6.nemoc - můžeme mezi lidi?

348
16.7.15 12:43

6.nemoc - muzeme mezi lidi?

Dobry den, rocni prcek ma ted (asi) 6.nemoc, z niceho nic 39 horecka, davame cipky, v noci i rano byl vysmatej, ted uz kolem obeda ubrecenej, ale usnul v pohode. Zadna ryma kasel nic, tedy asi fakt 6.nemoc.

Resim - za tyden mam svatbu a nevim, zda muzu s prckem mezi lidi. Nejen za ten tyden v sobotu (to uz by snad mel byt ok?!) ale taky napr. v prubehu tydne pro saty, na nakup poslednich veci, na obed se svedkyni jako rozlucku…std atd. Muz je v praci od rana do vecera, moc nepohlida a kdyz uz, tak to vyuziju na nehty, kosmetiku atd a s nejvetsi pravdepodobmosti stejne vezme prcka bud k jeho rodicum a nebo do prace (obchod kam sem tam nekdo prijde).

Je to pruser? Nebo je to ok a mame byt doma jen ty prvni 2-3dny co jsou teploty?? A ta vyrazka, nikde sem nedohledala, bude prcka svedit nebo to bude jako potnicky?

Moc diky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2660
16.7.15 12:50

Jit ven normalne muzes, az se vysype vyrazka, nemel by uz byt infekcni. Jen ho pozoruj, takhle bezpriznakove teploty by mohly byt eventuelne i od ledvin (zanetu mococvych cest)nebo od ouska. Ale pravdepodobne to bude opravdu jen ta 6. nemoc. Jinak vyrazka nase deti nesvedila. Dospeli to od nej nechytnou, vetsinou to vsichni meli a deti take jen ty, ktere to jeste nemely. Ale driv nebo pozdeji to ma stejne kazdy. Dala bych jen pozor, abych nenakazila nejake deti, ktere by mely odjizdet (s rodici) na dovolenou.

Příspěvek upraven 16.07.15 v 12:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.7.15 12:51

@Agiba Hned jak se objeví vyrážka, tak už to není infekční, U náís trvala celá 6.nemoc cca týden - 2dny teploty, 3-4dny vyrážka. šli jsme ven i s vyrážkou, konzultovala jsem s dr ;)
Vyrážka prý nesvědí, ale nevím, malému bylo 6m. Ale byl v klidu, kdfyby ho to svědilo, tak bych to snad poznala.-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
16.7.15 12:56

Nesvědilo ho to. a ven jsem šla brzy- asi dva dny po vyrážce. ale bacha - i když je to „jen 6 nemoc“, teplota je pro díte vysilující, takže i když odpoledne bude dobrej, spíš dbej na klidovej režim, ať ho nepřetížíš a za týden na svatbě ho neskolí něco jiného…takže ven mesi lidi, když bude odpočívat v kočárku asi jo, na oběd asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.7.15 12:57

@Agiba ven v týdnu klidně můžeš, až klesnou teploty. Svatba už bude určitě stopro OK. Vyrážka nesvědí a nemá se ničím mazat nebo nějak ošetřovat, není to třeba a ani by to nepomohlo. Náš prcek měl šestou nemoc před dvěma měsíci a dostali jsme svolení jít třetí den vyrážky na bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
16.7.15 13:22

@Hoa Mai @Alyss1 @atominnka @Levandule121 diky holky, snad to bude brzy ok. Okolni deti uz o nas vedi a melo by to byt nez nakazeni :palec:
Hlavne at uz je to za nama, uz mu to vylezlo na 40 :( a je poprve nemocny, tak sme z toho oba dva takovi rozhozeni :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.7.15 13:30

@Agiba To chápu, ale buď v klidu. Jestli je to ta šestá nemoc, tak to není nic hrozného. My jsme taky byli vyděšení, co tak najednou, syn taky předtím nebyl nikdy nemocný, byl víkend, malý z čista jasna taky horečky skoro 40, ale vypadal v pohodě, nezdálo se, že by ho něco bolelo, byl i celkem čilý. Po dvou dnech po horečce ani památky, jen vyrážka. Snažila jsem se o klidový režim, ale marně, lítal po bytě a blbnul a já jsem se mohla s nějakou knížkou nebo DVD jít vycpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí