Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak kdy,při třech dětech spíš na to není nálada..Když u mě dva stojí a tahaj za kalhoty a vyřvávaj a třetí mi to krámuje,tak nic moc ![]()
já teda pár prvních měsíců po porodu neměla ani chut a ani čas-malá sice spala pořád ale já na tom byla tak blbě,myslela jsem že musím jen uklízet,vařit a starat se když dítě spí. takže namalovat bylo opravdu na posledním místě! co začala být samostatná a já normální tak jsem se vrátila ke svému prapůvodnímu já
ale i ted pro mě platí že když jdu na prochajdu,nemusím být namalovaná. cítím se tak líp,jdemem přeci do lesa a blbákovat. ovšem když někam jedu,do prahy,nakoupit nebo prostě mezi lidi…to se ráda upravím. ted už si připadám jako šikovná maminka co zvládne dítě,rodinu,domácnost i sebe
dřív pro mě bylo veledůležité být namalovaná i k těm odpadkům ale to se jaksi vytratilo
takže čas je,jen si ho musíš umět udělat a najít zase tu chuť být pro sebe hezká ![]()
Tak cas mam vetsinou vzdy,ale zase nevidim nutnost se malovat,kdyz jdu vynest kos a nebo kdyz jdu s prckem na prochazku,lyzovat,bobovat,jezdit na kole.....maluju se vetsinou jen tehdy,kdyz vim,ze jdu do spolecnosti,k doktorovi,do prace…
Myslim,ze se vzhledem jsem tak nejak prumer a rekla bych,ze dobre vypadam i nenamalovana ![]()
A jestli se nekdo jiny maluje nebo ne,to me je teda uplne fuk ![]()
tak dneska treba sem se ani necesala jeste, ale sem nemocna a ven se nechystam…jinak vzdycky upravena jak nejlip to jde
teda, pokud jdu s kocarem, tak jen tak prumer, proste abych vypadala jako clovek…driv sem si hodne vyhrala s upravou vlasu, coz ted jak sem odvykla, tak pri marnych pokusech zjistuju ze uz proste neumim nic moc, vzdycky nakonec zvitezi culik a sponky, coz je mi dost lito…ale kdybych byla krasna prirozene,tak na make-up prdim a byla bych jedine stastna…holt ale komu neni dano ![]()
ahojky tak čas na to mám nezabere ni to dýl jak 10 min. a většinou se maluju každý den jen občas se stane že jsem extrémně líná tak jdu ven nenamalovaná ale nejni to o čase jako spíš o lenosti
![]()
Tak já mám dvě půlroční mimina a k tomu ještě čtyřletou holčičku, ale maluju se teda každý ráno, ke kadeřnici si taky zajdu a na procházku se taky snažím pěkně oblíknout, nějak mi chodit nenamalovaná a v teplákách po venku snižuje sebevědomí:-D
tak řasenka a lesk na rty to jistí i když jdu s tim košem
, přece nemůžu dopustit, aby mě tu někdo cestou po schodech potkal a leknutim z nich spadnul, ne? ![]()
Každého věc, někomu na tom záleží jak vypadá někomu ne. Osobně nemám ráda neupravené lidi, zvlášť ženské. Taky někdy nevim kde mi hlava stojí - mrňous, domácnost… Ale těch pár minut na to si upravit vlasy, nalíčit se a oblíct si něco hezkýho, si najdu vždycky. Přece nepujdu s kočárkem ven jako strašidlo, chci aby měl malej hezkou maminku. ![]()
Když jsme byli v mrazech doma, tak jsem to neřešila. Jak jdem na procházku maluju se, takový ten základ, když je nálada tak třeba i stíny. To je ale veškerá péče, jinak jsem líná si dělat nehty, vlasy..atd…
dari74 píše:
Já myslím,že spíš je to o pohodlnosti než že by nebyl časTěch 10 minut na učesání a nalíčená si přece najde každý.
souhlasím ![]()
Ja nechci aby to vyznelo jako pomlouvani. ale prijde mi celkem divny, kdyz vidim jak maminka , ktera byla pred ditetem pekna , upravena holka a najednou po diteti, triko po manzelovi aby zakryla kila navic, nenalicena , neupravena a stezuje si, ze uz manzela nepritahuje. To prece neni o kilech ale o tom , trochu o sebe dbat aspon tech 15 minut. A ikdyz holka pribere, je plno sexy boubelek maminek. Jen me zajimalo, jak to maji jine. Jinak doma jsem teplakova kralovna ![]()
Když se chce jde všechno, nehledě na to, že i děti někdy spí
NA co nikdy nezapomenu jsou nehty, alespoň hezky zapilované, bezbarvý lak. Laky mi normálně nedrží a u bezbarvého není tolik vidět, když se po dvou dnech začne odlupovat
Pak záleží na situaci, když někam jdu, jedu, vždycky se upravím tak, abych se cítila dobře. Doma to moc neřeším, tady jen podle nálady, někdy se jen trochu namaluju, někdy načešu vlasy, prostě podle nálady. Důležitý je, abych se cítila dobře, pak mě tak vnímají i ostatní… ![]()
Ja teda ditko jeste nemam,ale kdyz jsem doma a nebo je leto tak se nemaluju..ale kdyz jdu do prace delam servirku a nebo kdyz jedeme nakoupit..tak se maluju
trva mi to deset minut.A kdyz nemam zrovna dobre vlasy tak si udelam culik a uliznu gelem a jdu ![]()
manželova trika nosím ale na spaní
nekojením a depresema se moje váha srazila pod bod mrazu a vypadám líp než předtím
jen mi nepřijde nutný namalovat se když jdu s holkou lítat po lese. ale je fakt že to je každýho věc a musím přiznat že když venku vidím krásně upravenou mamku tak si řeknu že bych už taky měla se na ven namalovat ![]()