Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám doma malou cácorku, jsem ná mateřský a mám pocit, že mi zakrňuje mozek a když je chvilku čas přes den, tak ho proserfuju na netu ![]()
Tudíž bych chtěla začít a angličtinou. Jsem pokročilá, přečtu si hodně věcí, mám docela slovní zásobu, ale jinak je to bída.
Chtěla bych mít nějaký cíl, kamarádka mi řekla, že bych si mohla udělat FCE, ale to bych musela hoooodně zamakat a hlavně předtím chodit na kurz. Ráda bych se začala ještě učit doma, než nastoupím do kurzu, jinak to nemá cenu. Doproučily byste mi nějakou knížku? Nebo nějaké kurzy po netu? Učení po netu? Poslechy třeba po netu? cdčka? Děkuji za každou radu!
zkus anglicke filmy, anglicke knihy… me se to osvedcilo… Nebo vylozene CNN… jestli mas. Jestli ne, tak zkus pohledat na netu… zpravy ze CNN jsou nejlepsi, protoze se tam stridaji ruzni moderatori, takze si budes zvykat i na ruzne dialekty… nebo BBC. to je zase anglicke… ![]()
Drzim palce
Najdi na netu nejakou knizku, ktera pripravuje na FCE… Ale nejlepsi je rovnou zacit s tim kurzem, pokud muzues, oni si te tam otestuji, jak jsi na tom, a podle toho te priradi do spravneho kurzu.. Navic v agenturach maji spoustu podpurne literatury, ke ktere pak budes mit pristup
Jinak jsou ty knihy dost drahe…
Ahojky…pises, ze uz jsi pokrocila tudiz mas kus za sebou
…vyborne stranky na netu jsou www.helpforenglish.cz, ovsem nepises co bys potrebovala dopilovat
…ale mrkni a uvidis zda si najdes to sve. Jsou tam lekce pro zacatecniky i pokrocile, vc textu, prekladu, vyslovnosti, poslechovych cviceni…no je tam toho spousta, ja na tyto stranky nedam dopustit. Preji hodne uspechu ve tvem jazykovem rozvoji ![]()
A urcite ty anglicke filmy nebo porady
…my zijeme v Anglii a v podstate na TV koukame cely den..samozrejme pouze na anglicke kanaly
a moc to pomaha nejen me samotne, ale i memu synovi, kteremu je teprve 19 mesicu…uz chyta slovicka i on a to toho jeste ani moc nerekne cesky
..anglickych slovicek umi daleko vic nez tech ceskych…mozna me bude jednoho dne doucovat on
. ![]()
Děkuju, já bych spíš začala doma a ptom teprve kurz, spoustu jsem z angličtiny zapomněla, tak aby mě zase nedali do nějakých začátečníků, to bych asi nedala.
Bublino, na stránkách flo-joe.com se proklikej na odkaz FCE, potom vlevo v nabídce „word bank“ - každý den slovíčka atd. Na stejném místě podtím „practice tests“. To je moc prima stránka ![]()
ahoj, já učím aj a na FCE připravuju celkem často, doporučuju ti koupit si přípravu k FCE jako knížku a dej si pozor, aby tam byl klíč. pak si to můžeš projít sama a na jednotlivých lekcích poznáš, která gramatika ti nejde a pak si můžeš najít vysvětlení a cvičení na netu. já když chci pro studenty materiál, tak zadám do vyhledávače na googlu např: conditional clauses exercise a najde se ti hromada materiálů na podmínkové věty - na každém webu je něco. na kurzy bych se vyprdla, většinou je to mix lidí nejrůznějších úrovní a je to dost drahá sranda - radši soukromý hodiny, to budeš mít individuální přístup nebo e-learning - taky to s pár klientama provozuju a na přípravu ke zkoušce je to ideální Martina
konkrétní knížka je např. FCE result, ale je jich spousta.www stránky často používám tyhle www.englisch-hilfen.de
děkuju Marti, taky se mi moc nechce chodit na kurz, navíc jsem si potřebuju mnoho věcí i připomenout a chodit rok někam, kde si jenom procvičim, co už umím se mi nechce.
dělá se to tak, že ti po mailu pošlu nějaké diagnostické testy, vyplníš mi je a pošleš zpátky, já podle toho poznám, co umíš a co ne. Podle toho se dohodneme, jaká jsi úroveň, jakou potřebuješ učebnici a materiály (ale pokud ty víš, že chceš dělat přípravu na FCE - můžem spolu dělat přímo materiály na FCE s tím, že když ti něco nepůjde, tak se vrátíme i do látky, která má být na té úrovni probraná). Pokaždé bych ti poslala materiály k celé lekci a postupně bychom to spolu procházeli. Poskytla bych ti informace a výklad a pak bych ti zadala ten materiál, který se k tomu vztahuje, vyplníš, pošleš zpět, zkontroluju, pokud je to třeba, pošlu další materiály na stejnou problematiku. Na úroveň FCE se dělá gramatika, čtení, psaní (takže budeš muset občas napsat esej, dám ti tipy, jak na to, vzorovou esej a pak opravím tu tvoji), poslech (CD bych Ti vypálila a poslala poštou). Jediné, co ti nemohu nabídnout, je procvičení ústní části testu - to je nutné dělat osobně, takže by sis musela někoho sehnat. Cenu bych ti vypočítala individuálně, na firemních webovovkách sice máme ceny, ale ty nejsou vypočítané na práci s konkrétní učebnicí. Podívej, má to výhody i nevýhody - nemusíš kupovat učebnici, cd atd.,můžeš pracovat doma, nikam nemusíš chodit, je to přizpůsobené jen tobě, žádné přizpůsobování v rámci skupiny, tempo si budeš udávat sama (někteří klienti, kteří makají, jsou schopní udělat poměrně rychle velký pokrok - mám klientku, která zvládá jednu lekci týdně - je doma s malým dítětem) - na druhou stranu je to dražší než když budeš pracovat sama s klíčem a chybí tam ta příprava na ústní a v neposlední řadě to od tebe vyžaduje motivaci k práci - prostě se musíš sama donutit, najít si na to čas
jo a standardně dělám s klientama cvičný testy ( ty si taky můžeš koupit sama - je to teda drahý jako kráva, ale pokud by ses chtěla fakt učit jen sama doma bez placení někomu jinému, doporučuji zakoupit)
I já bych měla zájem o e-learningový kurz, taky jsem doma, jenže mimčo je ještě malý, nehnu se od ní na krok. Taky by mě zajímala cena, jestli jsem vůbec schopná to zaplatit. děkuji terinka4444@seznam. cz
@Bublina80
Ty pocity na materske ze startu moc dobre znam. Ja jsem se musela anglictinu hooooodne dosprtavat kvuli praci. Komunikujeme v cizim jazyce na denni bazi a zakladni fraze postupne s expanzi firmy prestavaly stacit. Tenkrat to byla tvrda drina - ja mela vyhodu moznosti firemniho kurzu, ale stejne jsem to doma musela dohanet. Na materske mi pak chybela „mozkova aktivita“
, tak jsem prochazela jeste sama nejake knihy - vetsinou AJ pro samouky, ale to spis tak, abych se udrzovala. Urcite bych doporucila nejaky kurz, ktery ma urcity system, jiste budou kurzy zamerujici se prave na pripravu na certifikat, kde bys procicovala to, co budes potrebovat nejvice. Pripadne nejakeho lektora, ktery ma zkusenosti s pripravou na certifikat a bude Te umet dobre nasmerovat, motivovat a vest. Moc drzim palce, je to supr. Jeste me napada - na materske jsem se hodne zajimala o AJ pro deti (protoze z vlastni zkusenosti vim, jak je anglicky jazyk dnes dulezity nejen po profesni strance), nacetla jsem spoustu veci a nakonec jsem nas s dcerkou zapsala do Helen Doron centra, kam uz chodime ctvrtym rokem a musim rici, ze jsem se i ja zacala v AJ citit mnohem lepe. Kdyz jeste dcerka nemluvila, mluvily jsme za deti my, maminky. Postupne ze me zacal opadavat takovy ten „stud“, ktery jsem vzdy mela. Kdyz mas doma tu cacorku, mohly byste zacit s AJ obe dve
. A pak to bude hotova anglicka domacnost
![]()
Oživuji diskuzi. Jsem na MD, co se týče AJ tak si troufám říct, že mírně pokročilá, ale ráda bych se jazykům věnovala dála - dodělat Aj a průběžně opakovat a začít další dva nové.
Mám možnost individuálního studia - 350,–/hodina, plus v případě zájmu zkouška 3000,–, a teď k dotazu -
Vyplatí se v dnešní době dělat zkoušky z jazyků, když vím, že mluvím perfektně? Jak na to koukají zaměstnavatelé? Požadují papír o zkoušce nebo se řídí praxí a zkušenostmi?
Pracuji jako personalistka a kandidaty z anglictiny, pokud je k dane pozici potreba, vzdycky zkousim. U pohovoru vzdycky poznam, jestli clovek umi a na jake zhruba urovni.
Ja sama na certifikaty moc nedam, protoze z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz clovek jazyk nepouziva, rychle jej zapomina. Viz moje rustina, a to z ni mam statnice… ![]()