6 leté dítě chce umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9036
20.2.24 19:59

Nasadila bych tvrdou odvykačku. U nás kolikrát televize nejede celý týden, ono to tomu dítěti neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 20:06

@Zeoli
No jde o to, že vstává v 6 hodin, v práci mám být v 8h, takže ji udělám snidani a může se podívat do 6:45h, pak vypínám a jde se připravit do školky. Ráno s tím problém nemá, na tenhle,,režim,, už je zvyklá.

@LiduNe @hanka.br.
Máte asi pravdu. S manželem dost vedeme diskuze na téma rozmazlování. Když nejsem doma, manžel povolí pohádku klidně na půlku dne. Ale zase u mě ví, že ani náhodou., tak nevim proč to zkouší i u mě. Nicméně samozřejmě s ní hraji hry, jdeme na procházku, vyrábíme, prohlížíme knížky, ale jakmile si má hrát sama, je schopna být na nás povešená 2 hodiny a knourat, jak si nemá s čím hrát, a že ji nebaví hračky, že už není malá atd. Nicméně, i tak nechápu, kde takhle malé dítě přijde na takový slova.

Už je tu příspěvků dost tak to zkusím shrnout pro ty co mi napsali svůj názor :kytka:
Uz se mi to stalo i v jiný situaci, byli jsme na výletě a už nechtěla chodit. My ji na záda nevzali a ona..mám tady skočit dolů a zabít se? Když mě už nechcete. Nechápu kde k tomu přišla. Nic takového doma neřešíme, o ničem takovým nemluvíme, ze by to mohla nějak odkoukat. Jestli si je vědoma, co přesně znamená umřít? Netuším. Ale myslím, že spíš ne. Na druhou stranu, když chodíme prababičce a pradědovi na hřbitov, vysvětluju ji. Že umřela, že už byla stara a nemocná a že už tady prostě není a nikdy nebude. A to se mi zda, že chápe :nevim:
Asi nezní špatně, zajít k psychologové alespoň sama, pro radu jak tu již někdo psal.

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
20.2.24 20:07

Rikala jsem to uz jako predskolak, kdyz jsem se chtela pomstit za zakaz. Ve spojeni s „nemas me uz rada“ to bylo celkem funkcni deptani rodicu. Nasi na to pak casto vzpominali. Nejradsi jsem jim to rikala pred cizimi. Mas holt takove trochu zakernejsi rozmazlene a vychytrale dite. Chtelo by to trochu pevnou ruku.

Psycholog. To snad ani neni mysleno vazne. Chudaci dnesni deti, fakt, to spis rodice jsou sileny.

• Citovat
  • Upravit
76661
20.2.24 20:08
@Anonymní píše:
Dobrý den. Mám dceru, čerstvých 6 let. Od narození je citlivější, emoční výkyvy nálad atd. Ale poslední dobou doslova bojujeme :zed: Jakýkoliv zákaz bojkutuje a pokud se jedna třeba o vypnutí pohádky tak vyhrožuje…Ty mi nedovolíš pohádku, vy jste hrozný rodiče. Já chci už umřít. Víte co? Vezmu si nůž a pořežu se…nebo chci abych se vymazala že života, proč jsem se narodila, nebaví mě to, že nic nemůžu atd…
Podotýkám, že na pohádky kouká ráno, před cestou do školky, když přijde že školky a není nějaký kroužek, tak taky pustím, ale samozřejmě nenechám celý den. Takže pak už vypnu (zkoušela jsem i říct, že dokoukej tenhle díl a vypneme to, abych to nevypnula hned) i to je bez úspěchu. Ba naopak to vede k dalsi diskuzi…ještě 5 minut a ještě tenhle díl atd. Nedovolim a výbuch vzteku. Chápu, že se snaží překračovat hranice, ale 6 lete dítě s takovými myšlenkami kvůli tomu, že nemůže koukat celý den na pohádky? Mě to přijde už moc a na psychologa. Manžel zas, že přeháním, že určitě nikam nepotřebuje. Ale ať se v okolí zajímám. Od nikoho jsem podobné výlevy neslyšela ( I když chápu, že tímhle se nikdo moc chlubit nechce).
Děkuji za názor a třeba vlastní zkušenost :kytka:

a ty věty, že chce umřít a že se pořeže, používá i při jiných příležitostech než když se vypíná televize?
pokud ne, tak téměř jistě vůbec umřít nechce, ale docela dobře s vámi cvičí, někdy zjistila, že tato slova rodiče znejistí a začínají to řešit, je to od ní manipulace s vámi - mám 7letou a někdy opravdu žasnu, jaké věty z ní vypadnou - děti v tomto věku jsou velmi manipulativní v tom, docílit toho, co chtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.2.24 20:09
@Anonymní píše:
Dobrý den. Mám dceru, čerstvých 6 let. Od narození je citlivější, emoční výkyvy nálad atd. Ale poslední dobou doslova bojujeme :zed: Jakýkoliv zákaz bojkutuje a pokud se jedna třeba o vypnutí pohádky tak vyhrožuje…Ty mi nedovolíš pohádku, vy jste hrozný rodiče. Já chci už umřít. Víte co? Vezmu si nůž a pořežu se…nebo chci abych se vymazala že života, proč jsem se narodila, nebaví mě to, že nic nemůžu atd…
Podotýkám, že na pohádky kouká ráno, před cestou do školky, když přijde že školky a není nějaký kroužek, tak taky pustím, ale samozřejmě nenechám celý den. Takže pak už vypnu (zkoušela jsem i říct, že dokoukej tenhle díl a vypneme to, abych to nevypnula hned) i to je bez úspěchu. Ba naopak to vede k dalsi diskuzi…ještě 5 minut a ještě tenhle díl atd. Nedovolim a výbuch vzteku. Chápu, že se snaží překračovat hranice, ale 6 lete dítě s takovými myšlenkami kvůli tomu, že nemůže koukat celý den na pohádky? Mě to přijde už moc a na psychologa. Manžel zas, že přeháním, že určitě nikam nepotřebuje. Ale ať se v okolí zajímám. Od nikoho jsem podobné výlevy neslyšela ( I když chápu, že tímhle se nikdo moc chlubit nechce).
Děkuji za názor a třeba vlastní zkušenost :kytka:

Tak proto oddalujte vlastní mobilní telefon co nejdéle…protože je opravdu vystavena závislosti ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 20:10

@milwinka děkuji přečtu.

@mamoch
No určitě, když jsme třeba někde na rozhledně, řekne člověk opatrně, moc se nenakláněj, abys nespadla. A co by se stalo? Umřela bys. A tak dále. Ale to asi používá každý ne? Přece ji nemůžu říct, že by se jí jich nestalo, když to tak není.

• Citovat
  • Upravit
76661
20.2.24 20:12
@Anonymní píše:
@Zeoli
No jde o to, že vstává v 6 hodin, v práci mám být v 8h, takže ji udělám snidani a může se podívat do 6:45h, pak vypínám a jde se připravit do školky. Ráno s tím problém nemá, na tenhle,,režim,, už je zvyklá.

@LiduNe @hanka.br.
Máte asi pravdu. S manželem dost vedeme diskuze na téma rozmazlování. Když nejsem doma, manžel povolí pohádku klidně na půlku dne. Ale zase u mě ví, že ani náhodou., tak nevim proč to zkouší i u mě. Nicméně samozřejmě s ní hraji hry, jdeme na procházku, vyrábíme, prohlížíme knížky, ale jakmile si má hrát sama, je schopna být na nás povešená 2 hodiny a knourat, jak si nemá s čím hrát, a že ji nebaví hračky, že už není malá atd. Nicméně, i tak nechápu, kde takhle malé dítě přijde na takový slova.

