Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj anonymní. Já jsem na tom podobně. Já taky bydlím na vesnici, dokonce na vesnici kde žiju od narození, tak by se čekalo, že tady budu mít plno kamarádek, ale není to tak. Moje kamarádky ač jsou na mateřské se odstěhovaly pryč a nemám tady ani jednu kamarádku s kterou bych šla ven pokecat. Když jsem se chtěla vetřít do společnosti zdejších holek na mateřské, i když mladších ale ne o moc, tak to neklaplo. Nezbývá mi nic jiného než chodit po vycházkách s dětmi sama, s kamarádkama se kontaktovat přes net a těšit se až to skončí a já konečně nastoupím zpátky do práce mezi lidi.
Asi jsem ti nijak neporadila, ale rozumím ti.....
Anabellka píše:
Ahoj anonymní. Já jsem na tom podobně. Já taky bydlím na vesnici, dokonce na vesnici kde žiju od narození, tak by se čekalo, že tady budu mít plno kamarádek, ale není to tak. Moje kamarádky ač jsou na mateřské se odstěhovaly pryč a nemám tady ani jednu kamarádku s kterou bych šla ven pokecat. Když jsem se chtěla vetřít do společnosti zdejších holek na mateřské, i když mladších ale ne o moc, tak to neklaplo. Nezbývá mi nic jiného než chodit po vycházkách s dětmi sama, s kamarádkama se kontaktovat přes net a těšit se až to skončí a já konečně nastoupím zpátky do práce mezi lidi.
Asi jsem ti nijak neporadila, ale rozumím ti.....
Jako bych to psala já ![]()
Holky, koukla jsem vám na profil, obě jste daleko…
No, tady je pár diskuzí podle místa bydliště, napište tam, určitě někoho najdete v dostupném okolí
Samota je mnohdy zlá, tak vám držím palce, ať narazíte co nejdřív na nějakou spřízněnou duši!
Taky ti rozumim.
Ja byla s prvnim synem na materske na vesnici (bydleli jsme u nasich v patre). Nikoho jsem tam neznala, na materske jsem sla max. na zahradu. Sileny. ![]()
V 1,5r syna jsme se prestehovali do vetsiho mesta u Prahy. Take jsem tu nikoho neznala, ale diky mat.centru, bazenu, koupalisti, knihovne, spouste hrist a tak jsme alespon meli co delat. Kamaradky jsem si nasla az kdyz sel syn do skolky a ja zacala kamaradit s matkama jeho spoluzaku. ![]()
Takze rada… zapojit se do blizkeho materskeho centra, chodit s deckem na cviceni, plavani, krouzky… a snad se s nekym seznamis. ![]()
no jako já se toho taky děsím,ale jako i malé město je lepší, než vesnice. to chápu, že je to náročné na psychiku prostě.i z vesnice se dá aspon jednou týdně dojet do města na koupání nebo do centra..?? určitě to zkusit a pak to půjde samo.
![]()
Hm, a já jsem se přestěhovala chvilku před těhu. Navíc jsem se kamarádila spíš s klukama, které mimi nerajcuje. Ale mám super chlapa, který rád pohlídá a pustí mě i na noc samotnou ven. Ví, že mi může důvěřovat a nekojím. Ale je mi někdy na palici. Jediná kamarádka, co tu mám, je hrozná drbna a nebaví mě poslouchat, kdo co jak a s.re mě, pak poslouchat o sobě!!!! Raději bych ji
než si ji kolikrát pustila přes práh. Jenže se pak nudím a zas si ji sem pustím a zas se zařeknu, že příště už ne a zas si ji sem pustím… Kolikrát si říkám, radši žádná kamarádka než taková…
drbna je spíš na škodu prostě, pak roznáší kde co,přesně tak jak říkáš.tak to máš super, že máš vycházky, dneska je docela dost aktivit i když né zadarmo,ale jednou do týdne chodit plavat či do mimiklubu je v pohodě ne.člověk musí hledat si sám program když je tak prostě odříznutej to jako je náročné i psychicky
![]()
Asi Ti něják výrazně neporadím. Jsem na tom stejně. Taky jsme se teď přestěhovali a já jsem za to moc šťastná, líbí se mi tu. Ale nikoho tu neznám. Celý dny mluvím s malou a se psi a je to na hlavu. Těžko se mi seznamuje s novými lidmi, takhle přes net nemám problém, ale na živo jsem hodně ostražitá a nedůvěřivá. Moje kamarádky jsou všechny bezdětné a zaměstnané životem ve velkoměstě, takže to, že by některá dojela na návštěvu, nehrozí. Tak snad jen drž se, raduj se z maličkostí, moc na to nemysli. A věř, že jednou bude lépe.
![]()
Ahoj,tak koukam,ze je nas tu vic:-)Ja jsem z Prahy,ale mam ten samej problem:-(kamaradky,co nemaji deti ,tak ty to neba,a ty co deti maji,tak jsou na druhem konci a nemaji se ke me jak dostat,tak chteji,abych furt jezdila ja za nima,ale popravde,uz me to prestava bavit.Taky bych nekdy pohodu u me doma a ne stale na cestach,a nebo aspon v okoli domova.
Já jsem na tom taky tak…na malym městě, auto máme, ale bojím se sama jezdit, takže buď sedím doma a nebo procházkuju s malým. Začíná mi z toho hrabat… ![]()
ahoj, já jsem sice z velkého města ale jsem na tom podobně, kamarádky bud pracují a nebo bydlí daleko. Když jdeme ven tak se nám stává že na hřišti nikdo není a nebo jsou tam maminky dost nekamarádské takže chodíme pořád sami. Je to na palici, ještě že mám aspon internet a už se taky těším do práce až se budu pravidelně stýkávat s dospělými lidmi
Taky jsem z vesnice a mám úplně stejný problém. Při první mateřské jsem se proto začala zajímat o zahradu takže zvelebuju co se dá. A teď při druhý jsem se dala do zedničení a opravuju kolem baráku co je potřeba. Akorát mě pořád brzdí nedostatek financí a to pak mívám deprese z nudy.
jj program si vymyslet je důležité, já mám kamarádky bud taky pracovně a nebo už to mají odrozené a děti jsou bud nemocné a nebo ve školkách a maminky kamarádky se navrátili do práce, nemám těhu kamarádku kolem sebe žádnou.
spoléhám na to plavání a na ten mimiklub u nás ve městě,ale nikde není napsané to,že si padnu s někým do oka.věříte, že já to mám taky tak, vždycky slyším tak dojdi jsme doma,ale že by mi jako někdo řekl, tak mi dojdem tak to se mi dlouho nestalo, furt jen já mám dojít, a to člověka za chvilku fakt otráví a to to máme třeba vzdálenostně skoro stejně když jsme z jednoho města.je to zvláštní v tomto fakt.net taky hodně jsem na diskuzích
![]()
Ahoj, jsem na tom podobně. Bydlím na malém městě s manželem, rodiče mám 350km daleko a jezdí za mnou tak 2× ročně na týden a já za nimi rovněž tak. S rodiči manžela se nestýkáme, kamarádky jsem hledala, ale marně. Zkoušela jsem to mj. i tady přes emimino, ale bohužel, maminky z „mého města“ mají zavřenou diskusi a mnohem mladší děti, my bydlíme na okraji a oni se každý týden sice schází v centru v cukrárně, ale pro mě to znamená, jet tam s malým busem a pak se s ním táhnout pěšky, což mi neujde. Sice mám řidičák, ale neřídím, takže jsem tu uvázaná na kraji města.....Je tu tedy RC, ale tam je na mě zase až moc lidí, třeba na hernu jich klidně přijde 30 včetně dětí a to je na mě až moc, hlavně kdyby syn vystřihl svou scénu (má momentálně období vzdoru). Takže jsem tu sama se synem, někdy to i obrečím, hlavně je mi líto malého, chtěla jsme mu najít na hraní nějakého vrstevníka, ale nevyšlo mi to…( jo a to se snažil i manžel, on tu samozřejmě kamarády a spolužáky z dětsví zná, takto jsme poznala 3 maminky, jedna teda bydlí hodně daleko, ale ty dvě by přijít mohly (byli u nás tak 2×), několikrát jsem je zvala já, manžel, ale nezájem…to pak vždy obulím, jestli jsem tak nesnesitelná
![]()
Ahoj,
jsem uz po druhe na materske a na dceru jsem se tesila, ale protoze bydlim na vesnici a kolem me nikdo deti m alenema, tak jsem porad s malou sama. Par maminek samozrejme tady je ,ale je problem se seznamit, navic jsou to holky , ktere mi ani nejsou moc sympaticke, pomalu ani nepozdravi a kdyz uz tady maminka nejaka je , tak chodi taky sama a ja nejsem ten typ, ktery by za ni prisel a zeptal se jestli se muzu pridat. Moje kamaradka se odstehovala s ditetem a dalsi jsou uz v praci. Neni tady kam jit s detma, takze moznost seznameni nulova.Moc mi chybi nekdo s kym by si mohla hrat dcerka a mrzi me ze materska, kterou bych si mela uzit travim sama a zdeptana.