4 různé typy středních škol - jaké vybrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já si myslím, že gympl se opravdu vyplatí lidem, kteří chtějí na specializované obory VŠ, které nelze na střední studovat (právo, architektura, filosofie nebo i ta medina), člověk vyloženě musí být studijní typ, aby mu to nelezlo krkem a být dobrý tak nějak ve všem, protože, jak už tady padlo, dává ti to obecný základ. Píšeš, že ti moc nejdou jazyky, nevím, jak na tom jsi třeba s matikou nebo třeba chemií, ale tam je fakt potřeba mít dobrou úroveň tak nějak všeho, to znamená i třeba té angličtiny. Gymply taky často požadují vícero jazyků, což třeba odborné školy nemusejí mít, takže to by podle mě byla lepší varianta.
Kdybys chtěl být doktor nebo inženýr, tak mi gympl smysl dává, ale jako budoucímu učiteli je to podle mě zbytečné…na peďák jde dost lidí s úplným minimem (učňák s nástavbou, SŠ mimo obor), takže bych se nebála, že o něco přijdeš. Za mě bylo fajn nějaké lyceum nebo už odborná SŠ, která vyučuje předměty, které tě zajímají.
Ve zkratce, pokud fakt nejsi echt studijní typ, co leží X hodin denně v knížkách a má samé jedničky, gympl je za mě zbytečnost, zvlášť pokud chceš na Peďák.
Máš už nějakou konkrétní VŠ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se podívám na tvé zájmy, tak obchodka je úplně mimo. Stejně jako ta úča, co ti radí. Taky doporučuju gympl,,,jednak tam jsou předměty, které ti jdou a baví tě, jednak tě opravdu nejlíp připraví na vejšku. Té angličtiny je škoda, ale ta je, myslím, na každé škole jako první jazyk, druhý je volitelný. Dcera je na gymplu ve třeťáku, druhý jazyk má povinně volitelný od prváku a třetí si zvolila z povinně volitelných předmětů od třeťáku.
Ale nezavrhuju ani ten peďák, ideálně pedagogické lyceum, pokud máš v okolí. Dala bych jednu přihlášku na gympl, druhou na to lyceum, a vidělo by se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S obchodní akademii bys potom mohl učit i ekonomické předměty a měl širší pole působnosti, kdyby sis učitelství rozmyslel. Ale jestli by tě to nemělo bavit, tak to raději běž na gympl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ben37 píše:
@cancerka na vysokou chci… Je tu to že já za sebe bych se rozhodl mezi gymnáziem a střední pedag.,ale samozřejmě mě zarazil názor další osoby a tak se ptám i tady… To že ze střední ped. a gymplu můžu jít na VŠ pedagog. to vím ale můžu tam jít i z obchodní akademie? To asi ne ne? Díky
je sice hezké, že jsi rozhodnutý, že na vysokou chceš, ALE ty nemůžeš vědět co bude za 4 roky, život někdy plány mění a pak je dobré mít aspoň něco v ruce.
jak jsem psala na pajdák (pedagogickou fakultu) můžeš jít odkudkoliv, zjistíš si předem z čeho jsou přijímačky a normálně se na ně připravíš
zajímalo by mne, co můžeš dělat (jakou pracovní pozici) ze střední pedagogické školy, myslím, že nic moc
já bych raději volila obchodní školu nebo jinou školu, kde je jasně daný obor ve kterém se dá případně pracovat, kdyby náhodou na VŠ nedošlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit