4leté dítě a opakující se pupeny na těle

186
5.7.26 08:04

4leté dítě a opakující se pupeny na těle

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Synovi jsou 4 roky a už třetí rok po sobě má každé léto obrovské reakce po komářím štípnutí. Začne to jedním štípancem a během 1-3 dnů se objeví další svědivé pupeny a otoky, často na úplně stejných místech jako v předchozích letech (tvář, ucho, loket, noha), i když tam žádné nové štípnutí není. Nejdřív se udělá puchýřek, potom se to rozjede, některá místa mokvají a každý rok má atb. Letos to začíná úplně stejně? Často se k tomu přidá i rýma a kašel, ale horečku nemá.

Dnes je to třetí den od prvního štípnutí a reakce se dál rozšiřují po těle. Doma nemám žádné antihistaminikum (jen fenistil - nezabírá) a Framykoin. Přemýšlím, jestli mám dnes jet na dětskou pohotovost, protože je neděle a zítra je státní svátek, nebo byste počkali do úterý na naši dětskou lékařku..

Doktorka to zatím vždy řešila antibiotiky, ale mně přijde zvláštní hlavně to, že se reakce opakují každý rok na stejných místech. Máte někdo podobnou zkušenost?

První fotka 2024 už v pokročilé fázi, druhá fotka 2025 a ty ostatní jsou focené nyní ráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8964
5.7.26 09:11

Proc nemas doma žádný antihistaminika? Dítě ti kazdy rok šíleně reaguje na stipnuti a ty nemas doma nic na alergii? Byli jste na alergologii?.
Nerozskrabava si to? Svedeni by mel zabranit ten fenistil, chlazení. Fenistil jsou i kapky. Ja jsem jako dite mela taky blbý reakce na komáry, mela jsem nejakou mastičku od alergolozky a kdyz bylo nejhůř, tak i leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14848
5.7.26 09:22

Asi bych jela na pohotovost, do úterý daleko a nejspíš by se to hodně rozjelo :,( A poté bych se obrátila na alergologii nebo imunologii. Opakuji ve to léčit antibiotiky, to se mi nezdá.

Našla jsem, že by to mohl být třeba Skeeter syndrom nebo papilární urtikarie. A tedy měli byste doma mít perorální antihistaminika a podat je hned na začátku potíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
5.7.26 09:59
@Midaku píše: Více

Nemám, vím, že bych dnes antihistaminika doma mít měla. Ale nechtěla jsem nic zanedbat a vždycky jsem postupovala podle doporučení naší dětské lékařky. Když se to objevilo poprvé, říkala, že je to impetigo. Minulý rok zase, že jde o reakci na štípnutí od komára, doporučila Framykoin a Fenistil gel. Nikdy jsme neřešily, že by měl mít doma antihistaminika nebo že by měl jít na alergologii, teď vím, že to byla chyba :pocitac:
Navíc to nemá po každém štípnutí. Děje se to vždy jen jednou za rok v létě - začne to jedním štípancem a pak se během několika dnů objeví další ložiska. Letos jsem si uvědomila, že jsou pokaždé na stejných místech (tvář, ucho, loket, noha), proto mi to začalo být divné a chci to konečně řešit pořádně.…
Děkuji za reakci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
5.7.26 10:02
@Janča6 píše: Více

Děkuju. 😊 Taky si po těch třech letech myslím, že už to není náhoda. Poprvé nám paní doktorka říkala, že je to impetigo, loni reakce na štípnutí… ale když už se to objevilo po třetí ve stejnou dobu, tak už je to opakující se vzorec a je to zvláštní :think:
A vím, že se to neustále atb řešit nedá, doktorka říkala, že se to vždy rozjede v bakteriální infekci a nasadí ospen, ale nikdy neřešila příčinu :nevim: po každé jiná diagnóza…
Děkuji, zajedu na pohotovost, ať ho raději zkontrolují, a po svátcích budu chtít doporučení na alergologii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14848
5.7.26 10:15
@Michelle27 píše: Více

Na pohotovosti ukaž fotky, jak se to v předchozích letech rozjelo. A dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
5.7.26 10:23
@Janča6 píše: Více

Jojo, napíšu, už se mu přidávají další :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...