Už je tu příspěvků dost tak to zkusím shrnout pro ty co mi napsali svůj názor :kytka:
Uz se mi to stalo i v jiný situaci, byli jsme na výletě a už nechtěla chodit. My ji na záda nevzali a ona..mám tady skočit dolů a zabít se? Když mě už nechcete. Nechápu kde k tomu přišla. Nic takového doma neřešíme, o ničem takovým nemluvíme, ze by to mohla nějak odkoukat. Jestli si je vědoma, co přesně znamená umřít? Netuším. Ale myslím, že spíš ne. Na druhou stranu, když chodíme prababičce a pradědovi na hřbitov, vysvětluju ji. Že umřela, že už byla stara a nemocná a že už tady prostě není a nikdy nebude. A to se mi zda, že chápe :nevim:
Asi nezní špatně, zajít k psychologové alespoň sama, pro radu jak tu již někdo psal.

no zase - na tom výletě to je zase od ní manipulace, ona s vámi kývá a točí, jako na kolotoči - někde se stala chyba,
a proč dítě vstává v 6, aby se mohlo do 6.45 dívat na televizi? :zed: když bude o 45 minut déle spát, tak to jejímu hlavně duševnímu zdraví prospěje daleko lépe, než ráno za tmy čučet na televizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WENDOOLCA
20.2.24 20:13

Jo a nikdo to u nas nerikal. Nikdy jsem nedostala na zadek, ani facku. Abyste nerikaly, ze jsem trpela. Byla jsem do 5 let doma s mamkou, pak jsem mela, co jsem chtela, nikdy jsem nemusela ani doma uklizet a tak. To byla urcite jedna z chyb.

Jen jsem byla takova potvora, sama od sebe, ale vzdycky jsem moc premyslela nad kazdou blbosti. I v 1.tride. To si uz zive pamatuju, i ten posledni rok skolky. Ne kazdy dite je nepremysliva trubka, co nic nevi a nema svuj rozum, v 6 letech uz muze byt dost socialne zdatna, aby vedela, jak seknout. Fakt bych se nebala o jeji nestastnou dusi a zavedla bych rad, co mel byt i na me.

• Citovat
  • Upravit
WENDOOLCA
20.2.24 20:14
@stinga píše:
no zase - na tom výletě to je zase od ní manipulace, ona s vámi kývá a točí, jako na kolotoči - někde se stala chyba,
a proč dítě vstává v 6, aby se mohlo do 6.45 dívat na televizi? :zed: když bude o 45 minut déle spát, tak to jejímu hlavně duševnímu zdraví prospěje daleko lépe, než ráno za tmy čučet na televizi

Presne, to je prave ono. Decko s rodici mava a prej psycholog.

• Citovat
  • Upravit
2707
20.2.24 20:19
@stinga píše:

No přesně. Musí vůbec na to čumět každý den?! To mi přijde fakt šílený. Já detem pustím něco jednou za měsíc a jak si toho pak váží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 20:19

@WENDOOLCA
Tak jasne, ze uvažuji o psychologovi, když 6 léte dítě vyhrožuje, že se zabije. Co já vím, jestli je to jen rozmar nebo se z toho může něco rozvinout? Nicméně s tou pevnou rukou souhlasím

@stinga
Jak už jsem psala. Jednou to vyřkla, když už nechtěla šlapat na procházce a nechtěli jsme ji vzít na záda. Bylo to v létě. Snažíme se na tohle moc nereagovat nebo když už slovy jako..víš co říkáš? To by si umřela a už by si nás nikdy neviděla ani mi tebe…ale moc úspěchu nemá ani jedno.

@Serpentini
Fakt jo? Celý týden? Dnešní doba mi přijde jina a nepustit pohádku celý týden mi přijde moc teda. Ale je pravda, ze to nejspíš bude potřebovat. @pannda Já jsem toho taky zastánce. Na druhou stranu kamarádka mě přesvědčovala jak jsou pak ty děti ve škole outsideri, neumí s těmi telefony, pak se jim deti smějí…Že snad už i prvnaci mají vlastní mobily.

• Citovat
  • Upravit
26747
20.2.24 20:20
@Anonymní píše:
Syn měl takové období kolem pátého roku taky… Když něco nebylo po jeho, říkal mi"Chceš abych umřel!?", jakože výhružně. Že když neudělám, co chce, že umře. Díkybohu ho to přešlo, ale říkal to, když hlavně když toho bylo na něj moc, byl nějak přetažený, nebo opravdu neměl možnost o ničem rozhodnout sám. Bylo to období pár měsíců, pak to přešlo.

No koukám, že naše období " odstehuju se, nechci s tebou bydlet, nemám te rád " zlate proti tomuto 8o něco sem si hledala, prý ty děti jsou schopné říkat takové věci a nemá si to člověk brát osobně. No vydrželi jsme taky pár měsíců a lepší díky bohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 20:25

@stinga
No vstává takhle. Je vyspala, máme čas, tak ji to pustím :think: Večer chodí spát kolem 7hodiny a ráno v 6 vstává.

@WENDOOLCA
Máte pravdu. Myslím, že je v tomhle chytrá možná až moc a že bude potřeba pevná ruka. Díky za názor.

@123Soňa

Jako určitě s vámi souhlasím. Jsou to deti a nepotrebuji u toho porad sedet. A pohadka denne za me dostatecny. Ale zcela určitě neznám nikoho kdo nepustí dětem pohádku každý den (nemyslím tím 2 létě dite, to jsem ještě taky nepoustela). Ale u nás si evidentně dost zvyklá a naučila se jak na nás.

• Citovat
  • Upravit
76661
20.2.24 20:26
@Anonymní píše:
@WENDOOLCA
Tak jasne, ze uvažuji o psychologovi, když 6 léte dítě vyhrožuje, že se zabije. Co já vím, jestli je to jen rozmar nebo se z toho může něco rozvinout? Nicméně s tou pevnou rukou souhlasím

@stinga
Jak už jsem psala. Jednou to vyřkla, když už nechtěla šlapat na procházce a nechtěli jsme ji vzít na záda. Bylo to v létě. Snažíme se na tohle moc nereagovat nebo když už slovy jako..víš co říkáš? To by si umřela a už by si nás nikdy neviděla ani mi tebe…ale moc úspěchu nemá ani jedno.

@Serpentini
Fakt jo? Celý týden? Dnešní doba mi přijde jina a nepustit pohádku celý týden mi přijde moc teda. Ale je pravda, ze to nejspíš bude potřebovat. @pannda Já jsem toho taky zastánce. Na druhou stranu kamarádka mě přesvědčovala jak jsou pak ty děti ve škole outsideri, neumí s těmi telefony, pak se jim deti smějí…Že snad už i prvnaci mají vlastní mobily.

dítě vás prostě vydírá a je v tom hodně zdatné, moje dcera chodí do první třídy a mobil nemá, a to dojíždí autobusem 5 km, ani nic neříká o tom, že by ostatní děti mobil měly, takže asi ne,
k psychologovi běž ty sama, a uvidíš, co ti řekne - pravděpodobně se ti to líbít nebude, protože ti bude říkat to, co ti tady píšeme - tvé dítě je silně závislé na televizi (mobilu, tabletu) a vydírá vás, budete to muset rychle řešit, staly se u vás velké chyby ve výchově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.2.24 20:27
@Anonymní píše:
@WENDOOLCA

@stinga

@Serpentini

Zakladatelko, děti v první třídě rozhodně ocení víc, když jim rodiče doma čtou, než když je nechají vysedávat u televize. Nebo když s nimi večer poleží v postýlce a proberou s nimi, co ty děti cítí. jenomže dneska je moderní pustit televizi a hnát dítě k psychologovi, aby to udělal on. Děti potřebují v první řadě pevné hranice a tátu s mámou, co drží spolu. Když to nemají, jsou zmatené, nejisté a v podstatě se bojí. Strach to je smrt. Přemýšlej o tom. Vykašlete se na pohádky v televizi a ty pohádky dcerce čtěte. A ne, nepiš mi, že jí je čtete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí