3letá varianta!

14090
20.2.12 19:32

3letá varianta!

Ahojky holky.
Posledně mi tady bylo řečeno, že když je 3letá varianta, tak se pobírá po dobu 3let 7600kč. Dneska jsem byla na sociálce a ta paní mi řekla, že kdybych chtěla být doma s malou 3roky tak bych musela od ted brát jen 5560 8o jinak že by mi nevyšel ten limit tuším 220tis 8o :cert: Tak si to mám nechat projít hlavou, a do kone února přijít tak jsem z toho jelen, jakto? Já myslela, že se to takhle bere normálně, když jsem s malou 3roky a né že ne! Do teď jsem těch 7600brala a od ted mám brát jen 5560 i když si můžu zvolit tříletou? to jsem nikdy neslyšela až tedy dnes :cert: máte to někdo taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
20.2.12 19:36

Divný,
7600 to bylo loni, letos 7100, a ne tři roky, ale do tří let dítěte v případě že jdeš z MD v půl roce mimča, takže vlastně pobíráš jen cca 30 měsíců.
Ale i kdybys neměla nárok na MD a žádala rovnou o RP, tak tahle částka mi vychází na 40 měsíců :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
20.2.12 19:38

Mě to paní vypočítala tak, že jsem do ted brala 7600 prej jakoby do 6měs věku dítěte, tak do tří let to prá vychází jen na 5560 8o já nevím teda co bych dělala s takhle málem :zed: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.2.12 19:39

weru, ty už rodičák pobíráš?? paní na úřadě ti to nejspíš udělala tak, že jsi přestoupila na ten nový způsob výpočtu, od toho limitu 220 tis. ti odečetli to ,co už ti vyplatili a zbytek rozpočítali na ty tři roky :think: jinak nevím

• Citovat
  • Upravit
24798
20.2.12 19:40
madi píše:
weru, ty už rodičák pobíráš?? paní na úřadě ti to nejspíš udělala tak, že jsi přestoupila na ten nový způsob výpočtu, od toho limitu 220 tis. ti odečetli to ,co už ti vyplatili a zbytek rozpočítali na ty tři roky :think: jinak nevím

To je ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
20.2.12 19:41
werunkaw123 píše:
Ahojky holky.
Posledně mi tady bylo řečeno, že když je 3letá varianta, tak se pobírá po dobu 3let 7600kč. Dneska jsem byla na sociálce a ta paní mi řekla, že kdybych chtěla být doma s malou 3roky tak bych musela od ted brát jen 5560 8o jinak že by mi nevyšel ten limit tuším 220tis 8o :cert: Tak si to mám nechat projít hlavou, a do kone února přijít tak jsem z toho jelen, jakto? Já myslela, že se to takhle bere normálně, když jsem s malou 3roky a né že ne! Do teď jsem těch 7600brala a od ted mám brát jen 5560 i když si můžu zvolit tříletou? to jsem nikdy neslyšela až tedy dnes :cert: máte to někdo taky tak?

Od nového roku jsou změny. Už se nevolí délka rodičáku, ale měsíční částka, kterou chceš pobírat. Maximálně však 220 000Kč. Takže podle toho kolik si měsíčně zvolíš, tak dlouho je do vyčerpání budeš brát.

Ale ty píšeš, že už 7600Kč bereš?ˇKolik je malé? Aha koukám na metřík, že 7 měsíců, takže od těch 220 000 je nutno odečíst už i to, co jsi dosud vybrala. Kdyby sis ještě do konce roku zažádala o tu 3 letou variantu, tak jsi těch 7600 do 3 let brát mohla. Ale to jsi očividně už prošvihla (jo, dříve bylo že je třeba zažádat do 9 měsíců věku dítěte, jinak spadneš do 4 leté, jenže bum od nového roku je nový zákon :nevim: ) a nechala jsi to až na později a to se ti zrovna moc nevyplatilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
20.2.12 19:42

Já bych řekla že je to tim =řechodem na novej sistém tet teda nepočítáma ani se mi nechce ale po těch 7600,– už jsi nějakou částku vybrala a aby to vyšlo do těch 3 let tak o to to zkrátí. Já jsem neměla MD takže taky počítám s tim že dostanu málo protože tet budeme přecházet na novej sistém a pořád i těch 5-6tis je lepších než 3800,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
20.2.12 19:42

Někde jsem četla, že prvních 9 měsíců (když není nárok na MD) se pobírá 7600, a zbytek se rozpočítá (220000- 68400 to je tech devet mesicu po 7600 a ten zbytek se vydeli poctem mesicu do tech tri let coz je u 3 let 27mesicu=5615,–)

Aha, tak už je to vlastně od ledna jinak :-)

Příspěvek upraven 20.02.12 v 19:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
20.2.12 19:43

Ale jestli uz rodicak pobiras, nemusis ho preci menit na letosni variantu.Muzes zustat u lonske varianty a dal pobirat 7600Kc do tri let veku ditete. Tedy pokud jsi mela na triletou variantu narok a mas ji v lonskem roce schvalenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
20.2.12 19:43

To se mi teda nevyplatilo :,( Hlavně, že mě ženská na sociálce, řekla ať počkám do konce roku, že to ještě stihnu na novej zákon a budu to mít výhodnější a snažší ohledně papírování jelikož mám RD na přítele :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
20.2.12 19:46
werunkaw123 píše:
To se mi teda nevyplatilo :,( Hlavně, že mě ženská na sociálce, řekla ať počkám do konce roku, že to ještě stihnu na novej zákon a budu to mít výhodnější a snažší ohledně papírování jelikož mám RD na přítele :zed:

Můžu se jen zeptat jak to je když je RD na chlapa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
20.2.12 19:49
Gabulle píše:
werunkaw123 píše:
To se mi teda nevyplatilo :,( Hlavně, že mě ženská na sociálce, řekla ať počkám do konce roku, že to ještě stihnu na novej zákon a budu to mít výhodnější a snažší ohledně papírování jelikož mám RD na přítele :zed:

Jestli jde o to, že ženská nemá nárok na volbu a spadla by automaticky do 4 leté varianty. Tak teď podle nového je to opravdu o dost snazší. Chlap už na MD nemusí vůbec nastupovat, ani na ten jediný den, jako to bylo dosud. Stačí už jen, že splní podmínky pro nárok na PPM a díky tomu už si může žena volit. Taky jsme to tak teď dělali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
20.2.12 19:51
PeťulaK píše:
Gabulle píše:
werunkaw123 píše:
Jestli jde o to, že ženská nemá nárok na volbu a spadla by automaticky do 4 leté varianty. Tak teď podle nového je to opravdu o dost snazší. Chlap už na MD nemusí vůbec nastupovat, ani na ten jediný den, jako to bylo dosud. Stačí už jen, že splní podmínky pro nárok na PPM a díky tomu už si může žena volit. Taky jsme to tak teď dělali ;)

Aspoň nějaká výhoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
20.2.12 19:51
mroe píše:
Ale jestli uz rodicak pobiras, nemusis ho preci menit na letosni variantu.Muzes zustat u lonske varianty a dal pobirat 7600Kc do tri let veku ditete. Tedy pokud jsi mela na triletou variantu narok a mas ji v lonskem roce schvalenou.

myslím, že zakladatelka brala těch 7600 a zatím ještě neměla zvolenou variantu (dříve na to byl čas do 9 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.2.12 19:52
werunkaw123 píše:

no evidentně s tím nechtěla mít žádnou práci a připravila tě o dost peněz :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex