Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje dítě jednu dobu stále prohlasovalo, ze je mu zima na ruce. Rozlustenim byla rikanka ze školky: peru prádlo v potoce, je mi zima na ruce.
A ty nějaké klepání pozorujes?
Synovi se to občas stává, zvlášť po větší fyzické námaze, a pomáhá mu na to hořčík.
Nepozoruju na ni vůbec nic, pořád běhá, skáče, na svůj věk je fakt hodně obratná, takže pohybu má hodně. Jediné co mě napadlo je, že manžel, když se dlouho nenaji, tak trpí hypoglykemii. To občas prijede hladový z prace a vrhá se po všem sladkým a rika, ze se zase uplne klepe. Tak jestli to neopakuje po něm, ale nevim no ![]()
Hypoglykemie to muze delat. Obvykle, kdyz se lidi klepou, ale neni to videt, tak to jsou nervy, psychika (lidi tomu rikaji vnitrni tres). Vysetreni je urcite na miste, ale nejspis nic vazneho neodhali.
@Pudloslava my jsme se asi už dopidili toho, co za tím stojí. Ona většinou, když se jí chce na záchod, tak se jakoby oklepe a my na ni někdy jako Jeee ses oklepala, nechceš na záchod? No a z ní vypadlo, že naposledy když se klepala, se jí chtělo kakat.. tak uvidíme, s doktorem jsem řešila něco jiného, tohle jsem mu nakonec neříkala.. dávám pozor na to co jí, aby nebyla nebo nesla spát hladova, tak snad to bude jen tohle, že neřekne, že se oklepala, ale že se klepe
![]()
Dobrý den, v poslední době si 4leta dcera stěžuje, že se klepe. Buď se jí klepou, nožičky, nebo ručičky, nebo celé tělo. Když se jí třeba po minutě zeptám, jestli se furt klepe, tak prý už ne. Někdy řekne, že se ani neklepala. Řešil jste někdo takový problém a s jakým výsledkem? Zítra jdeme k doktorovi, ale spíš mě zajímalo, jestli už to někdo taky řešil. Děkuji