Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky chtěla jsem se jen optat jestli třeba někdo z vás neví nebo to neměl stejně. Dnes jsem byla u Dr. Poslední den MS byla 8.11.2019.Dr. mi udělal ultrazvuk a řekl mi, že má miminko 8mm, ale že to neodpovídá 7 týdnů ale spíš 4 tydny. Koukala jsem na internet a podle těch 8 mm to vychází na těch 7 týdnů
tak tolik teda jsem?? A jde na ultrazvuku vidět takto brzo, že mu bije ❤??
zapomněla jsem napsat, že MS mám nepravidelnou. Dekuji ????
a přeji hezký večer
Ja jsem v 7. Tydnu srdce bije a posledni ms byla 14.11. Jo a plod ma 6mm.
Já v 7 tt srdíčko mela. Byla jsem přesně 6+2 a měřilo 7mm. Takže podle mě odpovídás dobře ![]()
Asi budeš muset ještě chvíli vydržet, ale vždycky se řídí podle ultrazvuku.
Když si zadáš jakoukoli kalkulačku těhotenství, tak ti podle MS vyjde v kolikátémtýdnu by si měla být.
@lleennttiillkkaa podle této kalkulačky mi právě vychází 7T6D a podle Dr. 4 týden což mi přijde divné na těch 8 mm. Jedine, že by to pak on špatně zmeril.
Příspěvek upraven 02.01.20 v 20:50
@Kskaja u mě ho dnes na ultrazvuku ještě neviděl tak má stín 4tym týdnem nejspíš pravdu.Za 10 dní jdu na kontrolu tak uvidime. Jinak moc děkuji
hezký zbytek večera
Asi to doktor počítá jinak, než všichni ostatní doktoři po celým světě ![]()
Protože ve 4. týdnu v děloze sotva uvidí miniaturní černej flek, natož 8mm embryo se srdíčkem (u 8mm embrya srdíčko vidno zcela zřetelně), to je fakt nález na 7.-8. týden.
Pokud tedy máš na mysli miminko, čili embryo, ten bílej flek. Nikoliv gestační váček, černej flek kolem, ten by 8mm opravdu odpovídal nějakému 4.-5.tt.