Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli mate cas a hlavne naladu o sebe trochu pecovat na MD? Myslim tim treba jestli zvladnete aspon namalovat se , nebo nemate pomysleni? Jak tak totiz koukam po maminkach , tak mi prijdou nektere opravdu strhane a rikam si , ze kdyby se trochu oblikli, trochu te rasenky…Jak to ze nektere po diteti uplne na sebe kaslou?
Já byla namalovaná i u porodu, abych na fotce vypadala normálně
bez nalíčení nejdu ani s košem, ale chápu ostatní, kterým se nechce, hlavně, že ony se cítí dobře, to je důležité.
Tohle se řešilo v diskusi o Hanychový
Vždycky se dá najít na tohle čas
Kdo tvrdí že ne, kecá ![]()
Protoze se vymlouvaji,ze nestihaji nebo ze nebudou „krasne“ na ukor ditete,pripadne ze to pro ne neni dulezite.Ty,ktere se snazi vypadat upravene vedi,ze to stihat jde a rozhodne u toho dite hodiny nerve ![]()
IV987 píše:
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli mate cas a hlavne naladu o sebe trochu pecovat na MD?
Nemám ale udělat si ho musím, jinak se cítím na draka ![]()
AHojky tak když jsem doma tak se ani neučešu
hned za malým
ale když jdeme ven tak se namaluju a upravím přeci nepůjdu mezi lidi jako strašák
dám malého vždy do houpačky nebo na zem dám mu hračky a jdu se upravit.. nebo ho dám do kočárku a kouká na mě jak se maluju to ho baví
dělám i ksichty a on se vždy směje
ale znám maminky které vůbec se neupravují a jdou ven. no děs
jednou sem šla v teplákách ven ale to jen kolem našeho bloku
![]()
IV987 píše:
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli mate cas a hlavne naladu o sebe trochu pecovat na MD? Myslim tim treba jestli zvladnete aspon namalovat se , nebo nemate pomysleni? Jak tak totiz koukam po maminkach , tak mi prijdou nektere opravdu strhane a rikam si , ze kdyby se trochu oblikli, trochu te rasenky…Jak to ze nektere po diteti uplne na sebe kaslou?
Hele já bych to furt nepodmiňovala mateřskou - tu krásu a starost o sebe. Někdo o sebe prostě pečuje ať se děje co se děje, někdo o sebe pečuje jen když vyráží na nějakou důležitou akci, schůzku atd. Někdo se o sebe stará jen když chodí do práce a někdo se o sebe třeba nestará vůbec. Někdo má k tomu dítě a někdo ne.. ![]()
Když byl malej menší, šel do koupelny v lehátku se mnou. Teď už se v obýváku krásně zabaví třeba s hrazdičkou sám ![]()
Já myslím,že spíš je to o pohodlnosti než že by nebyl čas
Těch 10 minut na učesání a nalíčená si přece najde každý.
Určitě si na sebe čas dokážu udělat.
Já osobně se líčím vyjímečně, ale ne proto, že se mi nechce nebo že bych neměla čas, ale z důvodu, že to zatím nepotřebuji. Používám pouze krém na sjednocení pleti a řasenku, v zimě balzám na rty/v létě lesk (občas teda trochu zdravíčka). Ovšem s neumytýma a neupravenýma vlasama bych ven nevyšla.
Ale ona celková péče o sebe je důležitá. Nedovedu si představit, že bych měla neupravené nehty, že bych neměla oholené jisté části těla. Prostě to ke mě patří a cítím se takhle dobře. Čas si na sebe udělám vždy, buď pohlídá muž a já relaxuji ve vaně (i když se tam dítě dobývá) a nebo lakuju nehty v jeho přítomnosti. Neříkám, že to někdy není boj, ale ten výsledek stojí za to ![]()
Taky mě příjde, že některé mámy se na sebe úplně vykašlaly. Vždyť ale dítě není překážka v tom, abych o sebe dbala a cítila se dobře.
Určitě se tu objeví názory, že raději si maminky hrají s dětma, než aby si 10minut lakovaly nehty, atp… Ale pak se nemůžou divit, že tu vzniká x podobných diskuzích na téma, že maminky o sebe nepečují…
Jo a od příštího týdne se chystám i na cvičení, doma po večerech mě to samotnou nebaví. Tak abych nebyla krkavčí máma, která kašle na své dítě
![]()
Příspěvek upraven 16.02.12 v 12:00
Tak 5 min se na líčení ráno najde, stejně jako večer 5 min na odlíčení. ![]()
Mam to prave taky tak, nesla bych neupravena proste nikam.Zabere mi to tak 10minut a vypadam jako clovek. No na bazen se taky maluju
. A trochu nechapu, kdyz ty holky a prijde mi ze hlavne ty starsi maminky chodi tak jak chodi. Vypadaji pak jeste starsi nez jsou. Tiom nechci pomlouvat, ale myslim , ze to nebude tim casem, co?
Čas mám a jinak to u mě ani nejde, protože ven nenamalovaná nevylezu.
Když byl syn maličkej, tak jsem si ho zkrátka na tu chvilku přenesla v lehátku k sobě do koupelny. Syn byl spokojený a pozoroval mě a teď ho zanechám vedle koupelny a většinou je něčím strašně zaměstnaný. Teď v poslední době se plazí všude za mnou, takže kolikrát se doplazí i za mnou do koupelny a snaží se strhávat ručníky. Nemaluju se akorát doma a když jdu s odpaďákem nebo otevřít pošťačce. ![]()
Čas nemám vůbec, ale každý den si musím umýt vlasy (mám krátké a hodně se mastí) a každý den se namaluju, jen tak šupšup, abych se cítila jako ženská. Ale úplně jsem na mateřské rezignovala na slušné oblečení
, chodím jak hastroš, fakt to s naším hyperaktivním kvítkem nemá cenu snažit se o slušný výzor, do pár minut jsem stejně od něčeho zamatlaná, navíc u nás je dost náročný procházkový terén, takže ani ven nemá cenu se hezky oblíct nebo obout. Takže džíny, umatlané poblinkané triko a tenisky, fakt se někdy stydím ![]()