Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mám to taky tak.8 měsíců zpět jsem otěhotněla a všichni mí kamarádi se ke mně otočili zády,to i nejlepší kamarádka,jako bych snad měla nějakou nemoc nebo já nevím…tak se pořád uklidňuju tím,že jsem přece těhotná a čekám dva zázraky,nejsem handicapovaná,mám přítele a ten je pro mě vším
až potom budou chtít všichni vidět děti a někam zajít,tak jim ukážu záda jako oni mně
co tak nějaké kurzy pro maminky s dětmi nebo tak?
Anonymní píše:
Ahojky,možná je to trapný téma ale já už nevím co se sebouJsem pořád s malou sama,je mi smutno po nějaké kamarádce.Nejhorší je,že si nemám už pořádně ani co s kamarádama říct.Tím,že mám dítě mám úplně jiný starosti a zájmy než moji kamarádi,kteří ještě dítě nemají.Jelikož mi je 20 tak nemám pořádně nikoho k sobě.Když jdu třeba někde po obchodě,tak závidím těm maminkám co něco neustále podnikají s jinýma maminkama a jejich děti si spolu můžou hrát.Je mi z toho tak nějak smutno.
Jestli je tu někdo,kdo taky nemá žádnou kamarádku se kterou by jste podnikali nějaký procházky,výlety atd.tak by mě zajímalo jak to děláte aby Vám nebylo přes den smutno.Protože já jsem sama s malou v podstatě pořád.Ale přece jen bych dělala ráda něco co by bavilo mě i moje dítě a zároveň aby jsme měli obě někoho k sobě.Budu ráda za každou radu.
Ahoj. Já takové kamarádky získala díky starší dceři. Ona je společenská a děti vyhledává,t akže byla jen otázka času, kdy si sednem i my maminky
. Nejdřív jsme chodily na cvičení po porodu, tam jsem se hodně skamarádila se dvěma maminkami. Teď co chodí do školky, tak se scházíme s maminkami, které mají mladší dítě věkově blízko mé mladší dceři. Na seznámení se po netu tolik nevěřím, zvlášť pokud jsi typ jako já, co se neseznamuje zrovna snadno
. Šance je, že se trefíš zrovna do té první, je dost malá. Držím pěsti
.
katkabanova píše:
mám to taky tak.8 měsíců zpět jsem otěhotněla a všichni mí kamarádi se ke mně otočili zády,to i nejlepší kamarádka,jako bych snad měla nějakou nemoc nebo já nevím…tak se pořád uklidňuju tím,že jsem přece těhotná a čekám dva zázraky,nejsem handicapovaná,mám přítele a ten je pro mě všímaž potom budou chtít všichni vidět děti a někam zajít,tak jim ukážu záda jako oni mně
Zrovna se po něčem dívám…nevím na jaký princip jsou ty mateřská centra celkem bych i někam zašla ale jak se tak dívám tak v Brně nic moc není ![]()
Ahoj. No, tohle mám taky za sebou. naštěstí jsem tady našla kamarádky, se kterýma se vídám a máme společné téma. Ale bylo to hrozné období. to tedy jo.
katkabanova píše:
mám to taky tak.8 měsíců zpět jsem otěhotněla a všichni mí kamarádi se ke mně otočili zády,to i nejlepší kamarádka,jako bych snad měla nějakou nemoc nebo já nevím…tak se pořád uklidňuju tím,že jsem přece těhotná a čekám dva zázraky,nejsem handicapovaná,mám přítele a ten je pro mě všímaž potom budou chtít všichni vidět děti a někam zajít,tak jim ukážu záda jako oni mně
hkac píše:Anonymní píše:Ahoj. Já takové kamarádky získala díky starší dceři. Ona je společenská a děti vyhledává,t akže byla jen otázka času, kdy si sednem i my maminky
Ahojky,možná je to trapný téma ale já už nevím co se sebouJsem pořád s malou sama,je mi smutno po nějaké kamarádce.Nejhorší je,že si nemám už pořádně ani co s kamarádama říct.Tím,že mám dítě mám úplně jiný starosti a zájmy než moji kamarádi,kteří ještě dítě nemají.Jelikož mi je 20 tak nemám pořádně nikoho k sobě.Když jdu třeba někde po obchodě,tak závidím těm maminkám co něco neustále podnikají s jinýma maminkama a jejich děti si spolu můžou hrát.Je mi z toho tak nějak smutno.
Jestli je tu někdo,kdo taky nemá žádnou kamarádku se kterou by jste podnikali nějaký procházky,výlety atd.tak by mě zajímalo jak to děláte aby Vám nebylo přes den smutno.Protože já jsem sama s malou v podstatě pořád.Ale přece jen bych dělala ráda něco co by bavilo mě i moje dítě a zároveň aby jsme měli obě někoho k sobě.Budu ráda za každou radu.
. Nejdřív jsme chodily na cvičení po porodu, tam jsem se hodně skamarádila se dvěma maminkami. Teď co chodí do školky, tak se scházíme s maminkami, které mají mladší dítě věkově blízko mé mladší dceři. Na seznámení se po netu tolik nevěřím, zvlášť pokud jsi typ jako já, co se neseznamuje zrovna snadno
. Šance je, že se trefíš zrovna do té první, je dost malá. Držím pěsti
.
Právě,že jsem přesně ten tip co se špatně seznamuje.Navíc většina maminek už jiné kamarádky maminky mají
Tak snad se brzy s dcerkou seznámíme.Oboum nám chybí společnost.
Anonymní píše:katkabanova píše:Zrovna se po něčem dívám…nevím na jaký princip jsou ty mateřská centra celkem bych i někam zašla ale jak se tak dívám tak v Brně nic moc není
Mateřská centra, Dům dětí a mládeže, soukromé kurzy (u nás na stránkách kulturního domu). Cvičení po porodu u mě navazovalo na cvičení v těhotenství, kontakt na něj mi dala sestra na gynekologii. Pak jsme pokračovaly se stejnými maminkami, se kterými jsme společně cvičily v těhotenství, takže i naše děti byly podobně věkově blízké a hodně si spolu vyhrály. S jednou z nich se scházíme i teď, co jsem se odstěhovala hodně daleko.
nebo si stačí vyhledat tady diskuzi s maminama ze stejného města, pokud tady není tak založit a uvidíš jak to půjde snadno. ![]()
Ahoj,
mateřská centra jsou dobrý nápad, děti si hrají a maminky se seznamují. Já tam teda nechodím, strašně se bojím, že děti něco chytnou.
Ale první rok a něco jsem chodila ven taky sama, kamarádky bez dětí neměli čas ani zájem, měla jsem jen jednu maminku a tu jsem potkala v porodnici. Zlepšilo se to až v létě chozením na hřiště, když tam stojí 2-3 hodiny a koukáš jak si děti hrají, tak se dřív nebo později s maminkama začneš bavit ( i kdybys nechtěla) a uvidíš, že se najde někdo s kým si budeš rozumět.
Laaja píše:
Ahoj,
mateřská centra jsou dobrý nápad, děti si hrají a maminky se seznamují. Já tam teda nechodím, strašně se bojím, že děti něco chytnou.
Ale první rok a něco jsem chodila ven taky sama, kamarádky bez dětí neměli čas ani zájem, měla jsem jen jednu maminku a tu jsem potkala v porodnici. Zlepšilo se to až v létě chozením na hřiště, když tam stojí 2-3 hodiny a koukáš jak si děti hrají, tak se dřív nebo později s maminkama začneš bavit ( i kdybys nechtěla) a uvidíš, že se najde někdo s kým si budeš rozumět.
Laaja píše:
Ahoj,
To mi říká každý,že se na hřišti seznámím.Nezbývá mi nic jiného než jen doufat ![]()
Anonymní píše:Haninac píše:Jsem z Tuřan
a z jake casti Brna jses?
ahoj, my jsme taky z Brna a taky většinou chodíme sami. Kdyžtak napiš SZ a můžeme zkusit někam vyrazit. Jak velké máš dítko?
Ahojky,možná je to trapný téma ale já už nevím co se sebou
Jsem pořád s malou sama,je mi smutno po nějaké kamarádce.Nejhorší je,že si nemám už pořádně ani co s kamarádama říct.Tím,že mám dítě mám úplně jiný starosti a zájmy než moji kamarádi,kteří ještě dítě nemají.Jelikož mi je 20 tak nemám pořádně nikoho k sobě.Když jdu třeba někde po obchodě,tak závidím těm maminkám co něco neustále podnikají s jinýma maminkama a jejich děti si spolu můžou hrát.Je mi z toho tak nějak smutno.