Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
Prosim o napady ako vydrzat dlhsie von s 3 mesacnym babatkom. Odmieta kocik (po pol hodinke sa v nom zobudi a place), v nosici ju uspime doma a ideme von no vydrzi spinkat iba menej ako hodinu a ked sa zobudi chce ist z neho von. Kojime aj v nosici, niekedy to trocha spanok predlzi. Uspat zniva sa nedari, vacsinou treba tmu a fit loptu.
Mate tipy ako ‘naucit’ babatko byt v nosici aj bdele ci ako naucit na kociar? Radi by sme aj dlhsie prechadzky, takto je to dost izolujuce. Pripadne mali ste to a zmenilo sa to casom?
Samozrejme tesime sa ze je zdrava a velmi zlata, skor ma zaujima ci su nejake napady co skusit
dakujem!
Hračky do kočárku? Nic víc mě nenapadá… Spíš nezbyde než počkat, jestli se to změní.
Obávám se, že dítě nijak nenaučíš. Když v kočárku být nechce tak s tím nic neuděláš. Max se můžeš snažit mu tam navěsit různé hračky aby ho chvilku zabavili, ale jinak se budeš muset smířit s tím, že nemáš kočárkové dítě.
Podle mě čas. A taky dělat pauzy na vycházkách, nechat vypást a tak. Ale to v zimě sotva jde. Mám prosincové dítě a tak do dubna jsem taky nešla z domu déle jak na hodinu, jinak brečelo.
Syna jsem jen nosila, dceru zezačátku taky. Ten třetí měsíc byl takový obtížný. Dítě z baby nosítka ještě pořádne nevidělo, ale už chtělo. Tak se vrtělo, zlobilo. Ale velmi rychle to přejde
Hned jak jsme přešli v těch 4m na normální nosítko, to už děti hezky drží hlavu, tak pěkně viděli ven a koukali a bylo jim tam hej.
Příspěvek upraven 27.11.21 v 15:10
@monika1208 nás mladý je naučený spát jen venku, tzn dřív 5×, teď 3× denne kočár nebo šátek a hurá ven.. teď tu máme 15 cm sněhu, už hodinu spí v kočáru za já mrznu.. jo a spí jen ve fleece dece, páč je prostě asi jiný
naučila jsme ho tak, že v čase spánku jsem šupla do kočáru a vozila.driv jsem musela aktivně jezdit, teď jen uspim, zaparkuji a Ave ![]()
@monika1208 Asi tě nepotěším. Je to o nastavení dítěte. Pokud kočár rádo nemá, tak ho rádo nemá. Můžeš zkusit hračky, pokud už pase tak jezdit na břiše ( může koukat ven).
U nás nastal maličko zlom až s přestupem do sportaku ( věk cca 6 měsíců), ale i to je vždy sázka do loterie, zda tam bude nebo ne. Jestli tam bude nebo nebude chtít být nelze ovlivnit.
Jinak nosime, čili kombinace kočáru a nošení. Že by spokojeně spalo v kočáře třeba 1-2 hodiny, což normálně děti dělají, se nestalo nikdy.
Dobrý je se s tím smířit. Člověku se uleví ![]()
@martina.se
Na tohle dítě to nefunguje. V kočáře spát nechce. Už od mimina v něm bylo během 10 minut vzhuru a řvalo. A fakt vydrželo řvát celou dobu pobytu v něm. A nepomohlo nic. Vyzkoušeli jsme snad vše.
Taky jsem měla/mám dnes už dospělé dítě, které zase lépe spalo v kočáře než doma. Každé je jiné. ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se
Na tohle dítě to nefunguje. V kočáře spát nechce. Už od mimina v něm bylo během 10 minut vzhuru a řvalo. A fakt vydrželo řvát celou dobu pobytu v něm. A nepomohlo nic. Vyzkoušeli jsme snad vše.
Taky jsem měla/mám dnes už dospělé dítě, které zase lépe spalo v kočáře než doma. Každé je jiné.
Tak to mám asi štěstí.. u nás se tedy musí jezdit terén, rovná cesta znamená řev
takže kros po lese nebo v sadu
@Anonymní píše:@monika1208
@martina.se
Taky jsem měla/mám dnes už dospělé dítě, které zase lépe spalo v kočáře než doma. Každé je jiné.
@stinga píše:
@monika1208
je to tím nosením - nošené děti nesnášejí kočár, když ji nosíš, cítí tvé tělo a vidí na okolí, což v kočáře není a proto tam dítě řve a nechce tam být
Taky úplně nesedí.. já mám nosence, ale kombinujeme s kočárem a v pohodě.. i starší zvládal ![]()
Nijak dcera taky spala v kočáře jen 30 min a pak řvala dokud jsem nepřijela domů. takže moje vycházky vypadaly asi tak že jsem uřvaného novoše šoupla do kočárku když byl čas spaní…kvedláním jsem jí uspala a pak honem do obchodu něco rychle nakoupit a pořád kočárekm kvedlat aby byl kočár stále v pohybu…a za 30min jsem musela být zpět, neboť po 30m spánku se slečna probudila a řvala jako by ji řezali zaživa…
U našich všech dětí přišel kočár než plave v úvahu od té doby, co si sedly. Pak už to šlo.