42 a nemenstruuji - můžu být v přechodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69129
2.2.24 15:39

@Semtex není předčasný (ofiko předčasný je před 40). Zakladatelka teda nepíše, jak moc to hapruje, jak dlouho už mešká a jestli se jí to stává častěji. Asi ne, když se tomu podivuje. Ale po té čtyřicítce uz mi cyklus vynechávat začal, někdy více, někdy méně. Dr. zkonstatoval, že jsem jinak zdravá a může to být stav na další roky. U mě teda nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
2.2.24 15:40

Jo, zakladatelko, pokud ti nefunguje jeden vaječník, druhý přebírá jeho funkci. Roky jsem fungovala jen s jedním a cyklus měla jako hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2105
2.2.24 16:24

No upřímně…těžko zachovat vážnou tvář při takovém nadpisu. Cuká mi delší dobu huba, aby se nesmála. Přemýšlela jsem, jestli slepice nepochcipaly.

Ne už se smát nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2105
2.2.24 16:31

Jinak ano mám tyto problémy, v podstatě od začátku éry ženských dnů, ale u mě to ma jisté důvody, které rozebírat nechci. Doporučuji ženské čaje, u mě zda se trochu fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
2.2.24 17:08

@biedronka105 no, někdo má asi potřebu vyvážit tu hromadu zdrobnělinek všude… Dneska mě kolegyně pozvala na poradičku. No, možná už radši ta vejce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
2.2.24 20:16
@Anonymní píše:
Otázka je asi jasná. Můžu být v přechodu? Nebo třeba funguje už jen jeden vaječník a menstruace se objeví za další měsíc? Jsem z toho trochu nervózní. S nikým nespím a nikdy jsem problémy neměla, tak si ani nevedu menstruační kalendář. Ani hubená nejsem, spíš teď přibírám. Na gynekologii se objednám, ale nejdřív by to asi chtělo chvíli zapisovat. Máte s tím někdo zkušenost, že vám začalo tělo „vynechávat“. A v kolika letech?

Náhodou parádní název diskuze, moc se mi líbí :-p
Dnešní doba přináší problémy jako je předčasná perimenopauza (předčasná-před 40. rokem věku), tedy přechodná fáze před nástupem menopauzy.
Menopauza je pak definována jako: Období, kdy žena 12 po sobě jdoucích měsíců nedostala menstruaci.
Ale po 40. roce věku se nejedná o žádný předčasný nástup, naopak vzhledem k vašemu věku to už bude pravděpodobně normální nástup perimenopauzy.
V tomto případě doporučuji zajít k obvodnímu gynekologovi a domluvit se s ním na stanovení Hormonálního profilu. Tento profil vám stanoví: LH, FSH, E2, PRL, PRG, T3, T4, TSH, ATPO, kdy posl. 4 jsou hormony štítné žlázy + navíc se stanovuje samostatně AMH. Podle výsledků vám lékař sdělí diagnozu. Mějte se hezky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
78493
2.2.24 21:10
@Ťarbík01 píše: Úplně správně by to měl být oocyt. :lol:
Jinak mě to pobavilo. :mrgreen: :palec:

no já když čtu - došly mi vejce, představím si hospodyňku v zástěrce, na stole vál a hromadu mouky - a teď zjistila, že došly vejce ;) :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
2.2.24 21:13
@stinga píše:
prosím, přepiš si název - vejce? copak jsi slepice? snad vajíčka, ne?

Mně se naopak název líbí. Aspoň se člověk zasměje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
2.2.24 21:16
@ugluk píše:
@biedronka105 no, někdo má asi potřebu vyvážit tu hromadu zdrobnělinek všude… Dneska mě kolegyně pozvala na poradičku. No, možná už radši ta vejce :)

jo, jo, v Comebacku také pekli na Vánoce vanilové rohlíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
2.2.24 21:17
@inkakřivák píše:
Mně se naopak název líbí. Aspoň se člověk zasměje.

však jo, má skočit do obchodu a vejce dokoupit, žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69129
2.2.24 22:28
@stinga píše:
no já když čtu - došly mi vejce, představím si hospodyňku v zástěrce, na stole vál a hromadu mouky - a teď zjistila, že došly vejce ;) :oops: :mrgreen:

A ještě k tomu nemenstruuje.
Já teda taky nemenstruuju, ale vajec mám plnou lednici, kolegyně dovezla domácí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2105
2.2.24 23:20
@ugluk píše:
@biedronka105 no, někdo má asi potřebu vyvážit tu hromadu zdrobnělinek všude… Dneska mě kolegyně pozvala na poradičku. No, možná už radši ta vejce :)

Poradička je dobrá, hlavně když neřekla Porodnička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria