Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý deň, nedoporučili by ste mi nejakého dobrého a skúseného alergológa v Prahe? Už niekoľko rokov mám problémy - pri kontakte s niektorými parfémami sa u mňa dostaví pocit otoku v krku. Donedávna som to riešila proste tak, že som parfemované produkty na seba ani doma napoužívala a bolo všetko OK. Ale odkedy pár rokov dozadu začali byť populárne rôzne parfémy do prania, perličky, difuzéry atď. a nie je možné sa tomu nijak vyhnúť, to začína byť pre mňa extrémne omedzujúce a začínam mať už strach o zdravie, aby nedošlo k nejakej fatálnej reakcii. Ak máte na nejakého lekára tip, prosím napíšte mi to sem. Prípadne ak máte podobné reakcie na parfémy - pomohla vám liečba alebo nejaký produkt? Ešte doplním, že vzhľadom na povahu môjho zdravotného problému potrebujem ordináciu, čo nevoní (občas mám pocit, že taká už ani neexistuje, ovšem u alergológa dúfam, že by to mohlo byť brané ako samozrejmosť) ![]()
@čauky_miauky píše: Více
@stinga Keď píšem, že sa tomu nedá vyhnúť myslím to tak, že ostatný ľudia tieto produkty používajú. A pokiaľ som v priestore, kde je použitý nejaký produkt (napr. difuzér, osviežovač čiwtič podlahy), alebo osoba ktorá produkt má na sebe a teda voní (parfém, prací parfém, aviváž), tak na to reagujem. Nereagujem na všetky parfémy, ale na veľkú časť áno… bohužiaľ
Chápu, občas musím vystoupit z MHD, když nastoupí někdo navoněný, a zbytek dne kýchám a teče mi z očí.
Děti chodí U Okrouhlku 9. První kontrola se dřív než za 4-6 měsíců ale nepodaří…
Zkus se podívat na immunoflow v Letňanech. Mají tam více doktorů. Ale nevím, zda berou nové pacienty. Čekací doba ale bude dlouhá. To ostatně nejspíš všude