ze v podobnem veku ma uz tolik problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.25 07:52

Já už mám bohužel i seznam toho, co bych ráda stihla, než budu mrtvá. A jsou v tom naprosto obyčejné věci, které mnozí považují za samozřejmě a nevěnují jim v běžném každodenním životě pozornost.
Třeba obyčejná touha jít si zabruslit na ledovou plochu. Jako dítě jsem probruslila nespočet hodin. Teď jsem ve stavu, kdy by pro mne pád na zledovatělém povrchu znamenal trvalé upoutání na invalidní vozík. Mezi lidi chodím naprosto běžně. Pouštím lidi sednou v MHD, nezabírám zbytečně nikomu místo atd.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.25 07:52

Jak to tak čtu, tak si najednou přijdu docela zdravá :think:

• Citovat
  • Upravit
4749
2.1.25 07:54

Ale mam kamaradku a ta uz od 34 ma problem s kolenem, 2 operace, lazne. Ted druha noha patni ostruha. Z aktivni hilky co behala a lezla po horách se pomalu stava holka, co muze sotva chodit, ma ted 37. Do toho jinletos ceka gyn. operace nasli ji nejake myomy. Jak rika, to je porad neco. Prestala i pit, protoze ji zlobi zlucnik, a to vzdy jedla zdrave, netucne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.25 08:03

A nemáš spíše deprese? Nešlo by s tím zdravím ještě něco udělat? Přeju Ti, aby ses na led dostala, chodím bruslit se starší dcerou a je to fajn strávený čas, stejně jako když jedeme lyžovat nebo jdeme do aquaparku, na velké hřiště,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.25 08:05

A ještě, manžel už měl trombózu třikrát a nijak ho to neomezuje, jenom se více hlídá, když ho bolí nohy a na delší lety si píchá fraxyparin…strejda v 70letech se nemohl hýbat a po krátké operaci, kdy mu nějaké výrůstky tlačily na nervy, je zase schopný pohybu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex