4 letý syn mele jak kolovrátek

123
25.3.24 11:49

4 letý syn mele jak kolovrátek

Dobrý den maminky,

mám dotaz na chlapečka ve věku 4 roky.
Dle lékařky je normální, :D já na něm vyloženě nějakou diagnózu nehledám a doufám, že nikdy žádnou mít nebude. Každopádně mluvit pořádně začal ve 3 letech, dle logo má opožděný vývoj řeči, ne vadu. Ale co mi dělá celé dny :zed:
„mami, kde je tatínek?“
„tatínek je v práci, přijede odpoledne“
za minutu
„mami, kde je tatínek?“
a tohle je schopný se mě ptát v různých intervalech celý den, dokud manžel nedojede z práce 8o a není to jen o tatínkovi, je to cokoliv a pořád dokola. Mě už přijde, že buď to dělá naschvál, nebo je natvrdlej :roll: je to šíleně otravný. Nebo třeba zažil něco před týdnem a najednou z ničeho nic o tom začne mluvit. Třeba jeli za babičkou vlakem, sedí, prohlíží si knížku a najednou přijde a řekne, „dneska jsem jel s tatínkem za babičkou vlakem“ a já na něj, že to nebylo dnes, ale minulý týden a to je schopný se semnou i hodinu hádat „ne, dneska!“ :roll:
prosím vás, řekněte mi, že taky máte děti jak zaseklou gramofonovou desku, nebo mě švihne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1552
25.3.24 12:04

Partneruv sym to tak mel. Ted uz mu je skoro 6 a zacina se to lepsit. Ale uz v tech ctyrech letech jsme se ho ptali zpet, takze kdyz se potreti zeptal treba kde je tatinek, tak jsme se zpet zeptali co si mysli on a pak si i obvykle odpovedel. Zaroven jsme vysvetlovali, ze je to otravne, kdyz se pta porad dokola a at si zkousi ty veci zapamatovat, kdyz uz mu je nekdo rekne. Takto mu totiz chybeli i nazvy veci, dnu v tydnu a podobne, ktere bezpecne vedel. Prislo mi jen, ze se mu nechtelo se v te chvili zamyslet a vzpomenout si. Takze jsme mu veci, ktere uz znal, prestali na pozadani rikat. Jestli to ale bylo tim, ze jsme ho obcas nechali se v tom zapominani takto „vykoupat“ nebo proste jen dorostl, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
25.3.24 12:05

Přijde mi, že máte prehnane nároky, buďte ráda, že mluví, že se snaží orientovat v čase a mít svoji hlavu. Teď Vám to třeba přijde otravné, ale jsou děti, které ve 4 letech skoro nemluví, nebo mluví málo, mluví špatně, nechápu čas apod. Máte zdravé dítě, nechte ho být dítětem panebože. Mně přijde, že vy jste natvrdlá, s prominutim. Ne vaše dítě. Dítě se chová jako dítě, wow. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
25.3.24 12:06

U nás doma je to stejné, akorát jsou synovi 2 roky. Skoro čtyřletá dcera už je úplně jinde.
Ale nejspíš to bude ok, každé dítě je jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.3.24 12:11

Jako jinak má úplně extrémní paměť, až mě to děsí, on třeba začne mluvit o tom, co se stalo před dvěma lety 8o když měl 2 roky, byli jsme v zoo a on třeba přijde a řekne mi
„mami pamatuješ, jak jsme byli s tatínkem v zoo? pojedem zase?“ a já se ho zeptám, ty si pamatuješ, jak jsme byli v zoo? a on mi odpoví, že ano 8o no ale pak je o tom schopný právě mlet celý den až do večera :mrgreen: manžel dojede z práce a syn na něj volá" tati jedem do zoo! " :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
25.3.24 12:12

2,5 léta mi tohle dělá úplně běžně… trimilionkrat za den: ahoj mami copak děláš? A pořád si prozpěvuje…buď twinkke twinkle little star nebo bratře Kubo bratře Kubo nebo skákal pes. Nebo kola autobusu se točí dál…tyhle melodie pořád dokola s různými slovy…
a vím že i neteře které jsou starší tohle dělaly…podle mě je to normální… :nevim: je to otravné a chvílemi mi z toho hrabě jsem ale ráda že tak hezky mluví ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
25.3.24 12:13
@xxprincesscz píše: Více

Přesně tak, já někdy žasnu, co někteří od dětí čekají :roll: prostě normální dítě, které zjevně není ještě úplně zralé si některé věci zapamatovat/uvědomit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
25.3.24 12:15

2,5 letá to dělá každý den, celý den :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.3.24 12:17

@Vladusxx nj ale tvoje má 2,5 roku, syn má 4 pryč, proto mě udivuje, že se ještě neumí orientovat v čase, navíc má hodně dobrou dlouhodobou paměť, za to krátkodobou asi nula :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.3.24 12:20

@medvidka jakože si nedokáže zapamatovat odpověď, kterou jsem mu dala před minutou? to je dle mě blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
25.3.24 12:23

Skoro pětiletý vnuk jede od rána do večera, s výjimkou spaní po O. Sice se už většinou neptá nás, ale zato má panáčky a ti si „jako povídají“ mezi sebou. Jako je to legrační, ale když je to pak celé odpoledne, tak už taky hledám kde má to dítě vypínač. A navíc má takový dost výrazný hlásek :D Začal pozdě mluvit, tak teď to asi dohání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
25.3.24 12:25

@Buba mara je to možné, že ten náš to taky dohání, protože on jak otevře ráno oči, otevře i pusu a tu zavírá s očima každý den okolo 20h. Máte štěstí, že váš vnuk ještě po obědě spí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.24 12:40

Je to naprosto normální. Může to být i jeho forma komunikace. On neví, že tě tím rozčiluje. Navíc vnímání času mají takto děti strašně zkreslené…

Uběhne 5 minut a oni neví, že to bylo 5 minut nemají hodinky a čas je „relativní pojem“ Když děláme něco co nás baví, hodina uteče jak 5 minut a naopak pokud na něco čekáme, nudíme se čas se vleče. Tak to mají i dospělí natož děti. 4 roky ještě nějdou nic. Čas ještě vůbec nechápou tak jako my. Třeba se na tatínka těší.. ty mu řekneš přijede brzy.. co je to brzy? Když mu řekneš přijede ve 4 odpoledne.. tak mu to neřekne vůbec nic.. odpoledne je taky pro ně takový dosti abstraktní pojem.

Spíše bych zarpacovala na tom aby pochopil, že když se tě bude ptát pořád dokola že to není uplně OK.

Jsou děti co nezavřou pusu ani v noci… a jsou děti kzeré nemluví. Ono má své pro a proti… nejdřív po nich chceme at mluví a pak at jsou zticha.

• Citovat
  • Upravit
2003
25.3.24 13:37
@Anonymní píše: Více

Přesně tak, je to tím že se na tatínka těší, a navíc nedokáže zhodnotit kolik času uplynulo od předchozí odpovědi, kolik času zbývá do návratu a jestli se od předchozí odpovědi něco náhodou nezměnilo. Vždyť je to malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí