Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem 37tt a už tak týden mám velké bolesti když se mi malá hodně vyspuli. Někdy se ani nehnu a špatně se mi dycha, trvá to cca 10-15 min, někdy méně. Nikdo ze známých to nemel, tak nevím jestli je to normální. Malá je dost velika
mám to nějak řešit? Pohotovost? Dneska v noci Uz to byl extrém.. Měla jste to některá? Děkuji za všechny odpovědi ![]()
@lesleys no hlavně jestli pojedeš na pohotovost, tak neříkej, že problém už máš týden, to by asi nebyli rádi, pokud máš blbý pocit, mělas včera zajít na gyndu
Jo, poslednich par tydnu mi to kluk delal, ze se nejak blbe pohnul, usnul si tak a ja co, ze. Na pohotovost me s tim nenapadlo jezdit
spis jsem si zkusila lehnout na bok nebo proste zmenit polohu tak, aby ho to primelo se pohnout nejak lip.
Taky se mi to stavalo. Mala mi casto zajela pod zebra, tak jsem si ji opatrne posunula zpatky.
Zazila jsem.to u obou prcku. Mladsi dokonce vzdy vyspulil zadek, stacilo parkrat poplacat a zalezl zpet. Placani po zadku ho uklidnovalo i po narozeni ![]()
Takže miminku nic nehrozí? Přijde mi, že už tam chudinka nemá žádné místo. Pořád tlačí a jak se takhle vyspuli, je to fakt peklo. Do toho Mě chytají záda a ms bolesti. Tak mám jen strach, aby už se jí nechtělo ven. Někde jsem četla, že když je miminko moc velké takhle to dává najevo a hrozí hematomy. Ale nevím jestli to není blbost. Nechci zbytečně plasit, ale ani nic podcenit.
Moje dcerka měla 54cm a 4kila. I když jsem vysoká, tak jsem si poslední měsíc fakt „užívala“. V autě jsem musela každých pár kilometrů zastavit a projít se, aby se mimčo srovnalo do přijatelné polohy. Játra jsem měla zašlapaná až mezi plíce a do dneška na nich musím mít otisky nožiček
. Jakmile se začala protahovat, měla jsem pocit, že zákonitě musím puknout… Lékařka mi na to řekla, že u velkých dětí to tak prostě je. Prostě jsem měla pocit, že si systematicky hledá, kde že je ta dírka, kterou se leze ven. Celé dny jsem trávila vkleče, hrudníkem opřená o gymnastický míč, protože se břicho trochu prověsilo a miminko mělo víc místa. Vím naprosto, jak se cítíš
.
Mela jsem to taky tak.Mala mela 4,64.Delala si misto tak ze jsem skucela bolesti.
@lesleys pokud máš pochybnosti, zajeď na pohotovost. Nikdo ti do břicha nevidí. Držím palce, ať je to v pořádku. Rodila jsem v 37tt, takže jsem ten poslední měsíc nezažila
Ono se mimco nekdy tak blbe nasteluje, ze to je neprijemne a boli to. Ja jsem vzdycky dceru poskrabala na zadecku a ona se zavrtela a odsunula se do jine polohy. Nebo mi pomahalo lezet na levem boku, lepe se tak dostava krev z a do srdce. Pokud si ale nejsi jista, urcite si zajdi na kontrolu. Za to nic nedas a doktor te aspon uklidni ![]()
Také znám
bolí to pekelně, teď začínám 38 týden a někdy když se malá vyšpulí mám pocit, že prasknu. Trvá to tedy pár minut, vždy se pohnu tak aby se malá zase srovnala ![]()